Şimdi Ara

::Fotoğraf Kritiği Yapalım:: (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: bipekkan

Haddim olmayarak Sevgili Alehar ve muzzy1907' nin kartpostal gibi 2 fotografını, bendeki detay ve keskinlik hastalığı çerçevesinde yeniden yorumladım.

::Fotoğraf Kritiği Yapalım::

Düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum...

pardon ama bu iki fotoğraf içinde benim olan yok birtanesinin sahibi thispotkey diğerinin ise Alehar ..
    bence bipekkan arkadaşımızın Ağva fotoğrafında yapmış olduğu çalışma iyi olmuş çünkü ben daha önce o fotoğraf hakkında yaptıgım yorumda gördüğüm eksikliği belirmiştim şimdi daha çok beğendim açıkçası . Ellerine sağlık ve teşekkürler bipekkan.
    tabi bu iki eserde de en büyük teşekkürü hakedenler thispotkey ve Alehar..arkadaşlarımızı kutluyorum tekrar

• Fotograf bu haliylede hoş ama Fotografınıza dikkatle baktım exif bilgilerine göre Deklanşör hızınız 1/100 san. ve bu hızda rüzgarın bir rolü olamaz. Ana sorun bence odaklanamama. Büyük fotoya bakınca odaklanma daha çok tomurcuklarda yani biraz daha arkada (Sağ alt tomurcuklar)

quote:

Orjinalden alıntı: uguretes

hava çok rüzgarlı yerinde durmadı çiçek

• Pardon, yaş 59 olunca karıştırdık yine Elbette asıl kadrajı yaratanlar Alehar ve thispotkey. Bizim yaptığımız besteyi tekrar yorumlamak

quote:

Orjinalden alıntı: muzzy1907

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Haddim olmayarak Sevgili Alehar ve muzzy1907' nin kartpostal gibi 2 fotografını, bendeki detay ve keskinlik hastalığı çerçevesinde yeniden yorumladım.

Düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum...

pardon ama bu iki fotoğraf içinde benim olan yok birtanesinin sahibi thispotkey diğerinin ise Alehar ..
    bence bipekkan arkadaşımızın Ağva fotoğrafında yapmış olduğu çalışma iyi olmuş çünkü ben daha önce o fotoğraf hakkında yaptıgım yorumda gördüğüm eksikliği belirmiştim şimdi daha çok beğendim açıkçası . Ellerine sağlık ve teşekkürler bipekkan.
    tabi bu iki eserde de en büyük teşekkürü hakedenler thispotkey ve Alehar..arkadaşlarımızı kutluyorum tekrar

• Sevgili Alehar, Bendeki kopyaya bakınca , Çok haklısın ilave sharpenning'i %30 uygulamıştım, ve açık renk alanlarında detaylar kaybolmuş ve sadece %10 kafi imiş.
    quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Ne demek, ben kendi fotoğrafımın sizler tarafından yeniden croplanmasını bilakis bekliyorum, çünkü bir çok şey gibi bunun da tek bir sonucu yok.
    Sevgili Bipekkan, açık söyleyeyim, senin benim fotoğrafıma uyguladığın yeni kadrajı daha çok sevdim, ama verdiğin keskinlik bana biraz fazla geldi.

Ektsra sharpenning Ağva fotoğrafında çok daha iyi iş çıkarmış çünkü o fotoğraf zaten bu konuda biraz sıkıntılıydı...

Bu konu, müzik dinlerken bas ve tizleri ekstra açmak ile ilgilidir. Açtıkça bir öncekli durum yetersiz gelmeye başlar. Gitgide müziğin orjinalinden uzaklaşırsınız. Şimdi kendi fotoğrafın yeni haline bakıyorum da, eskisi soft görünmeye başladı. Ama yakından baktığımızda, esktra sharpness ile oluşan "halo" efektleri kendini göstermeye başlamış, "highlight" kısımlarda renk sayıları azalmış... Bu kötü efektler barizleştiğinde keskinlik konusuna bir "dur" demek gerekli kanımca!

Not: crop (yeni kadraj) konsunda başka yorumlarda bekliyorum.

• bir tane de ben ekliyeyim bizim dağ başındaki kampüsten bir manzara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nerazzuri -- 6 Mart 2007; 13:38:14 >
  • makine d70 olunca
    Orjinalden alıntı: nerazzuri

bir tane de ben ekliyeyim bizim dağ başındaki kampüsten bir manzara...
  • indirdiğim filtrelerden ekledim bi tane dreamy mi ne öle bişeydi değişik bi hawa kattı fotoya...
  • @nerazzuri; harika bir fotoğraf.. çok beğendim.. tebrikler!

not: o filtreyi nereden indirdiğini sorsam
  • nerazzuri gercekten cok güzel bir fotoğraf.eline sağlik..

ayrica buda bence cok güzel..
  • @ antique

abi tam hatırlamıyorum fk de hokosto wermişti sanırsam linkini ordan indirmiştim bi ara bi dünya filtre war teşekkürler bu arada

@mboyaci

sağolasın kardeş, teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.