Şimdi Ara

::Fotoğraf Kritiği Yapalım:: (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ antique benim yapamadığımı sen yapmışsın.teşekkür ederim.SONUÇ GÜZEL OLMUŞ...Her yapıcı eleştiri bir adım ilerlemedir bence..
    Arkadaşlarıımızın fotograftaki karanlık çıkma konusuna bir açıklık getireyim.Aslında ben bu fotograftan 4 adet çekmiştim.Diğer 3 tanesini benim anlatmak istediğimden amacımdan uzak diye sildim.1,foto Ev değerini arttırıp 2,ve 3,foto enstantene-diyafram oynama ile çektim. Hava yeni kararıyordu..Biraz romantizm havası vermek istedim.Hatta kadrajın alt tarafında bank vardı.Oraya bir çiftin oturmasını kompozisyonumun tamamlanmasını çok istedim bekledim olmadı.Zira güneş batıyordu..Özellikle ters ışık çalışması yapmak amacıyla çekmiştim.Ama Ev değerleriyle oynandığında aydınlık alanlarda detay kaybolduğuna katılıyorum.Bütün eleştiri getiren arkadaşlarıma tşk ediyorum..
    quote:

Orjinalden alıntı: antique

sevgili BIPEKKAN..
    karanlık çıktığını düşündüğünüz fotoğraf aslında bir ters ışık çalışmasıdır.. bu nedenle önplanın karanlık çıkması gayet normaldir..
    bu karanlık bölgeyi aydınlatmaya çalışmak yerine biraz daha kontrastı artırıp iyice karartmanın daha güzel sonuç vereceğini düşündüm ve ufak bir PS müdahalesiyle "müdür" rumuzlu arkadaşımızın fotoğrafını birazcık değiştirdim..
    bir de ufuk çizgisindeki eğikliği giderdim.. umarım kendisi bu müdahalelerim için bana kızmaz

::Fotoğraf Kritiği Yapalım::

• uruzgar arkadaşim kus fotoğrafciliği oldukca zordur..Mesela fotokritikte aynen soyle yaziyor..

"Bu karelerin cogunlugunu kedi-kopek, bebek ve cicek fotograflari olusturuyor. Bunlar en hizli cekebildigimiz, zahmetsizce kadrajlanabilen ve bizi kolaya alistirabilecek turde fotograflar ne yazik ki. Kus fotograflarini ayni kategoriye koymuyoruz, suphesiz hepiniz bu isin ne kadar zahmetli oldugunu farketmissinizdir"

Kus fotoğrafi cekmek istiyorsan bence once duran ,ucmayan kuslardan baslamalisin..Daha sonra ise yüksek optik zoomlu bir makina (Canon S3 IS gibi 12x optik zoomlu DSLR-like bir makina veya DSLR makina ile 70-300 gibi bir zoom lens) ile İSO'yu yüksek tutup ,enstantene hizini 1/1000 gibi düşük tutup cekmelisin.Ayrica diyelim üstteki fotoğrafta
    "sağ üstteki kuş gövdesi. kadrajda olmamalıydı. "
    demişsin.Bunu picasa ,PS ,hatta paintte bile kesebilirsin.

Bunlarda benim kus denemelerimden bazilari.Bende kus fotoğrafi cekmeyi seviyorum fakat simdiye kadar ucan bir kusu dogru düzgün fotoğraflayamadim

• @mboyaci henüz iki haftadır fotoğraf çekiyorum daha önce güzel bir makinem yoktu. üç haftadır 4 tane kitap okudum okuduklarımı uygulamaya eleştiriler göre deklanşöre basmadan önce bir daha düşünüyorum. 20-30 kareden sadece 3-5 tanesi hoşuma gidiyor. Kuş çekmek gerçekten çok zevkli. tam olarak manuel modda çekemediğim için Continuos Af ile hareket modunda çekimler yapıyorum. exif lerde senin söylediğin değerlere yakın değerler oluyor. sanırım doğru yolda gidiyorum.

birde üstteki ördek fotografına hasta oldum. nasıl o kadar yataydan çekebildin suyun içine girdin mi merak ettim doğrusu.

teşekkürler..

quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

uruzgar arkadaşim kus fotoğrafciliği oldukca zordur..Mesela fotokritikte aynen soyle yaziyor..

"Bu karelerin cogunlugunu kedi-kopek, bebek ve cicek fotograflari olusturuyor. Bunlar en hizli cekebildigimiz, zahmetsizce kadrajlanabilen ve bizi kolaya alistirabilecek turde fotograflar ne yazik ki. Kus fotograflarini ayni kategoriye koymuyoruz, suphesiz hepiniz bu isin ne kadar zahmetli oldugunu farketmissinizdir"

Kus fotoğrafi cekmek istiyorsan bence once duran ,ucmayan kuslardan baslamalisin..Daha sonra ise yüksek optik zoomlu bir makina (Canon S3 IS gibi 12x optik zoomlu DSLR-like bir makina veya DSLR makina ile 70-300 gibi bir zoom lens) ile İSO'yu yüksek tutup ,enstantene hizini 1/1000 gibi düşük tutup cekmelisin.Ayrica diyelim üstteki fotoğrafta
    "sağ üstteki kuş gövdesi. kadrajda olmamalıydı. "
    demişsin.Bunu picasa ,PS ,hatta paintte bile kesebilirsin.

Bunlarda benim kus denemelerimden bazilari.Bende kus fotoğrafi cekmeyi seviyorum fakat simdiye kadar ucan bir kusu dogru düzgün fotoğraflayamadim

• Kuşlar süper çekmesi biraz zor olmuştur Ellerinize sağlık
  • Uruzgar arkadaşim kitap yerine bence internetten arastirsan daha cok faydasi olur..Mesela bu topicte linkler falanda var.Buradan bakabilirsin..
    http://www.fotokritik.com/forum/29740

Ayrica kuslari yakindan cekerken makinani macro moduyla cekmeni tavsiye ederim.Birde seri cekimde pes pese cekip icinden hosuna gidenide alabilirsin.Bunun dısında daha once dediğim gibi kuslar hareketli olduklarindan otomatik yerine manualde cekmeni tavsiye ederim.

Bunlarda baska denemelerim.Ama dediğim gibi hareketliyken cekmek zor

• mboyaci yine harika Bi kaç gün önce fotokritiğe üye oldum fakat üyeliğimi aktive etmeyip reddettiler.Fake isim ve soy isim girdiğimi belirttiler oysa ki gerçek girmiştim
  • Benim arkadaşlarimda üye oluyorda ,oyle bir problemle karşilaşan olmadi.O konuda inan hiç bir bilgim yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 1 Mart 2007; 15:26:27 >
  • Aynı olay benimde başıma geldi tam 3 ay önce , reddettiler. Bende alın alın forumunuzu başınıza çalın dedim içimden. Forum değil, herhalde İngilizlerin LORDLAR KAMARASI.....Herhalde biryerlerden icazet istiyorlar. Varsayın ki kendi isminizle girmediniz, ama hoş öyle bir yer biliyorum ki Nüfus kağıdı sureti ister gibi birde TC Kimlik Numarası isteniyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Eda_fb

mboyaci yine harika Bi kaç gün önce fotokritiğe üye oldum fakat üyeliğimi aktive etmeyip reddettiler.Fake isim ve soy isim girdiğimi belirttiler oysa ki gerçek girmiştim

• @eda_fb

yahoo, hotmail, gmail gibi bedava posta hesaplarını kabul etmiyorlar. O yüzden reddedilmiş olabilirsin.
  • mboyacı fotolar cok güzel makinen ne acaba???
  • ben ttnet mail hesabi, ile uye oldum herseyim gercekti onu bile kabul etmediler var bir bildikleri demekki
  • mboyacı çalışmaların gerçekten çok güzel kutlarım .. ama forumda bu başlık altında bende bir çalışmamı sergilemiştim hiçkimsenin dikkatini çekmedi ve yorum alamadıgım için üzüldüm . kötü yada beğenmedim diyen bari çıksaydı da bende millet ilgi gösteriyo deseydim.. bu arada verdigim çalışmam 1. sayfadaki papatya .bu gidişle hevesim falan kalmayacak :(
  • @muzzy1907 arkadaşım..foto güzel..eline sağlık..asla cevap yazmadılar diye kararından vazgeçme..olumu öyle şey...
    quote:

Orjinalden alıntı: muzzy1907

öncelikle bu konuyu açan ve emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum benim de kendimce nacizane birkaç güzel fotografım var onları sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı almak mutluluk verecektir.neyse doğadan bir güzellikle başlayayım yorumlarınızı bekliyorum

• muzzy1907 arkadaşim cok güzel bir makro calişmasi.Fakat bence papatya biraz parlamiş.Yani ps veya picassa ile biraz contrast verirsen daha güzel olur.Eline sağlik..Ayrica müdür beyinde soylediği gibi asla cevap yazmadılar diye kararından vazgeçme..

Fotokritik üye alimini durdurmus olabilir.Ben v2 ye gectiklerinde üye alimini actiklarinda üye olmustum.cankart arkadaşim Lumix Fz30 kullaniyorum.
  • ilginç,fotokritiğe,1 kerede üye oldum,hiç sıkıntı yaşamadım,özel bir tanıdığım,referansımda yoktu,şimdi gerçekten şaşırdım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uskan

ilginç,fotokritiğe,1 kerede üye oldum,hiç sıkıntı yaşamadım,özel bir tanıdığım,referansımda yoktu,şimdi gerçekten şaşırdım.

aşırı talepten dolayı bu şekilde önlemler alıyor olabilirler!
  • Merhaba herkese,
    bir fotoğrafta benden, geçen hafta Caddebostan-Fenerbahçe (İstanbul) sahilindeki plajlardan birinde çekmiştim...
    300D, f11, 1/250, ISO100, 70mm@17-70 (PP yok, sadece "crop"landı)

• Fotoğrafın çok değişik bir hawası var.Bence çok güsel görünüyor.Ayrıca çektiğin açı da fotoğrafa çok şey katmış....
  • Eminönü

• fotoğraf yavaş yavaş açıldı süperrr ya derken tamamı açıldıktan sonra baktım ki alt taraf çok karanlık aşağıyı görmesek çok güzel olmuşş
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.