Şimdi Ara

Fotoğraf Makinesi + Objektif Önerisi(3000 ₺) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan yaklaşık 2000 ₺ gibi bir param var ve telefon ile amatör fotoğraflar çekiyorum , Xiaomi Redmi 4X'in kamerası en dandik DSLR'ın yanından bile geçemeyeceği için artık bir DSLR alma vakti geldiğini düşünüyorum.

Bütçem 2000 ₺ olmayacak , 2-3 ay daha bekleyip 3000-3500 ₺ Civarına çıkartacağım ve önerilerinize ihtiyacım var.

Biraz nelere önem verdiğimi anlatayım ama :
    * Düşük ışıkta portre fotoğraflar çekmeyi çok isterim ve bunun için ayrı bir lens almam gerekiyor.
    * Video çekim kalitesi çok önemli değil , pek video çekmem.
    * Yine düşük ışıkta manzara fotoğrafları çekmeyi seviyorum.
    * Bokeh efektleri benim için çok önemli.
    * Body ne kadar ufak olursa o kadar iyi olur çünkü cebimde taşıyabilmek isterim.

Konu açmadan önce kendim de bayaa araştırdım tabii ama profesyonellerden öneri almadan karar vermek istemiyorum.

Canon EOS 100D bayaa ilgimi çekti açıkçası , çünkü tam istediğim gibi ufak ve marifetli bir cihaza benziyor.

İkinci el düşünebilirim body'i , 1500 lira civarına alırım diye düşünüyorum.
    Sizce shutter sayısı en fazla kaç olan cihaz almalıyım ?

Lens olarak da EF 50mm 1.4 USM çok hoşuma gitti , 1500 ₺ gibi bir fiyata sahip.

Bu lens ile Eos 100D alsam ayrıca makineyle gelen lens de var , 3-5 ay bu şekilde takılır makineye alışırım sonra da manzara için ayrı bir lens alır devam ederim.

Düşük ışıkta kusursuza yakın performans arıyorum , teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dedective Ghost -- 24 Şubat 2018; 18:57:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba.

Düşük ışık ve küçük gövde benim de ilgi alanım.

Size net öneri veriyorum şimdi.

İkinci el Canon Eos M/M3/M5) + 22mm F2.0 Ef-m

+ Meike ef dönüştürücü + 50mm 1.8 / 1.4 veya Lens

Eos m ve 22 mm ile taşınabilir ve düşük ışıkta kullanışlı bir makinanız oluyor.

50 mm ile de portre.

Bir süre kullanfım çok da menun kaldım.

İmzamdaki linkte örnek var

M1 ile m5 in - 1.8 lens ile 1.4 lensin fiyat farkına değecek avantajları yok.

O yüzden 1000 liraya ikinci el 22mm li eos m set almanızı öneririm. Olur da beğenmezseniz filan al sat zararınız küçük olur. Beğenirseniz belki M6 85mm 1.8 filan alırsınız.

100D de güzel ama 22mm f2.0 muadili bir lensi yok.

Sigma 30mm 1.4 var en yakın.

Ama çok daha pahalı kalın ve dar.

O yüzden sırf 22mm si için eos m tavsiye ederm.

• quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

Merhaba.

Düşük ışık ve küçük gövde benim de ilgi alanım.

Size net öneri veriyorum şimdi.

İkinci el Canon Eos M/M3/M5) + 22mm F2.0 Ef-m

+ Meike ef dönüştürücü + 50mm 1.8 / 1.4 veya Lens

Eos m ve 22 mm ile taşınabilir ve düşük ışıkta kullanışlı bir makinanız oluyor.

50 mm ile de portre.

Bir süre kullanfım çok da menun kaldım.

İmzamdaki linkte örnek var

M1 ile m5 in - 1.8 lens ile 1.4 lensin fiyat farkına değecek avantajları yok.

O yüzden 1000 liraya ikinci el 22mm li eos m set almanızı öneririm. Olur da beğenmezseniz filan al sat zararınız küçük olur. Beğenirseniz belki M6 85mm 1.8 filan alırsınız.

100D de güzel ama 22mm f2.0 muadili bir lensi yok.

Sigma 30mm 1.4 var en yakın.

Ama çok daha pahalı kalın ve dar.

O yüzden sırf 22mm si için eos m tavsiye ederm.

Dediğiniz çok mantıklı geldi hocam , siz söylemeseniz aynasız fotoğraf makineleri aklıma bile gelmemişti.

Piyasayı biraz araştırıp mantıklı bir seçim yapmaya çalışacağım.

Teşekürler.

• Dedective Ghost kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Bizzat denemiş olmasaydım bu kadar iddialı önermezdim. Neredeyse başka alternatif yok.

Çünkü İnce, ucuz, geniş(22mm), hızlı (F2.0), lens yok 22mm EFm den başka.

Fuji x100 serisi de aynı lensli ama onda lens takıp portre çekme şansınız olmaz.

O yüzden M - M3 -M5 karşılaştırmalarını inceleyin bence. Lensiniz belli :)

M5 i hiç bilmiyorum. M ve M3 kullandım.

İmamdaki linkte örneklerini koymuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

Rica ederim.

Bizzat denemiş olmasaydım bu kadar iddialı önermezdim. Neredeyse başka alternatif yok.

Çünkü İnce, ucuz, geniş(22mm), hızlı (F2.0), lens yok 22mm EFm den başka.

Fuji x100 serisi de aynı lensli ama onda lens takıp portre çekme şansınız olmaz.

O yüzden M - M3 -M5 karşılaştırmalarını inceleyin bence. Lensiniz belli :)

M5 i hiç bilmiyorum. M ve M3 kullandım.

İmamdaki linkte örneklerini koymuştum

Hocam , büyük ihtimalle M3 alacağım fakat bu EF objektif için döndürücü aparat aklımda soru işaretleri bıraktı.

Bi bu var , orjinali Canon'un ürünü.

Bi de böyle adı falan olmayan bir ürün.

Şimdi bu aparat , objektif özelliklerinde kısıtlayıcı etki gösterebilir mi ?

Orijinaline göre 3 kat ucuz olması pek normal sayılmaz çünkü.

O aparatın hiç elektronik aksamı filan yok.

Sadece uzatıyor.

Meike marka olan ucuzunu alın yeter.

Ben ondan kullandım hiç bir sorun yaşamazsınız.

$25 lık ürün zaten.

m.aliexpress.com
    Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com
    https://m.aliexpress.com/item/32597422883.html?pid=808_0000_0101&spm=a2g0n.search-amp.list.32597422883

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 25 Şubat 2018; 9:48:46 >

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz için teşekkürler , 2 gündür acayip kafa patlatıyorum ve neredeyse izlemediğim video , okumadığım makale kalmadı.

Sizin konunuzu bile büyük hevesle okudum fakat her farklı makalede kafam daha da karıştı , EOS M3'e karar verdikten sonra Sony A6000 ile karşılaştım , o daha mantıklı geldi fakat tasarımından hiç hoşlanmadığım için alternatiflerini araştırmaya başladım.

Fujifilm X-T20 ile karşılaştım fakat çok pahalı geldi ama Outletini buldum hem M3 hem de A6000'e göre çok daha iyi gibi.

Makinenin sıfır gövdesi 3500 ₺ civarındayken , outlet olanı , sıfırı 1100 ₺ olan lens ile birlikte toplam 3050 ₺.

Ayrıca Outlet almak ikinci el almaktan daha mantıklı geldi , garantisi ben ürünü satın aldığımda başlayacak ve ikinci ellere göre çok daha temizdir.

Eğer bu makineyi alırsam , EF 50MM F 1/4 USM lens alamayacağım(Bütçemi aşıyor + Fujifilm için uygun değil) , bu beni biraz hayal kırıklığına uğratacak ama böyle olması daha geleceğe yönelik olur diye düşünüyorum çünkü sürekli ürün alıp satmayı sevmiyorum ve çok alt seviye bir makine alırsam onu kısa süre içerisinde değiştirme ihtiyacı duyarım.

Üniversite 1 okuyorum aslında o kadar profesyonel bir cihaza da ihtiyacım yok ama kusursuzluk istiyorum , sonuçta 3 senem daha var ve birbirinden güzel anıları , o anılardan daha da güzel bir şekilde fotoğraflamak istiyorum.

İkinci öğretim olduğum için hayat bana gece başlıyor , ve manzara fotoğraflamayı seviyorum.
    Bokeh efektlerine ise resmen aşığım.

Telefonumun kamerası ise beni hayattan soğutuyor.

Sizce 2000 ₺ verip ikinci el Kit Lensli EOS M3 + EF 50MM F 1/4 USM'yi Toplam 3500 ₺'ye almak mı ?
    Yoksa Sıfır sayılabilecek X-T20 + Kit lensi 3050 Liraya alıp , F 1/4 Lensi daha sonra almak mı mantıklı ?

EOS M3 alıp pişman olmak istemiyorum , çünkü bazı makalelerde ve forumlarda Aynasız Canonlar pek tavsiye edilmemiş , Fujifilm'ler daha avantajlı gibi duruyor.

Siz ne düşünüyorsunuz ?
    Benim yerimde olsanız ne yapardınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dedective Ghost -- 26 Şubat 2018; 4:33:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EOS M3 alınmaz. Sensörü zayıf kalır.

Bir de sizin hayat gece başlıyor ise fotoğraf makinası aldığınızda tripod ile gezebilecek misiniz ?! Çünki ne alırsanız alın akşamın şu cep telle foto çektiğiniz gibi karanlığında fotoğraf çekmek için ISO 3200'e çıkmanız gerekir. Zaten cep telefonunuz da ISO 3200 ile çekmiş bu sahneyi.

Camera Maker: Xiaomi
    Camera Model: Redmi 4X
    Image Date: 2018-02-25 00:32:29 (no TZ)
    Focal Length: 4.1mm
    Aperture: ƒ/2.0
    Exposure Time: 0.077 s (1/13)
    ISO equiv: 3297
    Metering Mode: Center Weight
    White Balance: Auto
    Flash Fired: No (enforced)
    Color Space: sRGB
    GPS Coordinate: 41° 41′ 11.33″ N, 26° 31′ 14.62″ E
    GPS Altitude: 158m

Üstelik de F2.0 diyafram ile çekmiş. Bu fotoğrafta tripod olmadığından bir de bence odaklamayı da doğru yapamamış olmasından bu kadar kötü. Eğer tripoda koyup da iso 100 ile çekseniz ?!

Çünki EOS M3 de alsanız Fujifilm X-T20'de alsanız bu sahneyi tripodsuz ISO 3200'de çekeceksiniz.

Şöyle bakın
    goo.gl
    Studio shot comparison: Digital Photography Review
    https://goo.gl/XUUKch

Yani güzel-temiz foto istiyorsanız 1 tane mini cepte taşınacak tripod almazsanız işiniz zor.

Tabi bir de şöyle bir şey var.

Tam boy detaylı görmek için direk linki :
    https://store.donanimhaber.com/a9/98/1c/a9981cee1ec78ca42f00220b6d234ae7.jpg

Nereden alındı - kaynak :
    Tony & Chelsea Northrupyoutube
    X-T10 vs E-M5 II vs a6000: Mirrorless Shootout!
    https://www.youtube.com/watch?v=rHp0PyBu2CQ

Bakınız birisi iso 400 ile çekmiş, diğeri iso 6400 ile !
    E ama bu eşit bir karşılaştırma olmuş mu şimdi ?! Böyle taraflı şey olur mu aaa !.. Oluyor, çünki Fujifilm X-H1 modeli yeni çıktı bakacak olursanız en önemli yenilik ilk kez Fujifilm bir gövdede 5 eksenli IS özelliğini bu modelde piyasaya sürmüş oldu. İddiasına göre uygun lens ile kullanıldığında 5.5 stop avantaj sağlıyor. Yani ? İşte ISO arttırmak yerine bu 5 eksenli IS sizin el-vücut titreşiminizi absorbe edip tripoddaymış gibi foto çekebilmenizi sağlıyor. Dolayısı ile de bu görselde gördüğünüz soldaki gibi tertemiz bir fotoğrafı ISO 400 , ISO 800 ile çekebiliyorsunuz. Fujifilm X-H1 kaç papel ? Tahminim 7.000 - 7.500 TL. olacaktır.

Bu görseldeki soldaki ISO 400 ile fotoğrafı çekebilen makina ise Olympus OM-D E-M5 Mark II (3.500 lira falandı galiba), yine aynı özellikli gövdede 5 eksenli IS özelliği olan bir diğer model Olympus OM-D E-M10 Mark II (2.250 TL. kit lens ile)

Bunları bilerek karar verin istedim.

* Düşük ışıkta manzara fotoğrafları çekmeyi seviyorum.

* Bokeh efektleri benim için çok önemli.

* Body ne kadar ufak olursa o kadar iyi olur çünkü cebimde taşıyabilmek isterim.

Demişsiniz.

O yüzden 22mm + Eos M + Kit lens 1100 liraya filan satıyorlar.
    Ayrıca Meike adaptör + ikinci el 50mm 1.8 alırsanız 1500 liraya her istediğinizi hakkıyla yapabilirsiniz.

Gövde kullanışlılığı olarak XT - 20 daha başarılı tabii ama yukarıda dediklerinizi yapamazsınız.

Eğer alternatif isterseniz 900 -1000 liraya ikinci el X100 alın. Onunla bokeh dışındaki isteklerinizi mükemmel karşılarsınız. Hatta bir miktar bokeh de.

Ondan sonra ileride belki x100 yanına

200d + 50mm 1.4 filan alırsnız.

X100 pişman etmez. Lens fiyatına makina zaten

Not: Yukarıdaki gibi fotoları iyi çekmek için (çekeceğiniz şey hareketli değilse) manuel modu olan uzun pozlama yapabilen herhangi bir makine hatta telefon yeterli. Jiddi nin dediği gibi küçük bir tripod kullanarak tabii.

Çekilen şey hareketli ise X100 veya EosM + 22mm çok memnun eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 26 Şubat 2018; 10:14:32 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Fotoğraftaki karşılaştırma pek adil olmamış bence hocam.Biri 1/3 biri 1/50 perde hızı ile çekilmiş.Hangi sahneye baz alarak çekilmiş? Düşük ışık gece çekimi desek 1/50 perde hızı çok gereksiz çok hızlı olmayan hareketli nesne olsa 1/3 az olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.