Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.731
Cevap
21
Favori
1.197.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam az üste yazmışsın ama ben bu makineler hakkında pek fazla fikre sahip değilim.

Bir satıcıyla görüştüm Panasonic FZ5'i tavsiye etti ama hiç bir ürüne karşı değil yani bunu al bu güzel falan dedi. Yeni bir ürünmüş sanırım. Kafamda bu makina vardı ama S2'de artık kafamı kurcalıyor. S1'in bazı eksileri vardı acaba bunlar S2'de düzeltildi mi??

Bu iki makinayı biraz kıyaslarmısınız özellik olarak. (Panasonic FZ5-Canon S2)

Ben çok profesyonel bir kullanıcı değilim ama optik zuma çok önem veriyorum. Video çekimi önemli sayılabilir 640*480 boyutlarında sınırsız çekim yapabiliyor mu bu makineler? S2'de raw özelliği yok sanırım bunun bana etkisi nasıl olur? ya da bunun gibi neler söyleyebilirsiniz...
    Saygılar,
    Alper
  • Selamlar...
    Ben aranıza yeni katıldım. Böyle faydalı bir site hazırladıkları için site yöneticilerine teşekkür ederim.
    Ben yeni bir makina aldım: Olympus C-70. Bunun kullanma kılavuzu yada kullanımını anlatan bir site adres vb. bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Hepinize iyi günler...
  • mertkan hocam oncelikle cidden cok ba$arili ve aydinlatici cali$malarin icin cok te$ekkur ederiz.
    herkes gibi benimde sorularim olacak sana ;

* yeni fotografciliga ba$lamak istiyorum , bunun ile ilgili butce ayirdim max 900 YTL (SD kart dahil)
    * onemli olan hem cekim , hem ta$ima konusu ; bilindigi uzere Casio Exilim serileri cok ince ve guzeller bana gore.
    * kaldigim modeller arasinda ;
    - Canon A520
    - Casio Z57
    - Casio Z50
    - Casio Exilim S100

bunlar arasinda secim yapamadim S100 ozelliklerine gore biraz pahali sanirim o da cok ince olmasindan kaynaklaniyor.
    cevaplarsaniz sevinirim.
  • Mertkan Hoca galiba tatile çıktı arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: upsmeh

sayın mtkn3 hocam
    birkaç sorum olacak malum almanyadan millet tatile geliyor.... :)

1-)Panasonic Lumix DMC-FZ20 ile Panasonic Lumix DMC-FZ5 en önemli farkı ne karşılaştırdım herşeyleri aynı gibi ama arasında 100 euro fark var.
    2-)

• Canon PowerShot S2 IS
    • Panasonic Lumix DMC-FZ20 veya Panasonic Lumix DMC-FZ5
    • Sony Cybershot DSC-H1

hangisini tercih ederdiniz ben kendi sıralamı yazdım..

quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Sevgili @upsmeh,
    Biribirine hem dış görünüşü hem de teknik özellikleri açısından çok benzeyene FZ-20 ve FZ-5'i kıyaslamaya çalışayım.

Panasonic DMC-FZ20'nin artıları: Çok daha iyi diyafram açıklığı, daha etkili flash mesafesi ve daha büyük LCD ekran ancak ekran çözünürlükleri aynı.

Panasonic DMC-FZ5'in artıları: Ön tanımlı beyaz dengesinde +1 daha fazlal seçenek ve Orientation sensor'e sahip olması

Seçim listene göre benim oyum Canon S2 Is'e.

Bunlara ek olarak, aralarındaki en önemli farkın FZ-20 de olup da FZ-5 de bulunmayan manual focus özelliği olduğunu da belirtelim.

Bahsettiğin 4 makine içerisinde benim tercihim kesinlikle üstün fotoğraf kalitesiyle Panasonic FZ-20'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holydreamer -- 28 Haziran 2005, 19:21:04 >

• selamlar mertkan bey, canon A510 ve 520 nin 640x480 çözünürlükte 30 saniye video çektiği
    ve de 320x240 çözünürlüktede 3 dakika video çekimini 15 pfs de yaptığı doğrumudur? ben yazdığınız özelliklerinden bu şekilde bir sonuç çıkardım.. ve bu durum A85(95) te nasıldır?

ayrıca yukarıda sormuşlar ama A85(95) ile A510 u kıyaslarsanız bende sevinirim..

teşekkürler..
  • @Mertkan'ın gıyabında yardımcı olmaya çalışayım...

Video çekimi hususunda söylediklerin aynen doğru ve bu durum A95'de de farklı değil.

İki makinenin kıyasında ise;

A95
    Çözünürlük: 5MP
    Flash Menzili: 2.5 M
    Optik Zoom: 3X
    Ardıl Çekim: 2.0 fps/max.14img
    Compact Flash
    Ağırlık: 335 g

A510
    Çözünürlük: 3MP
    Flash Menzili: 3.5 M
    Optik Zoom: 4X
    Ardıl Çekim: 2.3 fps/max.12img
    SD/MMC
    Ağırlık: 230 g

A95 yanında 32MB Compact Flash ile geliyor. A510 ise 16MB MMC ile geliyor. Aynı büyüklüklerde ve hemen hemen aynı çözünürlüklerde LCD ekrana sahip olmalarına rağmen A95 daha nitelikli bir LCD ekrana sahip. A95 4 adet AA alkalin pil kullanırken, A510 2 adet AA alkalin pil kullanıyor.

Benim bu iki makine arasındaki tercihim A95'dir.

Ayrıca bir konuyu da hemen belirteyim. A510, A75'in; A520 ise A85'in halefidir.

• slm ben grafikerim insört işiyle uğrasıyom bol bol ürün fotoğrafı çekmem gerekiyo yakın plan bana hangi ürünü tafsiye edersiniz. bide güzel bi inceleme olmuş tsk ederim
  • holydreamer benim soruyuda cevaplarsan cok sevinirim.
  • teşekkürler holydreamer bugün A510 aldım en sonunda

forumda emeği geçen herkese çok teşekkürler çok faydalı oldu..

• Sevgili Arkadaşlar,

Bu sıralarda işlerimin yoğuluğundan dolayı çizimlerden başımı kaldıramıyorum. Bu sebeple sorularınızı biraz gecikmeli olarak cevaplayabilirim. Ayrıca sevgili @holydreamer'a da teşekkür ederim.
  • merhaba casio z750 canon ixus 700 birde nikon nun bunlara benzeyen bir modeli vardı sizce hangisini alayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Paladin

holydreamer benim soruyuda cevaplarsan cok sevinirim.

Seçim listende yer alan Casio Z50 ve S100 modelleri diğer iki makine karşısında tutunamaz. Eğer amacın sadece fotoğraf çekmek ve estetik senin için daha önemliyse Casio Z57'i, ama fotoğraflar üzerinde daha fazla hakimiyet kurmak istiyorsan Canon A520'yi öneririm. Zira Casio Z57 bazı manual ayarlardan yoksun bir makine ama aynı zamanda da estetik olarak çok nitelikli bir makine. 2.7" 'lik LCD ekran gerçekten de büyüleyici. Ayrıca sahip olduğu Pentax lens ile de tatminkâr fotoğraflar çekebilirsin.

Casio, bir çok modelinde olduğu gibi bu modelinde de taşınabilirliği ve estetiği ön plana çıkartmış. Fiyatlarını belirleyen sebepler de zaten fotoğraf kalitesi ile işin fotoğraf çekme kısmının dışında kalan makinenin diğer özellikleridir. Tabii ki bu özellikler de (compact yapı, estetik) bir makine için tercih sebebi olabilir. Bu, kişinin fotoğraf makinesini ne amaçla kullanacağına bağlıdır.

@kosmos, yeni makinen hayırlı olsun.

@mertkan, rica ederim. Ben de zamanım elverdiğince satın alma ve fotoğrafla ilgili diğer konularda arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum.

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

• fotograf cekmeyı cok sevıyorum kendım bır amatorum ama ıyı bır makına almak ıstıyorum ana sayfada nıkon 8800 ıncelemesi gordum bu makınadan almak ıstıyorum bu fıyat sevıyesınde bundan daha ıyı bır makınavarmı acaba ve şu titreşim engellme olayı cok hosuma gitti başka cıhazlarda da bu özellık mevcut mu sımdıden teşekkur edıyorum degerlı yorumlarınız için.....
  • evetbaşka bazı makinelerde de var bu sistem.. kiminde antiShake kiminde Image Stabilisator gibi.. Ben Nikon8800 kullanıyorum çok da memnunum kesinlikle tavsiye ederim ben fotoğrafa bu makineyle başladım 2,5 ay önce..

Önceki sayfalarda sevgili @Cordial arkadaşımızda bu makineyi almadan önce sormuştu senin gibi. Onları da incelersen faydalı bilgiler bulabilirsin bu konuda..
  • 3 gün önce Canon A520 dijital fotoğraf makinası aldım. Tabii bu forumdaki incelemeleri ve yorumları da gözönüne aldım. Şu an daha makinayı anlama aşamasındayım. Her ne kadar fotoğraf çektim, video çektim ve bunları bilgisayarıma aktardıysam da daha öğreneceğim çok şeyler var. Ama gerçekten de çok güzel bir makina. Her gören beğeniyor, nazar değmez inşaallah.
    1600x1200 boyutuna ayarladım fotoğraf çekmeyi, gayet güzel fotoğraflar çıkıyor.
    Video çekerken 320x240 değerinde çektim. Makinayla beraber gelen 16 mb sdcard ile 47 saniyelik çekim yapabildim.
    Tabii 512 mb Kingston SD card da aldım.
    Ayrıca şarjlı pil aldım. 4 adet 2300 mAH C.F.L. MARKA NiMH pil ve şarj cihazı. 2 saatte şarj edebiliyormuş

Makine: 560
    SD card: 76
    Pil+Şarj cihazı: 40
    Hepsi 6 ay taksitle
    Toplam: 676 YTL...Eee ne yapalım hamama giren terler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 1 Temmuz 2005, 16:01:44 >
  • Merhabalar

Forumun sesine kulak verdim ve Canon A520 dijital fotoğraf makinası aldım. Resim kalitesi beklediğimden de mükemmel. Benim tespit ettiğim çok aşırı pil tüketimi ve bazen ışıktan yada çekim hatası olabilir ama kırmızı göz olayları var. Türkçe menü kullanım kolaylığı resim kalitesi ve 512 mb. (ayrıca satın aldım) hafıza kartıyla çok eğlenceli bir makine.
    Selamlar
  • Merhaba mtkn3

DSLR tipi makina alacagım ama bir türlü karar veremedim.Asagıda karasız kaldıgım makinaların listesini veriyorum.yardımcı olursanız sevinirim

1) Canon EOS 20D
    2) Nikon D70(sanırım daha D70s gelmedi)
    3 ) Olympus E300

Saygılar

Aydın
  • MERHABALAR...

BEN DIJITAL FOTOGRAFCILIKLA ILGILENEN AMATOR BIR FOTOGRAFCIYIM... SU AN PRETEC DS510(HALFPRO) MAKINA KULLANIYORUM GAYET MEMNUNUM, FAKAT ARTIK PROFESYONEL (MANUEL AYARLARI OLAN) BIR MAKINA KULLANMAK ISTIYORUM.

INTERNETTEN YAPTIGIM ARASTIRMA SONUCUNDA, FUJIFILM FINEPIX S5100'UN ISTEKLERIME UYDUGUNU GORDUM! ILGILENEN VEYA BILGISI OLANLARIN CEVAP VERMESINI RICA EDIYORUM...

AYRICAhttp://www.bhphotovideo.com ADRESINDE GAYET UCUZ BIR FIYATA RASTLADIM(FAKAT STOKTA YOKTU) FIYAT KONUSUNDA DA YARDIM ALABILIRSEM HIC FENA OLMAZ...

TESEKKURLER...
  • Arkadaşlar ben yeni bir tane aldım.Yurtdışından geldi 285ytl aldım gayet memnunum tek şeyi varsa pilli değil bataryalı şarj edip kullanabiliyorum,şarj bittiği zaman her yerde kullanamazsınız ama makina çok güzel memnunum 5.2 mp cepte taşıyabiliyorum,daha önceki büyüktü bunu her zaman yanımda taşıyabiliyorum fotoğraf çekmeyi çok seviyorum 5.0 mp den aşağısını tercih etmeyin bence görüşmek üzere...
    Ayrıca aldığım makinayı canon marka profesyonel modeli ile değişmek istiyorlar,modeline bakıp değerlendirme yapacağım...

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucitix -- 7 Temmuz 2005, 10:49:38 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.