Hocam seçenek olması daha iyi olurdu tabi direk hiç olmasın gibi. Ben kendi adıma practice yapıp ondan sonra giriyorum ama direk yarışa girmek isteyenler için hiç o seçenek gelmeden girmek daha iyi olur tabi. Bu arada online modda 9 laplık bir yarışta soft tire seçtim, 5-6 tur sonra lastikler iyice aşındı ve arabanın kontrolünü tamamen kaybettim. Gerçek yarışlardaki gibi soft lastikle daha hızlı gidip pit stop yapmak ya da medium-long lastiklerle daha az esnek olup pit stopa girmemek gibi stratejilerin olması çeşitlilik katmış. Bazı nascar tipi yarışlarda ise lastikler sabit geliyor ve her türlü pit stopa giriyorsunuz. O tip yarışlarda 5-5 turluk benzin ile başlanılmasını tavsiye ederim. |
Forza Motorsport | Xbox Ana Konu | 10 Ekim 2023 (9. sayfa)
-
-
Direct Drive dediğiniz özellikte örnek model nedir hocam?
-
Fanatec DD base hocam. Fiyatı tuzludur ama şu anda teknolojinin son noktası burası. PC olarak biraz daha fazla seçenek var, Fanatec için konsol desteği taktığınız simit ile geliyor.
Bir arkadaş şu konuda şöyle özetlemiş;
https://forum.donanimhaber.com/sim-racing-ekipmanlari-ana-konu--105503312-430
TS-PC ve TS-XW ikisi de belt-driven diye geçen kayışlı sisteme sahipler ve bunlar da Direct Drive değiller.
TS-PC yalnızca PC'de çalışmakta, TS-XW ise hem PC hem de Xbox'ta çalışmakta.
Xbox'ta Direct Drive sisteme çıkmak isterseniz Fanatec markasına bakabilirsiniz. Fanatec CSL DD ya da Fanatec GT DD Pro base'lerin yanına Xbox uyumlu direksiyon ve pedal seti ile kendi zevkinize göre bir setup kurabilirsiniz.
Xbox cephesi için sıralamayı güncellemek gerekirse:
Fanatec GT DD Pro ≥ Fanatec CSL DD > Thrustmaster TS-XW > Thrustmaster TX > Thrustmaster T248 > Thrustmaster TMX > Logitech G923 > Logitech G920
Bu sıralamayı yalnızca wheel base'ler için düşünmek daha doğru olur çünkü özellikle Fanatec ve Thrustmaster'da farklı pedal kombinasyonları(Fanatec ClubSport V3 inverted, Fanatec ClubSport V3, Fanatec CSL LC, Fanatec CSL, Thrustmaster T-LCM, Thrustmaster T3PM, Thrustmaster T3PA-Pro, Thrustmaster T3PA, Thrustmaster T2PA) bulunmakta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 10 Ekim 2023; 8:40:50 >
-
Çok teşekkür ederim hocam
-
Bende bugün kariyer moduna başladım.
Merak ettiğim bir konu var. 3 sayfada günlük eventler var gördüğüm kadarı ile. İlk günlük event a başladım, 2. Yarış sonrasında konsolu kapattım. Yarın tekrar grip, event a devam edebiliyor muyum?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
G29 playstation uyumlu
G920 ile 923 xbox ve pc uyumlu
G29 alma
G923 al
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar forza ilk açarken grafik ayarı var. 3 tane geliyor.
Sizler hangisi ile oynuyorsunuz.
Performans RT
Oyunu 23 saat oynadım toplamda ve artık tahammülüm kalmadı bu kadar vasat bir Forza oyunu hayatımda görmedim. Oyun baştan aşağı kalitesizlik akıyor.
Kariyer modu aşırı sıkıcı. Zorla antremana sokması mı dersiniz, sırf kariyer uzun sürsün diye önceki oyunlara nazaran lap sayılarını arttırları mı dersiniz?
Hele grafikler… Oyunun grafikleri PC de ultra ayarlarda bile kötü. Çim yok. Çevre grafikleri GT nun çoook gerisinde. Yağmur efektleri 9 yıllık Driveclub dan bile geride. Keza araç modellemeleride GT ağır tokatlamış.
Pist sayısının aşırı yetersiz olmasını geçtim, dünyanın en boktan pistleri bu oyunda olabilir. Yıllardır her Forza da koydukları aynı pistleri koydukları yetmezmiş gibi mevcut en iyi pistleri bile oyundan kaldırmışlar (nurburgring nordschleife ve bernese alps).
Yapay zeka her zaman ki gibi aynı. Sizi akıllıca sollayayım olayı yok bodoslama dümdüz gidiyorlar.
Oyunun tek artısı multipayer diyordum onunda çöp olduğuna karar verdim. 1 lobby ye giriyorsunuz yarısın başlamasına 30dk var diyor bekle babam bekle. Bu süre zarfında boş boş antreman yapıyorsunuz. Öyle multiye gireyim hemen yarışa başlayayım durumu yok dakikalarca bekliyorsunuz. 1 saatte en fazla 3 yarıs yapabilirsiniz.
Araç fizikleride aynı şekilde simcade olmuş onda da bir ilerleme yok.
Hasar modellemeleri araçların soyulmasından ibaret. Yıl olmuş 2023 arabanın canı bile çatlamıyor.
Sözün özü 1 TANE BİLE artısı olmayan bu game pass çöpüne daha fazla katlanamıyorum ve SİLİYORUM.
Bu rezil oyuna 80 ve üzeri puan veren kim varsa oyundan anlamıyordur ve serinin hatırına vermiştir. Yoksa ederi en fazla 60-70 puanı geçemez.
Sakallı gitti Forza bitti. Hepimize geçmiş olsun!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fena gaza gelmişsin ama sakallı hala orada
-
Series x de fena durmuyor hocam grafikler. Belki pc tarafında ekran kartlarıyla ilgili bir durum vardır. Zamanla daha geliştireceklerini düşünüyorum oyunu.
-
Geçmiş olacak bir şey yok. Direksiyon ile simülasyon ayarında oynuyorum oldukça keyifli ve güzel dinamikleri var.
Evet oyun simcade, acc değil. Zaten sim olduğu iddiasında da değil. Ama simülasyon ayarı var, çekince hiçte fena değil.
Cam baya çatlıyor, sizin cam sağlammış.
Işıklandırma sorunları var, bazen çok iyi bazen kötü görünüyor. Şimdilik grafik olarak iki sorunum renk solukluğu ve bu ışıklandırma problemi.
Series X'de sorunları olan ama bence güzel bir oyun var. Rezaletlik bir durumda değil.
Bu arada sakallı gitmemiş olabilir, gittiğine emin misiniz?
-
Oynanış haricinde her şey vasat oynanışını seviyorum akıyor ama kariyer modunda da çakallık yapmışlar maalesef.
FM7'de her büyük eventte 10-11 farklı event olurdu bunda ise 5-6'ya düşürmüşler bunu da kurnazlık yaparak her pistin süresini tur sayısını arttırarak kapatmaya çalışmışlar ama yemezler.
Grafikler güzel ama asla oha nextgen bu dedirtecek düzeyde değil rakibi gran turismo crossgen oyun yapmasına rağmen senden daha iyi grafiklere sahip.
Kısacası olmamış arkadaş kırpılmış forza olmuş bu.
-
Hocam Granturismo nun grafiklerinin bu oyundan daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Evet Forza da mükemmel bir grafik yok ama özellikle çevre detaylarında çok daha iyi gt den. En azından tırtıklı ağaç ya da Minecraft vari seyirci görmedim Forza da.
-
Forza Motorsport serisinin yönetmeni olan Dan Greenawalt görevini Chris Esaki ye devretti. Gitti dediğim oyunun başında değil artık. Daha kurumsal takılıyor Chief creative officer oldu adam.
-
Araç grafikleri gt kesinlikle daha iyi.
Bu arada online'a girdim 20dk var dedi yarışın başlamasına hadi dedim o ara sıralama turu atayım o da bitti daha 15dk vardı
Bekledim yarışa girdim daha 30. saniyede arkadan biri bir tosladı bana pist dışına çıktım yarış çöp oldu gitti böyle rezillik olmaz olsun.
-
Ah canım 20 dk boşuna mı bekledin sen şimdi?
Welcome to Forza Zortsport
-
GT serisinde arac her zaman ekranin ortasina kütük gibi yerlestirilir ve cok az bir esneklikle neredeyse sabit tutulurdu, sag analog ile 360 derece aracin etrafinda donme de yoktu. O yuzden grafik avantaji her zaman olmustur bu serinin. Forza da ise durum cok daha farkli, oynayan arkadaslar bilirler. Birinde arac sabit, yeryuzu hareket ediyor; digerinde yeryuzu sabit, arac hareket ediyor gibi gelirdi hep bana. O yuzden Forza serisini tercih ederdim. Ta ki Forza Horizon serisi cikana kadar, iki oyunu da topla Horizon’un yarisi etmez gozumde su an:)
Yazdigim sebeplerle iki oyunu grafik olarak karsialstirmak pek saglikli gelmiyor bana.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Online deneyemin kötü olmuş be hocam bende kariyeri bitirip silerim online yarış için 20 dk beklemek nedir ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En alttaki seçeneği seçsek 4k 30fps detaylar daha iyi vs yazıyordu. Ben en iyi görüntüyü istiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 11 Ekim 2023; 16:43:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X