Şimdi Ara

Fotograf Makinası almak istiyorum.. yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir bebeğim oldu, fotograflarını çekmek için bir makina alalım dedim, okadar çok model varki hangisini alacağımı şaşırdım. Bu konuda bilgisi olanlardan yardımlarınızı bekliyorum. İstediğim özelliklere uygun üç makina var aslında ama nasıllar bilmiyorum samsung wb 550 (465tl) ve sony dsc-w350 (437tl) KODAK EASYSHARE Z1485 (250tl). fiyat olarak 450 lirayı geçmeyecek bir makina tavsiyenizi bekliyorum...

• öncelikle Allah analı babalı büyütsün inşallah..

makinaya gelirsek ben kompakt/d-slr like tavsiyesinde pek bulunmam.. benim alanım değil.. insanları yanlış yönlendirmek istemediğimden.. kimilerine tavsiyelerde bulundum ama forumda okuduklarımdan ve gördüklerimden dolayı önerdiğim makinaya gövendiğimden. 450 liraya kadar pek çok makina var.. elbette herkes bu fiyata en iyisine sahip olmayı amaçlar.. tavsiyem fujinin "f" serisine göz atmanız yönünde olur..( f50, f100..).. hiçbiri sizi üzmez.. en azından gördüğüm kadarıyla kimseyi üzmemiş d-slr like olarakta fz38/35 olabilir.. tabi bütçenizi biraz aşıyor ama imkaınız varsa.. fz35-38 ayrıca gayet kaliteli videolar da çekebiliyor.. ancak dediğim gibi bütçenizi biraz aşacaktır.. neden "f" serisini önerdiğimi aşağıda açıklıycam.

birde bebekten ötürü bir dip not: bebeklerin gözleri biz yetişkinlere göre çok hassastır.. direk güneşe bakmada veya fotoğraf makinalarının flaş patlamalarında bebeklerde geçici veya kalıcı körlüğe kadar gidebilen ciddi sağlık sorunları oluşturabilir.. o yüzden bebeğinizi fotoğraf çekerken flaş kullanmamaya özen gösterin.. gü ışığı yeterli sonucu verecektir zaten.. ayrıca çok daha doğal bir sonuç verir.. illaki flaşta kullanayım derseniz:

sıradan bir selpağı birkaç kat katlayın ve fotoğraf makinasının sadece flaşının önüne bantla yapıştırın.. flaşın şiddeti hala çok fazlaysa birkaç kat daha selpak ekleyin.. bunu deneme/yanılma ile anlayabilirsiniz.. her flaşın şiddeti aynı değil çünkü.. bu yöntem hem flaşın şiddetinin azaltacak.. hemde soft yani yumuşak bir etki yaratacaktır fotoğraflarınızda.. daha doğal fotoğraflara sahip olursunuz.. ancak dediğim gibi bana kalırsa hiç kullanmayın gün ışığı yeterli olur..

neden fuji "f" serisi önerdim? funinin "f" serisinin nerdeyse tümü iso konusunda ciddi başarı göstermiş cihazlar.. size flaş kullanmamanınızı önerdim.. bebeğinizden ötürü.. buda gerekli yerlerde iso arttırımına gitmeniz ve fotoğrafta "kumlanma" dediğimiz sorunun oluşması demek.. fujinin "f" serilerinde bu kumlanma diğer kompaktlara nazaran daha az hissedilir bir düzeyde.. o sebeple önerdim..

umarım Allah herkese evlenmeyi ve çoluk çocuğa karışmayı nasip eder..

edit: kelime hatası/düzeltmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 13 Şubat 2010; 13:59:39 >

• fujifilmle ilgili pm attım
  • FUJIFILM FINEPIX F200 veya F70 hangisini tercih etmeliyim bu iki ürünün fiyatı bana uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsv -- 14 Şubat 2010; 1:09:26 >
  • photo_cannon1 de değinmiş. Daha geniş bir yazıyı yeri gelmişken paylaşayım.

quote:

Bebeklere flaş yasak!

Özellikle ilk kez bebek sahibi olan anne ve babalar bebeklerinin her anını ve gelişimini fotoğraflamak ister. Ancak yeni doğmuş bir bebeğin görme yeteneğinin 3 aylıkken yüzde 50, altı aylıkken ise yüzde 90 oranında gelişmiş olduğu düşünülürse, flaşların bebeğinize vereceği zararı kestirebilirsiniz.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Özkağnıcı,
    görme yeteneği tam olarak gelişmemiş bebekleri ani ışık parlamasından uzak tutmak gerektiğine dikkat çekiyor.
    Işığın, bebeklerin gözlerinin retina kısmında bulunan ''makula'' bölgesine etki etmesi durumunda, gözle ilgili birtakım sorunların ortaya çıkabileceğini belirten Özkağnıcı şunları söyledi:
    ''Bebeğin fotoğrafı çekilirken yüzüne patlatılan flaşın görme kayıplarına yol açması, bilimsel açıdan tam olarak ispatı yapılabilmiş bir konu değil. Miyop veya hipermetrop gibi göz kusurlarına yol açmaz, ancak yine de birtakım riskler taşıyor. Bebeğin görme yeteneği, ancak 3 yaşını doldurduğunda yüzde 100'e ulaşır. Bu yaştan önce gözün çok hassas bir yapısı vardır.''

REFLEKSLERİ GELİŞMEDİĞİ İÇİN IŞIĞI SÜZEMEZ
    Yeni doğmuş bir bebeğin reflekslerinin de tam olarak gelişmediği için, gelen ani ışığa tepkisinin yeteri kadar olmayacağını anlatan Özkağnıcı, bebeğin, flaşın yaratacağı ani ve parlak ışığı göz kırpma hareketi ile süzemeyeceğini ifade etti.

Bu durumda anne ve babaların, bebeklerinin gözleri konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini dile getiren Özkağnıcı, bebeğin fotoğrafının bebek başka bir tarafa bakarken, uyurken veya flaş kullanılmadan çekilmesinin daha doğru olacağını kaydetti.

yani: flaş yerine doğal ışık ya da profesyonel makineniz ve harici flaşınız varsa flaşı tavana yansıtarak kullanmak faydalıdır. ışık yetersiz geliyorsa iso değerini yükseltmek ve biraz da hareket netsizliğine katlanmak gerekebilir.

Herşeyden önce, uzmanlar; yenidoğan bebeklerde göz kaslarının tam olarak oluşmadığı belirtiyor. Ani flaş patlamalarına yeteri kadar hızlı kasılma tepkisini veremedikleri için zararlı olabileceği görüşündeler. Ek olarak, psikologlar ise, yenidoğanlar için ek olarak psikolojik yan etkileri olabileceğini belirtiyorlar...

1. Öncelikle “Güneş Işığı” olduğu günleri kaçırmayın, “sonra çekerim” hiç demeyin. Güneş gelen yatağın/koltuğun, minderin üzerine bebeğinizi güzelce yerleştirin. Işığı arkanıza ya da yanınıza alın. (Teknik olarak SLR makinalarda “point metering/nokta pozlama” kullanın ki, bebek net fon neredeyse siyah çıksın.)

2. Lens önerim f:1.8 50mm. Aman ÇOK DİKKAT, her zaman gözlerine netleyin. (yüzüne değil, gözlerine!).

3. Unutmayın bu ilginç şeyi yaparken, onu güldürecek, dikkatini çekecek en fazla 1-2 dakikanız var. Gerekirse, ayarlarınızı o görmeden önce yapın.

4. Bebekler/çocuklar öyle durup poz vermez. Bu sebeple, ışık olsa bile, 1/150sn ve daha hızlı perde hızları makbuldur.

5. Yanınıza onun hoşlanabileceği, oyalayabileceği şeylerden getirin. Fakat karenin estetiğini bozacak şeyler olmasın (Örneğin, bebek poşet sesini seviyordur ama bu karede pek de keyifli durmaz).

6. FLAŞ Kullanımı: Tavsiyem hiçbir bebekte doğrudan flaş kullanmayın. Dediğim gibi bu uzun bir yolculuk, bebeğinize neler neler alıyorsunuz. Gidin ve basit bir tepe flaş alın. Ve tavana yansıtarak kullanın. Nikon’cular için SB600 yeterlidir. Mümkünse Diffuser (ışık dağıtıcı) kullanın. (niye mümkün olmasın, ben de saçmaladım. Kullanın işte).

7. Mutlaka farklı açılar deneyin. Kendi omuz hizanızdan değil, onun seviyesinden çekimler yapın. Çok farkedecek!

8. Her fotoğrafa siyah/beyaz yakışmaz. İçinde, dolu dolu duygu olan fotograflara S&B yakışır.

Son olarak, çocukları çeşitli şekillere/kıyafetlere sokup (afedersiniz) maymun etmek sonra da fotograflarını çekmek bana göre hoş değil. En güzeli, fotografı EN doğal haliyle sizin çekmeniz!

Bir diğer konu, bazı insalar çocuklarının fotograflarını silmeyi beceremiyor. Aynı ortamda, diyelim 40-50 fotograf çektiniz. En fazla 5 tanesini saklayın, diğerlerini silin. Yoksa 3 yıl içinde binlerce fotoğrafla boğuşmak zorunda kalırsınız. Daha da kötüsü, diyelim bir toplantıda arkadaşlarınıza “o en güzel” fotoğrafı göstermek istediğinizde bulamazsınız.

Komik gelebilir ama mutlaka DVD’ye de kopya alın.

• 2 günden beri bir sürü model ile karşılaştım, birinin iyi dediğine diğeri kötü diyor kafam iyce karıştı. fuji f200 gerçekten foto yönünden herkes tarafından beğeniliyor. sadece foto düşünsem hemen alırdım, fakat hd video kaydı yapan ürünler var, bunlarıda es geçemiyorum. aslında fz-35 var tüm aradığım özellikler var ama hem fiyat biraz yüksek hemde taşıma yönünden büyük bir gövdesi var. foto netliği fuji f200'e yakın hd video kaydı yapan bir model tavsiye edebilirmisiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsv -- 15 Şubat 2010; 9:49:50 >
  • Daha kaliteli videolar istiyorsanız, Panasonic TZ7'ye bir bakın isterseniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.