Optimizasyon güzel diyenleri anlamak güç. 1080p'de 96 fps, 1440p'de 86 fps, 2160p'de ise 70 fps veren bir oyun bence sorunludur. MSAAx2 ayarlı bir de. Kart RTX 3080. Daha şimdiden 1440p'de bu fps leri göreceksem işimiz iş. Forza 4'te 1440p ve 8XMSAA açık 150 fps veriyor. Kullanım hep 99'da < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hogcada -- 6 Kasım 2021; 17:10:48 > |
Forza Horizon 5 [PC ANA KONU ] (31. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Skill puanı kasmak için araç önerisi olan var mı?
-
3080 ile o değerler düşük. Yamalarla umarım adam olur.
-
Oyunda Fast Travel nasıl, nereden, ya da ne zaman aktif oluyor çözebilen var mı? 28 level oldum hala aktif olmadı.
-
Yok hocam ya, gamepad ile gayet keyifli. Direksiyonu Gran Turismo gibi simülasyon oyunlarda kullanmak keyifli geliyor bana.
-
FH4 de "fast travel" hediyesi veren oyuncu evini satın aldıktan sonra geliyordu.
FH5 te ise henüz 4 ev var ama sanırım onlarda bu hediye yok.
Oynamaya devam o ev gelene kadar.
(yani yine ev ile ise tabi)
-
Bir benchmark atın işlemci kullanımı ne durumda ona bakalım kartın 99 olması daha iyi bir işlemci ile fps nin artmayacağı anlamına gelmiyor iyi bir işlemci ekran kartının verdiği fpsnin üzerine kendiside fps ekler.
2080 Super den 18fps fazla almışsınız rtx 3080 ile.
Konuda sanki bir 7700K ile rtx3080 görmüştümde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 6 Kasım 2021; 17:42:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Racing oyunlarda, FPS oyunlardaki gibi input-lag'ın ve 120+ FPS olmasının bir önemi bulunmuyor. 60 FPS'i sabitleyip olabildiğince yüksek ayarlarda oynamaya ayarlıyoruz. Xbox Series X'te 30 FPS'te çalışan kalite modunda biz 70-80 FPS görebiliyoruz. Bundan dolayı da 60 FPS'e kilitliyoruz her an aynı akıcılıkta oynamak için.
Ha, sen 1080p - 300 FPS ve klavye + mouse ile falan oynamaktan keyif alıyorsan Forza'da, senin bileceğin iş.
CS:GO değil bu oyun.
-
Kullandığım monitörde 60 fps oynamak eziyet.
-
-
Ssd de yer yok, oyunu hdd ye kurmak loading ekranlarindaki bekleme suresini uzatmak disinda yaris esnasinda teknik problem yaratiyor mu?
Yapıyor hatta disk band genişliği yetersiz uyarısı veriyor takılıyor dokular yüklenmiyor nesneler belirmiyor.
Teşekkürler.
Cpu render (işleyici) fps değeri gpu dan nekadar fazlaysa okadar iyi, işlemcide oc varmı yoksa yapın derim birde resizable bar etkinmi?
Resizable bar etkin. İşlemci şu an 4,9 Ghz. 5 yaparım ama 1,35v istiyor değmez. İlerde çıkacak yamalarla performansın artmasını dilemekten başka seçenek yok.
-
Herşey extreme/ultra 8x MSAA full ayar 1440p 68 fps alıyorum benchmarkta. Oyun içi 70 üzeri hep. 2080 super, 10700k, 16 gb 4400 cl19, 970 evo m2 ssd'de kurulu. 3080 ile o fps aşırı düşük bir problem var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 6 Kasım 2021; 18:40:13 > -
iyi akşamlar beyler ,oyun 3 5 dakika sonra kapanıyorr varmı bunun dilinden anlayan ?
-
Bende internet kesilirse oyundan atıyor. Cheat engine açık olunca da atabilir oyundan..
-
Hocam merhaba oyunda 60 FPS kilidi yok maalesef bende. 32-42-72-144 FPS var ben 72 yapıyorum elimden gelse 60 a sabitlemek isterdim.
-
Masaüstü sağ tık > Display Settings > (aşağıdan) Advanced Display Settings;
144Hz seçilidir. 120'yi seçin. Oyunda 30 - 60 - 120 gibi seçenekler göreceksiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X