Şimdi Ara

foto makinaları hiç gelişmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yıl 2010 panasonic tz10

• lütfen sizde örnekler ekleyin arkadaşlar
  • Bence yaklaşımınız yanlış. Makineler elbette gelişiyor boş yere insanlar avuçla para verip ekipman satın almıyor, burada önemli olan biz kendimizi geliştiriyormuyuz acaba? Slr like kullandığımda gerçekten fotoğrafçı olduğumu düşündüğüm anlar olmuştu ancak Dslr satın aldığımda aslında kendimi kandırdığımı gördüm. Makine sonuçta benim elimde harikalar yaratmıyor ancak başka fotoğrafçıların elinde mükemmel sonuçlar ortaya koyuyordu. Yeni yeni çekim tekniklerini öğrenmeye kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Mantık sadece bas çekse bundan 10 yıl sonrada sonuç aynı olacaktır emin olun.
  • olurmu birde noise oranlarına bak o zaman anlarsın gelişiyomu gelişmiyormu
  • Hidden arkadaş doğru söylemiş, Fotoğrafı makine değil fotoğrafçı çeker bunu kesinlikle unutmayın. Bunun en bariz örneğini binlerce liralık makine çok iyi fotolar çeker anlayışla yaklaşan kesimde görüyorum, Bendede binlerce liralık makine olsa bende güzel fotoğraf çekerim anlayışı hakim ama inanın durum öyle değil. örneğin az çok fotoğrafçılıktan anlayan birine makinemi veriyorum fotoğraf çeksin diye. Ama görüyorum ki iş makinede değil kişide bitiyor. Çektiği kareler estetikten uzak oluyor haliyle açı, kadraj,ışık kullanımı vs. binlerce etmen var bir fotoğrafın iyi olması için. Kimileri sıradan bir cep telefonu kamerasıyla bile çok anlamlı hoş kareler çekebilir. unutmayın ki herşey kaliteden ibaret değildir. İnsan kendin geliştirerek iyi fotoğraf çeker. Ekipman ve fotoğraf makineler sadece o kareyi ortaya çıkarmanızı sağlayan yardımcı öğelerdir. Ama şunu da belirtmek gerekiyor manuel ayarlar içeren makinelerle yaratıcılığınızın sınırlarını zorlarsınız, ama kompakt makineler sizi kısıtlar, ama bu sizin kötü fotoğraf çekeceğiniz anlamıza gelmez. Örneğin vermiş olduğunuz örneklere bakacak olursak aynı kareyi 2 kişi çeksin biri farklı açıdan diğeri başka bir açıdan çeksin ikisinin arasında çok fark vardır oysaki çektiğiniz nesne aynıdır. Sadece yorumlama ve açı farkı varıdr. buda fotoğrafınızı iyi olmasına katkı sağlayabilir. Konuşcak o kadar çok şey var ki fotoğrafçılığa dair. Şimdilik bu kadar... Teşekkürler sevgiler,saygılar.

• öyle büyük uçurumlar beklenemez zaten. ilk bakışta, bir göz atışta anlaşılacak bir farkta olmayabilir bence
  • ben ne anlatmaya çalıştım siz ne anladınız.
    bence sony r1 hx1 den iyi makina
    fuji f31 de f200 den iyi
    teknoloji gelişiyor ama ben dslr lerde dahil makinaların performansını beğenmiyorum.
    %100 cropta her ortamda cam gibi çeken bi cihaz ne zaman çıkacak?
    elime aldığım en iyi cihaz 5d mark2 oldu.onu bile müthiş bulmuyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    5 ay önce açıldı
    Şu fotoğraf montaj mı?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • D-SLR alın keyfinize bakın. Bakın bakalım gelişiyormu gelişmiyomu...

D-SLR aldıktan sonra compakt makinalardan iğrenmeye başladım

1 sene compakt kullandım, nasıl kullandım şaşıyorum kendime..

Canon 400D ile 550D arasında fark varmı yokmu bi araştırın..

Canon 55-250 ile, 70-200 arasında fark varmı yokmu bi araştırın...

Compakt olayı tamamen cep doldurma işi... MegaPixeli arttıkça fiyatta artıyor Ama bi cacık yok ortada

Yukarıda arkadaş demiş. Fotoğrafı fotoğrafçı çeker. Evet çok doğru... Doru ışıkta doğru ayarlarda çok kaliteli kareler çıkabilir...

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: d.deniz87

ben ne anlatmaya çalıştım siz ne anladınız.
    bence sony r1 hx1 den iyi makina
    fuji f31 de f200 den iyi
    teknoloji gelişiyor ama ben dslr lerde dahil makinaların performansını beğenmiyorum.
    %100 cropta her ortamda cam gibi çeken bi cihaz ne zaman çıkacak?
    elime aldığım en iyi cihaz 5d mark2 oldu.onu bile müthiş bulmuyorum

İşin içinde lenslerde var. Makinayla bitmiyor... Adam en kaliteli lensi koymuyor ki lensleri de satabilsin... Prime lenslerle bi çekim yapın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: a_gls

Hidden arkadaş doğru söylemiş, Fotoğrafı makine değil fotoğrafçı çeker bunu kesinlikle unutmayın. Bunun en bariz örneğini binlerce liralık makine çok iyi fotolar çeker anlayışla yaklaşan kesimde görüyorum, Bendede binlerce liralık makine olsa bende güzel fotoğraf çekerim anlayışı hakim ama inanın durum öyle değil. örneğin az çok fotoğrafçılıktan anlayan birine makinemi veriyorum fotoğraf çeksin diye. Ama görüyorum ki iş makinede değil kişide bitiyor. Çektiği kareler estetikten uzak oluyor haliyle açı, kadraj,ışık kullanımı vs. binlerce etmen var bir fotoğrafın iyi olması için. Kimileri sıradan bir cep telefonu kamerasıyla bile çok anlamlı hoş kareler çekebilir. unutmayın ki herşey kaliteden ibaret değildir. İnsan kendin geliştirerek iyi fotoğraf çeker. Ekipman ve fotoğraf makineler sadece o kareyi ortaya çıkarmanızı sağlayan yardımcı öğelerdir. Ama şunu da belirtmek gerekiyor manuel ayarlar içeren makinelerle yaratıcılığınızın sınırlarını zorlarsınız, ama kompakt makineler sizi kısıtlar, ama bu sizin kötü fotoğraf çekeceğiniz anlamıza gelmez. Örneğin vermiş olduğunuz örneklere bakacak olursak aynı kareyi 2 kişi çeksin biri farklı açıdan diğeri başka bir açıdan çeksin ikisinin arasında çok fark vardır oysaki çektiğiniz nesne aynıdır. Sadece yorumlama ve açı farkı varıdr. buda fotoğrafınızı iyi olmasına katkı sağlayabilir. Konuşcak o kadar çok şey var ki fotoğrafçılığa dair. Şimdilik bu kadar... Teşekkürler sevgiler,saygılar.

forumda, bu konunun uzmanı olduğunu, gerektiğinde fotoğraf ve makinası hakkında yardımcı olabileceğini belirten bir arkadaşımız vardı,görürse bir yorum yapar belki

• the subtitle sen taş atmadın resmen atom bombası salladın da kime?
  • bence d.denız onemlı bır noktaya temas etmıs
    bır doktor olarak bakacagım olaya :P
    ınsan gozunun algılayabılecegı seyler bellıdır
    bugun gozumuze hos gelen bır fotograf yıllar gectıkten sonra da gozumuzun anatomık yapısı degısmeyecegıne gore (evrımlesmeyı hesaba katarsak bınlerce yıl sonra degısecek elbette ) bıze yıne hos ve tatmın edıcı gelecektır
    bu durumda fotograf makınalarının sınırı ınsan gozudur
    bakın compact makınalara ozellıkle yapılan tek sey pazarlama polıtıkası bılıncsız tuketıcıyı hedef almıs bır polıtıkadır megapıxeller artar ınsanlar 4 mp yerıne 12 mp olsun dıye makına alır oysa sensorun brım cm2 sıne dusen pıxel sayısı artar kumlanma ortaya cıkar
    dslr veya slr lerde durum aynıdır aslında ama dslr ler gelısıyor dıyebılırsınız evet gelısıyor ama mılım mılım gelısıyor ısteseler dort dortluk bır makına yapamazlar mı?
    yaparlar elbet ama fotografcılık sektoru de bıter
    sony nın R1 modelıydı yanlıs hatırlamıyorsam pıyasaya bı gırdı dslr ler mahvoldu pekı bundan sonra oyle bırsey yaptılar mı?
    hayır cunku pazarı cokertıyor super makına cıkarsa
    dlsr al bak bakalım gelısıyor mu dıyorsunuz mesela arkadasım evet kısmen haklısın ama sensor boyutlarında bır gelısme var mı? pıyasada kac tane full frame makına var dslr olarak ısteseler yapamazlar mı yaparlar ama ıslerıne gelmıyor once bunları satarlar sonra bıraz daha ıyısını sonra azıcık daha bal surerler agzımıza bız de sureklı makına degıstırıp dururuz:)
    elımde bır kac compact makına var ıyı makınalar 3 tane de dslr hepsı pille calısıyor AA cunku baska makına almayacam omrumun sonuna kadar cunku gozumun yapısı degısmeyecek ve bana cektıgım fotolar hep guzel gelecek (makınaları ıyı sectım de hehe)
    neyse cok uzattım ama d.denize hak verıyorum sadece 5 10 yıl ıcınde cıkan makınalara bakın compactlara ozellıkle fujı bas bas bagırıyor f200exr cıkardım superccd 1/1.62 mı ne sensor boyutu
    yahu yıllar once aynı boyutta sensor cıkmıstı zaten pek cok marka ve modelde ustelık daha dusuk pıxel yogunluguyla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.