Şimdi Ara

::Fotoğraf Kritiği Yapalım:: (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • orası resme ayrı bi hawa kattı die düşünmüştüm...
  • netlik sorunu da war biraz sanki :)
  • sevgili ALEHAR,
    netlik güzel ancak komposizyon da birşeyler eksik gibi geldi bana..
    karaya vuran ufak dalgaların köşede sıkışması mı desem, arkaplanda kalabalık duran kuşlar mı desem
    yoksa kadrajın %70'i deniz ile işgal edilmiş mi desem bilemiyorum ama birşeyler eksik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 4 Mart 2007; 1:18:47 >
  •  ::Fotoğraf Kritiği Yapalım::

bolu ankara arası mola yeri satıcı tezgahı
  • quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

muzzy1907 arkadaşim cok güzel bir makro calişmasi.Fakat bence papatya biraz parlamiş.Yani ps veya picassa ile biraz contrast verirsen daha güzel olur.Eline sağlik..Ayrica müdür beyinde soylediği gibi asla cevap yazmadılar diye kararından vazgeçme..

Fotokritik üye alimini durdurmus olabilir.Ben v2 ye gectiklerinde üye alimini actiklarinda üye olmustum.cankart arkadaşim Lumix Fz30 kullaniyorum.

önerilerin için teşekkürler mboyaci yakında farklı çalışmalar da sunacağım yorumlarınız için
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Merhaba herkese,
    bir fotoğrafta benden, geçen hafta Caddebostan-Fenerbahçe (İstanbul) sahilindeki plajlardan birinde çekmiştim...
    300D, f11, 1/250, ISO100, 70mm@17-70 (PP yok, sadece "crop"landı)

::Fotoğraf Kritiği Yapalım::

dostum çalışmayı beğendim ama kusura bakma da kadraj çok iyi değil bence ve croplamadan önceki hali elinde varsa sunabilirmisin bir de onu görelim hep birlikte

• Ağva

• thispotkey kutlarım güzel bir fotoğraf .. haddim olmayarak bir yorumda bulunacağım izninizle . sanki keskinlik az gibi geldi ama ışıkların suya yansıması falan güzel yani
  • güzel çalışma..eline sağlık
    quote:

Orjinalden alıntı: thispotkey

Ağva

• Yorumlarınıza katılıyorum, ama fotoğrafı çektiğim gece croplarken kararsız bir şekilde böyle yapmışım. Belki tekrar croplasam daha farklı sonuç da çıkar.
    Açıkçası sizlerin de denemesini isterim, böylece farklı görüş ve beğenilerin sonucunu daha iyi anlarız.
    Orjinalini http://picasaweb.google.com/lreisoglu/CaddebostanSahili/photo#5038073078038833714

linkine yükledim, fotoyu indi,rmek için sağdaki "dowload photo" / "fotoyu yükle" kısmından "save" etmeniz gerekli.

Denemelerinizi bekliyorum.

Not: Orjinalinin küçültülmüş halini merak edenler için koydum:

quote:

Orjinalden alıntı: muzzy1907

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Merhaba herkese,
    bir fotoğrafta benden, geçen hafta Caddebostan-Fenerbahçe (İstanbul) sahilindeki plajlardan birinde çekmiştim...
    300D, f11, 1/250, ISO100, 70mm@17-70 (PP yok, sadece "crop"landı)

dostum çalışmayı beğendim ama kusura bakma da kadraj çok iyi değil bence ve croplamadan önceki hali elinde varsa sunabilirmisin bir de onu görelim hep birlikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 4 Mart 2007; 17:45:22 >

• quote:

thispotkey kutlarım güzel bir fotoğraf .. haddim olmayarak bir yorumda bulunacağım izninizle . sanki keskinlik az gibi geldi ama ışıkların suya yansıması falan güzel yani

Yorum için teşekkürler yalnız keskinlikde bi sorun yok.Sadece ışık yeterli olmadığından sudaki görüntü bulanık gibi görünüyor....
  • Sevgili Alehar,
    fotoğrafın orjinalini gördüm verdigin için teşekkürler . roplaman iyi olmuş bence başarılarının devamını dilerim
  •  ::Fotoğraf Kritiği Yapalım::

önerileriniz nedir acaba?
  • alehar öyle anlıyorumki dalgalarda foto da olsun istemişin keşke eğlere çeksekseydin fotoyu kısıtlamamış olurdun
  • quote:

Orjinalden alıntı: thispotkey

quote:

thispotkey kutlarım güzel bir fotoğraf .. haddim olmayarak bir yorumda bulunacağım izninizle . sanki keskinlik az gibi geldi ama ışıkların suya yansıması falan güzel yani

Yorum için teşekkürler yalnız keskinlikde bi sorun yok.Sadece ışık yeterli olmadığından sudaki görüntü bulanık gibi görünüyor....

sudaki görüntüden bahsetmemiştim ok dostum neyse .. tekrar ellerine sağlık
  • Haddim olmayarak Sevgili Alehar ve muzzy1907' nin kartpostal gibi 2 fotografını, bendeki detay ve keskinlik hastalığı çerçevesinde yeniden yorumladım.

Düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Mart 2007; 13:51:38 >

• çerçeveli olan 10 numara
  • hava çok rüzgarlı yerinde durmadı çiçek

• ya birde yerinde dursaydı..
    foton güzel..
    quote:

Orjinalden alıntı: uguretes

hava çok rüzgarlı yerinde durmadı çiçek

• Ne demek, ben kendi fotoğrafımın sizler tarafından yeniden croplanmasını bilakis bekliyorum, çünkü bir çok şey gibi bunun da tek bir sonucu yok.
    Sevgili Bipekkan, açık söyleyeyim, senin benim fotoğrafıma uyguladığın yeni kadrajı daha çok sevdim, ama verdiğin keskinlik bana biraz fazla geldi.

Ektsra sharpenning Ağva fotoğrafında çok daha iyi iş çıkarmış çünkü o fotoğraf zaten bu konuda biraz sıkıntılıydı...

Bu konu, müzik dinlerken bas ve tizleri ekstra açmak ile ilgilidir. Açtıkça bir öncekli durum yetersiz gelmeye başlar. Gitgide müziğin orjinalinden uzaklaşırsınız. Şimdi kendi fotoğrafın yeni haline bakıyorum da, eskisi soft görünmeye başladı. Ama yakından baktığımızda, esktra sharpness ile oluşan "halo" efektleri kendini göstermeye başlamış, "highlight" kısımlarda renk sayıları azalmış... Bu kötü efektler barizleştiğinde keskinlik konusuna bir "dur" demek gerekli kanımca!

Not: crop (yeni kadraj) konsunda başka yorumlarda bekliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Haddim olmayarak Sevgili Alehar ve muzzy1907' nin kartpostal gibi 2 fotografını, bendeki detay ve keskinlik hastalığı çerçevesinde yeniden yorumladım.

Düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.