Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.731
Cevap
21
Favori
1.197.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MYA

Sevgili Mertkan hocam,

aşağıdaki linkte de görüleceği üzere; örnek fotoğrafların çekildiği ayarlar belirtilmiş, buradan kopya çekerek benzer mekanlarda uygulanan aynı ayarlarda deneme yapmak istiyorum ancak bu ayarlardan sadece Meter:13.2 EV'nin ne olduğunu anlıyamadım. Meter turkçesinin metre olduğunu biliyorum ama onu metre olarak yorumlamak mantıksız oluyor. Lutfen ne olduğunu izah edermisiniz. özellikle sonunda EV olması zihnimi iyice karıştırdı. EV ayarları -2 den +2 ye kadar, dolaysıyla bu ev ayarı olamaz.
    Selamlar, Kolay gelsin.

Örnek Ayar: Focal len: 35 mm, Shutter: 1/250 sec, Aperture: F4.5, Meter: 13.2 EV, ISO 64, +0.3 EV

http://www.dpreview.com/gallery/?gallery=sonydscf828_samples/

bende sizin gibi merak ettim ve aramalarım sonucu birkaç siteye rasladım
    benim anladıgım S , F ve İSO degerleri ile üçlü bir hesaplama var ama ben nasıl yapldığını anlayamadım.
    http://www.dpreview.com/learn/?/key=exposure
    http://www.chem.helsinki.fi/~toomas/photo/ev.html

• quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Sevgili @MYA,

Evet örnek olarak verdiğin fotoğrafta "Meter: 13.2 EV" gibi bir not düşülmüş. Ancak fotoğrafın full exif data'sına baktığımızda böyle bir şeye rastlamıyoruz. Metrajlama seçeneklerinden de Multi-Pattern seçildiğini ve fotoğrafın Program Auto mod'da çekildiğini görüyoruz. Sonuç olarak düşülen bu notun anlamını ben de çözemedim. Çünkü bu ne EV değeri ne de Metrajlama seçeneği. Ancak site içerisindeki diğer makinelerin örnek fotoğraflarında da aynı not düşülmüş.

Sevgili Mertkan hocam,

Cevabınızdaki "Ancak fotoğrafın full exif data'sına baktığımızda" cümlesinden hareketle full exif data'yı bir türlü bulamadım, o kısmınıda incelemek isterim. yardımınız lutfen. Hoşça kalın.

http://www.dpreview.com/gallery/?gallery=sonydscf828_samples/

• Sevgili @kabullls,
    Öncelikle link'ler için çok teşekkür ederim. Link'e tıklayınca tabloyu gördüğümde daha önce gördüğümü anımsadım. Ancak bu hesap işinin içinden ben de çıkamadım, kim bilir belki de yaşlılıktandır

--------------------------------------

Sevgili @MYA,
    Fotoğraflardaki full EXIF DATA'lara özel olarak hazırlanmış Exif Viewer programları, bazır resim/fotoğraf editör programları ve hatta Windows ortamında fotoğraf dosyasının üzerine sağ tuş tıklayıp, özellikleri seçildiğinde de ulaşabiliriz.

Dosya üzerine Sağ Klik --> Properties --> Summary --> Advanced
  • rica ederim, bende yeni başladım ama acayip bi şekilde merak sardım ve her konuyu araştırıyorum.
    mesala resim izlemek ve EXIF DATA için ben http://www.irfanview.com/
    programını kullanıyorum.

Öğrendiğim başka birşeyide burada paylaşayım;
    mesala Focal len: 35 mm yazıyor FocalLength (odak uzaklığı)
    ama benim-a520-EXIF DATA da 35mm=5.81 mm ve 140=mm 23.19 mm
    olarak gözüküyor.

birde alt kısımlarda EXIF DATA içinde
    PowerShot A520; Focal length - 186 - 742 mm (32 mm) = 5.81-23.19 mm =35 - 140 mm
    PowerShot S2 IS; Focal length - 600 - 7200 mm (100 mm) = 6.00-72.00 mm =36 - 432 mm

bu demekki canon la cekilmiş bir resmin exif data sına bakarak makinanın minumum ve
    maksimum odak mesafesini ve ayrıca ne kadar zoom yapıldığını görebiliriz...

• selamlar ben sony s60 la s80 arasındaki farkları öğrenmek istiyorum ben baktığım zaman pek fark bulamıyorumda beni bi aydınlatırsanız bu ikisinden birisini ciddi ciddi alacağım.bide bu makinaların yerine tavsiye edebileceğiniz ürün hangisi olur .şimdiden sağolun kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi variety -- 19 Haziran 2005, 22:18:32 >
  • selam arkadaslar sony dsc-p200 cyber-shot 7.2 effective magapixel... almak uzereyim bir arkadasim sikismis ve satacak normal fiyatinin yarisi hemen hemen ama sarj aleti ve data kablosu yok.. ama bneim card readerim var... ne dersiniz???? alirsam sarj aleti bulunurmu veya NP FR1 batarya ya sarj uyduruliurmu???? saygilar simdiden tesekkurler..
  • Sevgili Altuğ,

Sony S ve S80 ikiz kardeş kadar biribirilerine benzemektedir. Sadece S60 biraz daha fazla çözünürlüğe (S60=4.23 Mpixel - S80=4.00 Mpixel) ve biraz daha hafif gövdeye sahiptir. Bunların yerine başka bir makine istiyorsan bu topiği baştan sona doğru okuyarak, kullanım amacaına göre bir seçim listesi oluşturabilirsin.
  • sayın mtkn3 hocam
    birkaç sorum olacak malum almanyadan millet tatile geliyor.... :)

1-)Panasonic Lumix DMC-FZ20 ile Panasonic Lumix DMC-FZ5 en önemli farkı ne karşılaştırdım herşeyleri aynı gibi ama arasında 100 euro fark var.
    2-)

• Canon PowerShot S2 IS
    • Panasonic Lumix DMC-FZ20 veya Panasonic Lumix DMC-FZ5
    • Sony Cybershot DSC-H1

hangisini tercih ederdiniz ben kendi sıralamı yazdım..
  • merhaba öncelikle verdiginiz güzel bilgiler için teşekkur ederim.
    sayfalara baktım ama aradıgım şeyi bulamdım yada gozumden kactı..

nikon makinalrının özellikleri anlatılırken asa değerlerinden bahsediliyor.
    canonlar ve diger makinalarda genelde iso oranları veriliyor.
    aralarında ki fark nederi bunu izah edebilirseniz sevinirim iyi günler..
  • sevgili mtkn3,
    Canon A520 almaya karar vermiştim ki,kodak easyshare cx7530 modelini kullanan birisi,çok memnun kaldığını söyledi.-40 derecede dahi çalışıyormuş.Fiyat canona göre çok daha uygun ,memory daha fazla ikisini kıyaslayabilir misin? Verdiğin bilgiler için çok sağol...
    Teşekkürler...
  • Mertkan Hocam Canon Powershot S2 hakkında daha detaylı bilgi verebilirseniz. Çok memnun kalacağım. Kolay gelsin. Hayırlı çalışmalar.
  • 3x optik zoomla 5x arasında ne kadar fark vardır. işi fotoğrafçılık olmayan normal bir ev kullanıcısı için 5x optik zooma ihtiyaç varmıdır? Aydınlatırsanız sevinirim.
  • selamlar mertkan bey..
    canon A 510___sony dsc-S60(80?)___nikon4600(5600?)
    arasında kararsız kaldım yardımcı olabilir misiniz??

benim için önemli olan:
    1_sesli video çekimi yapabilmek ve ayrıca sadece ses Kayıdı yapabilmek
    2_video çekiminin yada ses kaydının mesela 3 dak ile sınırlı olmaması ve mümkünse1024x768 de izlenince kaliteli olması ve duyulan sesin iyi anlaşılması
    3_siyah_beyaz,güneş batışı,hareketli nesneler yada ışıkların birbirine girdiği fantastik fotolar çekebilmek
    4_pil ömrünün uzun olması
    5_makro çekimlerin iyi olması ve A 3 kağıdına kaliteli baskı alabilmek

iyi ve kaliteliden kastım bir amatöre göre iyi olmasıdır..
    başka önerilerinize de açığım!!!
    önceden kıyasladıysanız bu makineleri forumda göremedim kusura bakmayın,
    beni o sayfalara yönlerdirseniz yeter..
    son olarak ilginize takdir ve teşekkür ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kosmos -- 25 Haziran 2005, 20:13:30 >

• Öncelikle Selamlar..
    Mertkan bey herkese gösterdiğiniz yoğun ve kesintisiz ilgiden ötürür sizi tebrik ediyorum.. Ve buna dayanarak sakıncası yoksa bir soru sormak istiyorum....
    Ben slr-like bir kamera almak istiyordum... Şuan Casio-exilim kullanıyorum... Ancak slr-like için her denememde (alım konusunda) bir olumsuzluk vs çıktı ve alamadım.. Şimdi vatan pcde KONİCA-MİNOLTA Dİmage Z20 dikkatimi çekti.. 465ytl 7taksit ve 5mp-8x optic zoom 4x digital zoom özellikleriyle bayada beğendim.. Anti shake system yada o türde bir özelliği olmadığını gördüm yanlız ve ekranını küçük bulduğumdan Z5 almak istedim ancak fiyat farkının aynı 5mp çözünürlüklü bi kamera için fazla olduğunu düşündüğümden fazgeçim... Bu modelle yarı-pro çekim yapılabilinirmi? Bunun yanında günlük kullanım içinde gözüm kapalı alabilirmiyim.?? Zaten kredi karrrtı boyutunda 1küsür cm kalınlığında casio exilim var cebimde taşımak için.. Onadn büyüklük sorun değil.. Bu modeli baya düşündüm ve 1haftaya almayı planlıyorum... Yada siz aynı fiyat civarında (450-500ytl) bu özelliklere rakip olack bir akine söylrseniz ona yöneleceğim...

Cevabınız için şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSyCo -- 6 Ocak 2006 0:04:55 >

• Arkadaşlar şu iki linkte iki tripod var(hala almadım evet, ama almayı düşündüğüm modeller bunlar değil)

Akita Üç Ayak PT10
    Hama 4024 Mini Tripod

Bu iki tripod birbirinin aynısı gibi geldi bana. Hama ile Akita aynı marka mı(hemen bi polemik) yoksa bu site Hama diye başka bişey mi satıyo(mertkan hocanın bahsettiği hama değil mi yani)... bilgisi olan var mı?
    Az kaldı bugün yarın alıyorum, herkes kurtulacak tripod mesajlarımdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirche -- 24 Haziran 2005, 21:58:33 >

• Sevgili Dostlar ve hususen Mertkan hocam

SONY DSC-F828 İle çektiğim örnek fotoğrafları aşagıdaki linkte görüş ve eleştirilerinize sunuyorum, Lütfen eleştirilerinizi mutlaka yapınız, acemi olduğumdan bunları tamamen dikkate alacağım. Birde SONY DSC-F828 makinada bulunması muhtemel purple fringing oluşması (obje kenarlarında mor çizgiler) ve özellikle RAW formatında çok yavaş bir performansa sahip olması durumu sıkça sorulmaktadır; yapmış olduğum deneylerimde bende bizzat tespit ettim. Ancak purple fringing'in beni rahatsız edecek düzeyde olmadığını, fotoğrafı gereginden fazla büyütünce beyaz alanların sınır çizgilerinde oluştuğunu gördüm. Hakikaten fotoğrafı gerçek boyutunda incelediğimde (8MP dahil) sözü edilen kirlenmenin belirsiz olduğunu, hatta kayda değer bulmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. RAW formatının çok yavaşlığı beni de üzdü ancak bu yavaşlığın sadece saniyelerle ifadesi de ayrı bir teselli oldu. Sonuç itibariyle, çektiğim fotoğraflar, makinanın kullanımı, malzeme kalitesi ve manuel imkanları beklentilerimi karşılamış durumda diyebilirim. Fotoğraflar için eleştirilerinizi yumuşatmadan yaparsanız, gelişmeme yardımcı olursunuz. Kolay gelsin, Saygılarımla.
    NOT:Lutfen Fotoğrafları view full size olarak inceleyin

http://community.webshots.com/user/cozy100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYA -- 26 Haziran 2005, 6:55:02 >

• Sevgili @upsmeh,
    Biribirine hem dış görünüşü hem de teknik özellikleri açısından çok benzeyene FZ-20 ve FZ-5'i kıyaslamaya çalışayım.

Panasonic DMC-FZ20'nin artıları: Çok daha iyi diyafram açıklığı, daha etkili flash mesafesi ve daha büyük LCD ekran ancak ekran çözünürlükleri aynı.

Panasonic DMC-FZ5'in artıları: Ön tanımlı beyaz dengesinde +1 daha fazlal seçenek ve Orientation sensor'e sahip olması

Seçim listene göre benim oyum Canon S2 Is'e.

-----------------------------------------------------------------

Sevgili @nightcrawler
    Orijinal adı ISO olan kelime dilimizde ASA olarak kullanılmaktadır. Kısacası aralarında hiç bir fark yoktur. Daha detaylı bilgiye "Ders: Fotoğraf Çekim Teknikleri" başlıklı üst konudan ulaşabilirsin.

Sevgili Defne,
    Benim oyum hala A520'den yana

Sevgili @ozyurti
    Optik zoom konusunu açıklamaya çalışayım; Örnek verecek olursak 3X optik zoom 3metre uzaklıkta bulunan bir nesneyi 1 metreye kadar yaklaştırabilir, hal böyleyken 5X de 5 metreyi 1 metreye kadar yaklaştırabilmektedir. Aralarında çok fazla fark olmadığı için artık seçim yapmak sana kalıyor.

Sevgili @kosmos,
    Biraz geniş olan seçim listene bir de ben Canon A520'yi ekleyerek, oyumu A520'den yana kullanmak istiyorum.

Sevgili @pSyCo,
    Elbette Konica Minolta DiMAGE Z20'yi beğendiysen satın alabilirsin ve bu makine ile gayet güzel çekimler yapabilirsin ancak Türkiye fiyatları konusunda hiç bir fikrim yok. Eğer istersen Nikon 5700'ü de incelemeni tavsiye ediyorum.

Sevgili @kadirche
    Eğer mini (cep/masa üstü) tripod satın almak istiyorsan, bacakları teleskobik olarak iç içe giren modelleri tercih etmeni öneririm. Bir örnek verecek olursam (bu benim de kullandığım bir model) Unomat TT1

Sevgili @MYA,
    Öncelikle ellerine gözüne ve gönlüne sağlık, gayet güzel fotoğraflar. Ancak ben de dahil olmak üzere bir çok fotoğrafçı dostum, fotoğraflar üzerine tarih eklenmesinin fotoğrafı kirlettiğini düşünüyoruz. Yakın plan çekimlerinde flash kullanırken, dahili flash'ın yönünü değiştiremeyeceğimiz için flash önüne bir selpak mendil ya da aydınger koyarak, flash'ı yumuşatabilirsin. Böyle istenmeyen flash yansımaları çok aza indirgenmiş hatta yok olmuş olacaktır. Bazı fotoğraflarda yanlış pozlama sonucu gökyüzünün patladığını fark ettim. Bunu engellemek için doğru yerden ışık ölçümü yapılmalıdır. Histogram'ı kullanabilirsin.

• sağol @mtkn3 fikrin için... de ben dün aldım artık...
    küçüğü o dediğim modelin iki büyüğünü... normal tripodu da UNOMAT SVA-60 modelini aldım...
    neyse aldım ya sonunda
    teşekkürler, saygılar.
  • Sevgili Mertkan ayrı bir linkte şu lens işine de el atsan ya sevabına
  • mtkn3 hocam,
    bilgilerini ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
    topic i inceledim canon un iki modeli dikkatimi çekti;

Canon A95 ve Canon A510, teknik olarak farkları nedir?
    ben sadece A95 in dönerli lcd si ve sınırsız video kaydı olduğunu biliyorum.
    Bunun dışında resim kalitesi ve kullanış açısından siz hangisini tercih ederdiniz?

teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.