Merhaba arkadaşlar.. fotoğrafla ya da fotoğrafcılıkla hic bir isim olmadı simdiye kadar. o yuzden cok abest birsey soruyor olabilirim.. ben dugun fotograflarımı bastırmak istiyorum.. fotografcı cekimi yaptırdgım yer belli bir miktarını basıp verdi zaten ve fotografların basımı cok hosuma gitti. fotograf kagıdı olarak "Fujicolor Crystal Archive Paper Supreme" kullanmıslar. Diger fotografları da digital olarak kendilerinden aldım ve kendim bastırmak istiyorum. İnternetten arastırıp buldugum yerler kendilerinin digital baskı yaptıgını, banyolu baskı olmadıgını soylediler. Bu ne demek oluyor tam anlamadım. Kagıdı mı farklı bu adamların, baskı makineleri mi kotu? Bilen bir arkadas bilgi verirse cok sevinirim. 300 tanenin üzerinde fotograf bastıracam ve guzel olsun istiyorum. Bu sekilde duzgun baskı yapıcak (15*21) bildiginiz bir yer var mı? Ya da baskı yaptırırken ne demem gerekiyor? neye dikkat etmem gerekiyor? Bu işin (300 adet 15*21) fiyat olarak rayici nedir? Konustugum baskı yapacak adamlar "ya bu zaten anlamıyor, gonder gitsin" demesinler en azından.
sorunuza cvp veremiycem ama fotografci kendi cekimlerini size iyi vermis normalde hickimse cektigi fotoyu vermez para kazanmak icin.dugun fotomu cocugumun sunnet fotolarini okadar dil doktum para teklif etttim vermemislerdi.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: aeaksoy
Merhaba arkadaşlar.. fotoğrafla ya da fotoğrafcılıkla hic bir isim olmadı simdiye kadar. o yuzden cok abest birsey soruyor olabilirim.. ben dugun fotograflarımı bastırmak istiyorum.. fotografcı cekimi yaptırdgım yer belli bir miktarını basıp verdi zaten ve fotografların basımı cok hosuma gitti. fotograf kagıdı olarak "Fujicolor Crystal Archive Paper Supreme" kullanmıslar. Diger fotografları da digital olarak kendilerinden aldım ve kendim bastırmak istiyorum. İnternetten arastırıp buldugum yerler kendilerinin digital baskı yaptıgını, banyolu baskı olmadıgını soylediler. Bu ne demek oluyor tam anlamadım. Kagıdı mı farklı bu adamların, baskı makineleri mi kotu? Bilen bir arkadas bilgi verirse cok sevinirim. 300 tanenin üzerinde fotograf bastıracam ve guzel olsun istiyorum. Bu sekilde duzgun baskı yapıcak (15*21) bildiginiz bir yer var mı? Ya da baskı yaptırırken ne demem gerekiyor? neye dikkat etmem gerekiyor? Bu işin (300 adet 15*21) fiyat olarak rayici nedir? Konustugum baskı yapacak adamlar "ya bu zaten anlamıyor, gonder gitsin" demesinler en azından.
Size tavsiyem; sizin de araştırdığınız gibi online baskı sitelerine.. Baskısını istediğiniz fotoğrafları sitelerine yüklersiniz onlar basıp adresine gönderirler. Birçok site var bu konuda faaliyet gösteren, ben bir isim veya belirli bir tavsiyede bulunamayacağım ama internetten bulduğunuz düzgün görünen bir yere verebilirsiniz siparişinizi. Fiyatları da zaten görerek kıyaslarsınız..
Banyolu sistem artık pek kalmadı , doğru.. Çünkü baskı isteyen insanlar büyük bir çoğulukla dijital çekimlerini götürüyorlar. Banyo işlemi eski analog makinelerde film ile çekilen fotoğraflarda yapılır. Önce bu film banyo edilir sonra baskı yapılır. Size bahsettikleri bu.
Günümüzde hala banyo baskı makinaları mevcut bende Kodak Noritsu SM var 10x15ten 20x30'a kadar baskı yapabiliyor. 300adet 15x20yi sen getirmiş olsan eğer en düşük 1.5 tlden basarım eğer benim çekimim ise 7.50TL ye kadar düşerim. Fiyat istediğin için söyledim. Ama çoğu fotoğrafçılar Termal baskı kullanıyor yani banyosuz sistem onlar daha az maliyetli. Ama banyolu sistem her zaman daha kalitelidir.