Şimdi Ara

FOTOĞRAF ÇEKİMİNE YENİ BAŞLIYORUM...NİKON 5100 MÜ SONY DSC HX 300 MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABALAR...BEN FOTOĞRAF ÇEKİMİNE YENİ BAŞLAYACAĞIM VE MAKİNE KONUSUNDA KARARSIZIM BELİRTTİĞİM MAKİNELER FARKLI SINIFTA AMA SİZLERİNDE FİKİRLERİNİ ALMAK İSTEDİM..YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...

• Sorunun cevabı bir makineden ne beklendiğine göre değişir. Elle ayarlamalara giriş yapacaksanız, fazla masraf etmek istemiyorum şimdilik kendimi geliştireyim diyorsanız, makul görüntü kalitesine razıysanız HX300 daha mantıklıdır.

Fakat elle ayarlamalarda beceri sahibi iseniz, lens-kullanım bilginiz varsa, farklı amaçlar doğrultusunda farklı harcamaları göze alabiliyorsanız ve görüntü kalitesinden ödün veremem diyorsanız bird-SLR yani 5100 daha iyi bir seçim olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikiziltoprak -- 28 Nisan 2014; 13:10:51 >
  • alikiziltoprak kullanıcısına yanıt
    Ben henüz dslr ve yarı profesyonel tarzı makine kullanmadım fakat fotografcilik ili ilgili birkaç dokuman okudum ve kısa bir kurs aldım.bunlar teori olarak makine hakkındaki temel bilgileri ve anlamlari biliyorum sayılır fakat uygulama sıfır...birde asıl amaç evde bebek foto ları ve disarda manzara ve gece fotolarinda net ve canlı görüntüler...tabi birde çocuk hareket ettiği için yine fotonun bu şartta net çıkması...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CEMS44 C kullanıcısına yanıt
    Gece çekimleri ve hareketli nesneleri görüntüleme.. Size ISO başarımı yüksek bir cihaz lazım, söyle ISO800 değerinde görüntü kalitesinde ödün vermeyeceğiniz. Ve bu HX-300 gibi like cihazlarda mümküb değildir. Hızlı odaklama, hızlı seri çekim ve aynı zamanda da kaliteli görüntü diyorsanız DSL tercihi daha mantıklıdır.
  • alikiziltoprak kullanıcısına yanıt
    o halde dslr almam daha mantıklı olacak benim ön araştırmalarım da 5100 yeterli geliyor gibi sizin başka tavsiyeniz var mı acaba...
  • aynasız/mirrorless makina alınır mı? nikon d5100 ile karşılaştırırsanız. sizin gibi bende yeni kullanmaya başlayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarikosman7

aynasız/mirrorless makina alınır mı? nikon d5100 ile karşılaştırırsanız. sizin gibi bende yeni kullanmaya başlayacağım.

Aynasi z makinelerde güzel...hatta boyut avantajı vvar ve aynanın sebep olduğunu titreşim olmayacağı için daha net fotolar demek ama onlarında dezavantajı vizor olmaması...ayrıca daha pahalı buda dezavantaj...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEMS44 -- 30 Nisan 2014; 9:24:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CEMS44

quote:

Orijinalden alıntı: tarikosman7

aynasız/mirrorless makina alınır mı? nikon d5100 ile karşılaştırırsanız. sizin gibi bende yeni kullanmaya başlayacağım.

Aynasi z makinelerde güzel...hatta boyut avantajı vvar ve aynanın sebep olduğunu titreşim olmayacağı için daha net fotolar demek ama onlarında dezavantajı vizor olmaması...ayrıca daha pahalı buda dezavantaj...

Kesinlikle. Avantaj ve dezavantajlar hakkında yazdıklarına katılıyorum. Zaten onları genelde yükten kurtulmak isteyenler kolay taşındığı için hatta şık görünümleri için de tercih ediyorlar.
  • Pahalı ?
    EOS M , 845 TL (AF hızı yavaş)
    3 lensl PM2 - 1.400 TL, tek kit lensli PM2 ise 999 TL. (d-slr hızında)
    -
    Ayrıca şu karşılaştırmaya da bakınız
    - Tıklayın ve inceleyin -

• jiddi kullanıcısına yanıt
    pahalı derken benim baktığım incelediğim modelller sony next -5 ve 6 serisi onlarda 2000 liranın üstünde ...
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    sizin belirttiğiniz makinaya da baktım olympus marka güzel makinaya benziyor 3 lensli olması da güzel ama hakkında fazla bilgim yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CEMS44

sizin belirttiğiniz makinaya da baktım olympus marka güzel makinaya benziyor 3 lensli olması da güzel ama hakkında fazla bilgim yok...

Burada detaylı bir incelemesi var -http://www.dpreview.com/reviews/olympus-e-pm2
    -
    DxO Mark sitesinin sensör incelemesi sonucuna göre ise PM2'ye bakar isek... Şöyle :http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-700D-versus-Samsung-NX-300-versus-Olympus-PEN-E-PM2___870_851_840

• Ustalar selam.
    Olympos e-pl3 modeli ile ep2 modeli veya fujix-a1 modelleri ile nikond5200 modellerinden hangisi tercih edilmelidir. Fiyatlari yakin oldugunu farzetsek.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Pahalı ?
    -

Hocam benim Olympus e-pm2 almama sebep oldunuz :) Makine henüz elime geçmedi. Hepsiburada'da aldım. 3 lensli 1.399 TL toplam. 75 TL para puan ve 200 TL'lik hediye çeki de beraberinde geldi.

Okuduğum ayrıntılı bir yorumda PM2'nin harketli objeleri odaklamada güçlük çektiği yazıyordu. Bu konuda bilginiz var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: subway2

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Pahalı ?
    -

Hocam benim Olympus e-pm2 almama sebep oldunuz :) Makine henüz elime geçmedi. Hepsiburada'da aldım. 3 lensli 1.399 TL toplam. 75 TL para puan ve 200 TL'lik hediye çeki de beraberinde geldi.

Okuduğum ayrıntılı bir yorumda PM2'nin harketli objeleri odaklamada güçlük çektiği yazıyordu. Bu konuda bilginiz var mı acaba?

PM2 değil de genel olarak aynasızların hareket halindeki objeleri takip eden sürekli odaklama sistemi biraz zayıf ama ben PM2'nin eski jenerasyonu olan PL3 kullanıyorum onunla hani çok kolay olamasa da yolda giden arabayı falan fotolayabiliyorum. Yani o kadar kötü değil ama iyi de değiller o yönde tabi. Fakat 3 lens ile bu fiyata d-slr kalitesi (hatta giriş seviyesi bazı d-slr'lardan iyi) ürün aldınız. Bence oldukça iyi bir fiyat/performans ürünü. Sizi başlığımıza da bekleriz...
    -
    http://forum.donanimhaber.com/m_43921546/mpage_75/tm.htm
    -
    Ayrıca flickr grubumuza da muhakkak bekleriz, bir üyelik alın 1 terabyte ücretsiz alanınıza yükleyin fotolarınızı, uzun yıllar size güvenli bir arşiv hizmeti sağlayacaktır flickr ve ayrıca istediğiniz fotoları bu forum da dahil tüm forum ve sitelerde paylaşmak için size link de verir. Yani ayrıca başka sitelere yüklemek ile uğraşmazsınız.

https://www.flickr.com/groups/m43turkiye/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.