Şimdi Ara

FOTOGRAF MAKİNASI ALACAM LENSLER KAFAMI KARISTIRIYOR YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fotograf makinası secimi yaparken bir konuda takıldım.

Canon 600D 18-55 IS II Lens DSLR Fotoğraf Makinesi (1350 tl)

Canon 600D 18-135 IS Lens DSLR Fotoğraf Makinesi(1900 tl)

Canon EOS 650D 18-55 mm DC kit (1700 tl)

Canon 650D 18-55 IS II Fotograf Makinesi(1800 tl)

burada fiyat farklarının büyük kısmı lenslerden kaynaklı şimdi benim sormak istediğim 600d alıp lens i mi iyi almak yoksa 650d alıp hangisini almak saolun

• Kotu bir govde + iyi bir lens, iyi bir govde + kotu bir lensten daha iyi sonuclar veriyor.

Yani 600d + iyi bir lens almalisiniz zaten 650d ile 600d arasinda goruntu kalitesi farki yok. Hatta bir arkadas (VYC Majoris) 600dnin goruntu kalitesi 700d den daha iyi diyordu.

O fiyatlara iyi aynasizlar var oneririm. Hele 1900lere cikicaksaniz o makineleri almayin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Evet lens daha önemli. Hatta full frame bir makineye kötü bir lens takınca çok kötü sonuçlar elde ediliyor. 600D ve 700D yaklaşık olarak aynı görüntü kalitesinde çünkü sensörleri aynı fakat bilimsel testlerde hangi daha iyi denirse 600D çok çok küçük bir farkla önde. Bunu farketmek imkansız tabi.
  • ahmet_2434 A kullanıcısına yanıt
    600D seçeneğinde bir 18-55 bir 18-135 lens fiyatı var.

650D seçeneğinde her ikisi de 18-55 lens.

650 ve 600D gövdeler arasında kalite farkı yok. Lenslere gelince, lenslerdeki imaj kalitelerinde de öyle uçurumlar yok. Ancak IS ibareli ve IS II ibarelerde titreşim önleyici var. Özellikle tripodsuz çekimlerde çok ciddi en az 2 hatta 3 stop ışık farkı ortaya çıkar, bu da 3.5/5.6 gibi lenslerde ölümcül farklar ortaya koyar. Çünkü gerek duyduğunuz ışık iso tarafından almaya kalksanız da crop sensör iso başarımı hem düşük hem 800 (aslında 1600 ama 800 sonrası yine de kötü ) iso dan sonrası fotoğraf kalitesini öldürüyor.

Tripod kullanacaksanız ki her durumda kullanmanız mümkün olmayacak bir nebze aradaki fiyatlar dikkate alınabilir.

Ancak 600 - 650 - 700D ( bunlar Ti Rebel olarak da piyasaya sunuluyor başta uzak doğuda) kullandıkları sensör aynı. Sensör harici bir takım farklı getirileri var ancak bunlar çekimde yardımcı unsurlar.

Canon 600D 18-135 IS Lens DSLR Fotoğraf Makinesi(1900 tl) - Bu seçeneği düşünürseniz iyi dikkat edin. IS ve IS II arasında da titreşim önleyici anlamında farklar bulunuyor.

• Aynasız makina demişsiniz acaba aynasız makinalara mı yönelsem ama acaba önerebileceğiniz hangi model var birde aynasız modellerde de lens değiştirilebiliyor mu yoksa standart mı
  • Body olarak 600D al geri kalan paranla yeni lens alabilirsin mesela 600D+18-55mm+50mm bu set ilk başta sana yeterli olabilir daha sonra tele lens alırsın. Ayanasız konusunda ise çok iyi makineler var fakat DSLR nin kalitesini yakalayamadılar ama alacaksan eğer Sony a6000, Olympus OMD EM5 veya EM10 alabilirsin bir de Panasonic GX1
  • ahmet_2434 A kullanıcısına yanıt
    Aynasız makine kullanan ve DSLR kullanan kişilerin fotoğrafçılıktaki konumları yani sınıfları aynı değil. Alt üst sınıf olarak düşünmeyin bunu. DSLR daha ağır, daha zahmetli ama hem kalite hem ekipman yönünden çok daha artıları olan bir sınıf. Aynasızları tercih eden sınıf daha fazla ben gezmeye çıktığımda fotoğraf çekeyim denilen sınıf olurken DSLR ın günümüzdeki karşılığı daha çok ben fotoğraf çekmek için geziyorum oldu.

Kendinizi konumlandırdığınız yere göre makine alın. Eğer gezerken bir taraftan da fotoğraf çekeceğim derseniz, sizi üzmeyecek kalitede, arkadaşın dediği gibi A6000 veya 5000 gibi daha düşük bütçelerde Eos M gibi, veya Olympus un EPL serilerinden bütçeye uygun bir şeyler seçilebilir.

Aynasız makinelerde de lens değişebiliyor. Ancak bahsettiğim gibi DSLR lar için üretilmiş bir lens çeşitliliği henüz yok. Gördüğüm kadarı ile DSLR sektöründe iyi olan firmalar da çok fazla bu konuda aceleci davranmıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Aynasız makine kullanan ve DSLR kullanan kişilerin fotoğrafçılıktaki konumları yani sınıfları aynı değil. Alt üst sınıf olarak düşünmeyin bunu. DSLR daha ağır, daha zahmetli ama hem kalite hem ekipman yönünden çok daha artıları olan bir sınıf. Aynasızları tercih eden sınıf daha fazla ben gezmeye çıktığımda fotoğraf çekeyim denilen sınıf olurken DSLR ın günümüzdeki karşılığı daha çok ben fotoğraf çekmek için geziyorum oldu.

Kendinizi konumlandırdığınız yere göre makine alın. Eğer gezerken bir taraftan da fotoğraf çekeceğim derseniz, sizi üzmeyecek kalitede, arkadaşın dediği gibi A6000 veya 5000 gibi daha düşük bütçelerde Eos M gibi, veya Olympus un EPL serilerinden bütçeye uygun bir şeyler seçilebilir.

Aynasız makinelerde de lens değişebiliyor. Ancak bahsettiğim gibi DSLR lar için üretilmiş bir lens çeşitliliği henüz yok. Gördüğüm kadarı ile DSLR sektöründe iyi olan firmalar da çok fazla bu konuda aceleci davranmıyor.

Dslr firmalari ayip olmasin diye girmis gibiler zaten. Makineleri diger aynasizlara gore cok geride.

Aynasizlarin kullanicilari tam olarak dediginiz gibi degil. Unlu dugun fotografcilari var canonikon u birakip olympus em1 e gecen. Su fotografta size cokta hakli olmadiginizi gosteriyor sanirim.
     FOTOGRAF MAKİNASI ALACAM LENSLER KAFAMI KARISTIRIYOR YARDIM LÜTFEN

Verdiğiniz örnek bence şaka olmalı.

Kamera ne tarafta gösterirseniz el sallamak istiyorum. Bahsettiğiniz kameraların imalat tarihlerine bakarsanız ona göre konuşalım tekrar. 5D Mark III ün bile eskidiği bir durumda Mark II ile ile X-T1 i kıyaslamak bence sizin kalitenizde bir forum kullanıcısına yakışmadı.

Aynasızların da FF olanları arasında elbet güzel makineler var. Sony'nin A serisi oldukça iyi. Benim oldukça hoşuma gidiyor. Yazılarımı takip ederseniz A7 yi FF de yine çokça tavsiye ettiğimi görürsünüz.

Crop sensör DSLR devri çok yakında bitecek. Ne kadar sürer bilmiyorum. Çünkü Crop sensör DSLR kullanıcıların büyük kısmı "fotoğraf çekmek için gezmeye çıkan değil, gezmeye çıktıklarında fotoğraf çeken" kitleden oluşuyor. Pek azı profesyonel çekimde kullanıyor. Hatta nadiren çarpandan olayı kullanan profesyoneller de gördüm. Ama bu istisna olmaktan öde gitmiyor. dolayısı ile ağır, 2-3 kg lık bir makineyi kimse boynunda taşımak istemiyor. Özellikle turistik gezilerde ve sıcak havalarda. Kışın da tozdu, yağmurdu işin cabası.

FF tarafında dünyada DSLR da çok ünlü isimlere bakarsanız zaten gündelik işler haricinde Canon - Nikon da kullanan yok. Daha özel makineler kullanıyorlar. Dediğim gibi her kullanıcı grubunun kullanacağı makine tipleri yeniden şekillenecek. FF de de bir gün nasıl SLR dan DSLR a geçildi, aynasız sisteme de geçilebilir ama o günler bu günler değil henüz.

Kaldı ki her durumda Raw çekemeyen bir cihazdan bahsediyorsunuz sanırım. Örnek verdiğiniz makine tam anlamı ile böyle bir şey. Cidden canım bahsettiğiniz makineyi biraz daha hafife almak istiyor ama kendinize yapılan bir durum gibi algılayabilirsiniz diye endişem var. Makine bırakın L serisi Canonları birçok rakibi karşısında AF canavarı olarak bilinmesine karşılık bir D7100 - 7200 den bile daha düşük bir AF performansına sahip. Maharet makineyi de tripod üzerine koyup fotoğraf çekmek değil.

Örneklerde ne kullanıyoruz nasıl kullanıyoruz, hangisinde hangi lensler vardı, nerede ne şartlarda çekildi.

Eskiden bir test vardı, CPU skoru ölçen, tek çekirdek ve mhz göre çalışıyordu. 8 çekirdekli 3ghz de çalışan bir makine tek çekirdek 4ghz de çalışan makineye geçiliyordu. Belki durum böyle bir durum veya Fuji pastırıp parayı böyle bir testte yaptırmış olabilir.

Ben zaten inceleme sitelerinde makinelere kötü diyen de görmedim. sana ekipman versinler sen incele, makineye kötü - beş para etmez de sonra bakalım bir daha sana cihaz gelecek mi, beklersin çok :)

Ben aynasızlar kötü makineler demiyorum. Tekrar söylüyorum, muhtemelen dediğin günler gelecek, ama o günler bu günler değil henüz.

• quote:

Verdiğiniz örnek bence şaka olmalı.

Kamera ne tarafta gösterirseniz el sallamak istiyorum. Bahsettiğiniz kameraların imalat tarihlerine bakarsanız ona göre konuşalım tekrar. 5D Mark III ün bile eskidiği bir durumda Mark II ile ile X-T1 i kıyaslamak bence sizin kalitenizde bir forum kullanıcısına yakışmadı.

Aynasızların da FF olanları arasında elbet güzel makineler var. Sony'nin A serisi oldukça iyi. Benim oldukça hoşuma gidiyor. Yazılarımı takip ederseniz A7 yi FF de yine çokça tavsiye ettiğimi görürsünüz.

Crop sensör DSLR devri çok yakında bitecek. Ne kadar sürer bilmiyorum. Çünkü Crop sensör DSLR kullanıcıların büyük kısmı "fotoğraf çekmek için gezmeye çıkan değil, gezmeye çıktıklarında fotoğraf çeken" kitleden oluşuyor. Pek azı profesyonel çekimde kullanıyor. Hatta nadiren çarpandan olayı kullanan profesyoneller de gördüm. Ama bu istisna olmaktan öde gitmiyor. dolayısı ile ağır, 2-3 kg lık bir makineyi kimse boynunda taşımak istemiyor. Özellikle turistik gezilerde ve sıcak havalarda. Kışın da tozdu, yağmurdu işin cabası.

FF tarafında dünyada DSLR da çok ünlü isimlere bakarsanız zaten gündelik işler haricinde Canon - Nikon da kullanan yok. Daha özel makineler kullanıyorlar. Dediğim gibi her kullanıcı grubunun kullanacağı makine tipleri yeniden şekillenecek. FF de de bir gün nasıl SLR dan DSLR a geçildi, aynasız sisteme de geçilebilir ama o günler bu günler değil henüz.

Kaldı ki her durumda Raw çekemeyen bir cihazdan bahsediyorsunuz sanırım. Örnek verdiğiniz makine tam anlamı ile böyle bir şey. Cidden canım bahsettiğiniz makineyi biraz daha hafife almak istiyor ama kendinize yapılan bir durum gibi algılayabilirsiniz diye endişem var. Makine bırakın L serisi Canonları birçok rakibi karşısında AF canavarı olarak bilinmesine karşılık bir D7100 - 7200 den bile daha düşük bir AF performansına sahip. Maharet makineyi de tripod üzerine koyup fotoğraf çekmek değil.

Örneklerde ne kullanıyoruz nasıl kullanıyoruz, hangisinde hangi lensler vardı, nerede ne şartlarda çekildi.

Eskiden bir test vardı, CPU skoru ölçen, tek çekirdek ve mhz göre çalışıyordu. 8 çekirdekli 3ghz de çalışan bir makine tek çekirdek 4ghz de çalışan makineye geçiliyordu. Belki durum böyle bir durum veya Fuji pastırıp parayı böyle bir testte yaptırmış olabilir.

Ben zaten inceleme sitelerinde makinelere kötü diyen de görmedim. sana ekipman versinler sen incele, makineye kötü - beş para etmez de sonra bakalım bir daha sana cihaz gelecek mi, beklersin çok :)

Ben aynasızlar kötü makineler demiyorum. Tekrar söylüyorum, muhtemelen dediğin günler gelecek, ama o günler bu günler değil henüz.

Aslinda anlatmaya calistigim sensorun teknolojisinin cok onemli olduguydu ama buyuk bir hata yaptim size neden gosterdim ki bunu. Siz zaten bu isin ehlisiniz :)

Ben hiç öyle algılamadım, ben yanlış anladıysam kusura bakmayın. Ben tamamen 5D Mark II ile kıyaslama yaparak aynasız cihazın kalitesini anlatmaya çalıştığınızı düşündüm.

İşin ehlisiniz diye laf sokmanıza karşı cevap vermemeyi tercih ediyorum.
  • quote:

Ben hiç öyle algılamadım, ben yanlış anladıysam kusura bakmayın. Ben tamamen 5D Mark II ile kıyaslama yaparak aynasız cihazın kalitesini anlatmaya çalıştığınızı düşündüm.

İşin ehlisiniz diye laf sokmanıza karşı cevap vermemeyi tercih ediyorum.

Yanlis anlasilmayi onlemek isterim. Kesinlikle laf sokmak gibi bir amaci yoktu ciddiydim onu derken.

• Merhaba lens seçimi hakkında bilgi almak için bu videoyu izleyebilirsin. Gayet basit şekilde anlatılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=UXd4oyOO9XQ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.