Şimdi Ara

Fotoğraf Kalitesi Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle konuyu açmak için en uygun yer olarak burayı gördüm. Yanlışsa özür dilerim. Ben photoshopta bi şey yapıyorum. Pc de gayet güzel net gözüküyor. Faceye attığımda da güzel gözüküyor ancak tabletten baktığımda aşırı berbat gözüküyor ki farklı tabletten de baktım aynı sonucu aldım. Kaydetmeye gelince jpeg olarak da kaydettim png de kaydettim web için kaydet yolunu da denedim ama sorunu çözemedim. Ayrıca mesela instagramın fotoğraf boyut şekli kare ya hani ben 500x500 px fotoğraf attığımda hemen yazılar bulanıklaşıyor. Sorunu nasıl çözebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KadirGS1905 -- 18 Ekim 2015; 23:00:35 >

• KadirGS1905 kullanıcısına yanıt
    çalıştığın dosyanın DPI değerini arttırmayı deneyebilirsin.
    72 dpi yerine 150 veya 300'e çıkartabilirsin.
    Dosya ebadı da biraz daha büyüyecektir...
  • Harris32 kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi yaptım; fakat hala aynı şey oldu. Sorun facebookda mı bende mi onu anlamadım çünkü normal kendi fotoğrafımı koyduğumda bulanık falan gözükmüyo net gözüküyo ama photoshoptan bişey koyduğum zaman pcde güzel gözükse bile telde ve tablette kötü gözüküyor.
  • KadirGS1905 kullanıcısına yanıt
    telefon veya tablet üzerinden facebook kullanmıyorum ama belki facebook bunların
    kolay yüklenmesi için kalitesini düşürüyor olabilir. Yükleme sırasında bir seçenek varsa bu da değerlendirilebilir.

farklı sosyal paylaşım mekanlarında da gözlem yapabilirsiniz. Eğer diğerlerinde sorun yoksa
    facebook'tan dolayı sıkıntı olduğunu söyleyebiliriz.

ek olarak belki kullanılan cihazların üzerinde bir çözünürlük ayarı da olabilir, bunları da kontrol etmek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harris32 -- 20 Ekim 2015; 9:19:55 >
    evet bence de sorun facebookta. Faceden mesaj atarken de görüntü bozuluyordu. Teşekkür ederim bilgileriniz için.Çözünürlüğü artırınca gerçekten daha güzel gözüktü :)
  • Merhaba, sorun kesinlikle Facebook'ta. Facebook'a fotoğraf yüklerken belli değerlerde yüklemeniz gerekiyor aksi halde fotoğraf kırık şekilde çıkıyor. 3 çeşit genişlik değeri var güzel gözükmesi için ama 720 px genişlik ideal. Umarım yardımcı olur.
  • canersanli C kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi 720 px yaptım çok güzel oldu fakat ben bunu sayfamda paylaştığımda net, kendi profilimde paylaştığımda kötü gözüküyor. Onun sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KadirGS1905 -- 20 Ekim 2015; 20:09:58 >
  • Valla o kadarını ben de bilemicem Facebook size takmış galiba :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canersanli C kullanıcısına yanıt
    Hahaha :D peki teşekkür ederim bilgi için.
    hocam mesajınızı gördümde sorayım dedim ya ben photoshopda yeni belge açarken boyutunun 1366x768 olmasını istiyorum ve duvarkağıdı yapacagım için kalitesi yüksek olsun diye çözünürlüğü 200-300 arası bi değer yapmak istiyorum ama kenarda dosya boyutu önizlemesini görünce gözüm belerdi 140 gb yazıyor bunu düşürmenin bi yolu yokmu anlamadım bu işi projeyi o şekilde yapmaya çalışıncada sürekli dona dona yapıyor her işlemde yani doğal olarak çünkü 140 gb diyor bunu nasıl hallederim kaliteli görsel yapmak istiyorum ama böyle oluyor ?
  • cRosSsl kullanıcısına yanıt
    dosya tipinde bir sorun var, bu kadar yüksek olmaması lazım, denemek için 16bit CMYK senin
    ebatlarında bir dosya açtım, 8MB büyüklük verdi. Tabii bunların içine malzeme ekledikçe
    yükselir ama hiç bir zaman o kadar garip ebatlarda çıkmaz.

Donarak çalışması, dosya büyüklüğü ve buna bağlı olarak ram ile disk kapasitesinden kaynaklanıyor.
    Ancak yine de bunlar çok büyük, ben poster hazırlarken bile 1 GB'ı zor geçerdi.
    140 gb inanılmaz büyük bir rakam.

Oradaki değer sakın Scratch değeri olmasın, yani document size olmayıp, Scratch ile disk alanını veriyordur.
    Donma sebebi bu disk alanın azalmasında da olur. Bunu bir kontrol edin.
     Fotoğraf Kalitesi Sorunu

hocam şu şekilde neresinde sıkıntı var şimdide 400 mb felan diyor
    iyi de buradaki ebat 1366 pixel değil ki, sizin çalıştığınız ve açtığınız dosya 1366 mm
    bu da 136 cm civarında bir dosya demektir. Hal böyle olunca da büyük olması normal.
    1366 mm kabaca 40000 pixel'e denk gelir.

öte yanda çözünürlüğün pixel/inch olması ile pixel/centimeter olması da işi değiştirir.

sizin çalışma ebatlarınızı ile ben de yeni bir dosya açtığımda 2.64 GB'lık dosya elde ettim.
    Bunu bir de CMYK'ya çevirip 16 Bit'e alırsam o zaman dosya 7 GB oluyor.

Kısacası aşağıdaki ebatları uygularsanız sorun kalkacaktır. Bu şekilde 3MB ile başlarsınız ve
    çalışmaya malzeme ekledikçe biraz daha büyük hale gelir ama hiç bir zaman GB seviyesine gelmez....

Fotoğraf Kalitesi Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harris32 -- 13 Ocak 2016; 4:25:28 >

bende diyorum sorun nerde diye çok teşekkür ederim ya söylemeseniz bütün resimleri böyle yapacaktım sağolun iyi akşamlar
    rica ederim,

duvar kağıdı yapacaksanız veya bunlarla ilgileniyorsanız pixel sisteminden çıkmayın.
    baskı alacaksanız veya matbaa kılıklı işler olacaksa, o zaman santim sistemine geçersiniz.
    tabii iyi bir bilgisayarınız olsun. A0 bir poster, afiş vs'yi photoshop altında tasarlamak biraz
    sıkıntılıdır. Sistemi çok yorar ve mouse sık sık donar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.