Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.731
Cevap
21
Favori
1.197.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Panasonic FS-16 alacaktım ama kullanıcılarının yorumlarına baktığımda bir çoğunda lens problemi olduğunu gördüm ve vazgeçtim..

Şimdi seceneklerim arasında Nikon-Coolpix S2500 ile Olympus VG-130 var.. Hangisini önerirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Panasonic FS-16 alacaktım ama kullanıcılarının yorumlarına baktığımda bir çoğunda lens problemi olduğunu gördüm ve vazgeçtim..

Şimdi seceneklerim arasında Nikon-Coolpix S2500 ile Olympus VG-130 var.. Hangisini önerirsiniz...

FS 16 da lens sorununu ilk defa sizden duyuyorum . link verir misiniz . yabancı forumlarda bundan bahsedilmiyor . merak ettim

S2500 ün video kaydı da çok kötü bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 15 Kasım 2011; 0:26:36 >
  • DH de araştırırken buldum. Bir kaç kişi fotoğrafların kenarlarının bulanık çıktığını bazıları da servisin lens i değiştirerek düzelttigini söylemişti. Yarın detaylı araştırıp link i paylaşırım
  • Arkadaşlar kaliteli bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum,
    Bilgim yetersiz. Sizce tam prof bir makine alırsam kullanmakta zorluk çekermiyim? yoksa yarı prof mu alayım.
    1 kere alıp uzun süre kullanmak istiyorum. Alacağım makinede iyi makro ve anlık çekimlerde iyi odaklama performansı beklerim. Aynı zamanda kasa kalitesi iyi olmalı ve denklanşör sesinin dijital bir ses degilde mekanik bir ses olmasını istiyorum(Şıkrt sesinden bahsediyorum) bütçem ortalama 1300-1500 TL önerileriniz ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çok teşekkürler

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownsteward -- 15 Kasım 2011; 13:43:40 >
  • Slr makineler ve dijital makineler diye google da ara...Biraz bilgi sahibi ol derim...Farklar nedir nelerdir....ayna sensör...biraz bilgiden zarar gelmez ki kendi kararını verebilmende en yardımcı unsur..

Yoksa al 600d der geçerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernesto__che

Arkadaşlar kaliteli bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum,
    Bilgim yetersiz. Sizce tam prof bir makine alırsam kullanmakta zorluk çekermiyim? yoksa yarı prof mu alayım.
    1 kere alıp uzun süre kullanmak istiyorum. Alacağım makinede iyi makro ve anlık çekimlerde iyi odaklama performansı beklerim. Aynı zamanda kasa kalitesi iyi olmalı ve denklanşör sesinin dijital bir ses degilde mekanik bir ses olmasını istiyorum(Şıkrt sesinden bahsediyorum) bütçem ortalama 1300-1500 TL önerileriniz ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çok teşekkürler

edit: imla

Bu bütçeyle D-slr al. Otomatik mod var zaten manuel modlara alışana kadar otomatik modda çekersin ... Makro çekmen için lens alman gerekir Pentax K-r ye bakabilirsin

• öncelikle merhaba arkadaşlar..ben şuanda üniversitede de fotoğrafçılık topluluğuna üye oldum..toplulukla beraber çekime gidilecek..ve ben henüz makine almadım.ilk defa bu derece çekim yapmaya gidicem ve nasıl bir makine alacağımı bilmiyorum..ilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..hangi marka yada nasıl bir şey almalıyım sizce??? Nikon COOLPIX 8800 . bu tarzlara bayılıyorum ama ilk defa alıp kullancağım ve çekim yapacağım o yüzden ona göre almak istiyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için
  • gövdeye sabit kocaman objektifli makinalar SLR-Like diye geçiyor. o makinanın güncel modeli Nikon P500: 36 optik zoom. canon nikon sony fuji yada olympusun 30 yada üstü optik zoomlarını öneririm. her yerde bol bol foto çekme şevkinizi destekler. full HD video özelliği de video çekimlerini movie makerdan kesip biçip tema ile düzenleyip hoş çalışmalar yapmanızı sağlar. aldığınız makinanın muhakkak kitapçığını okuyun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 18 Kasım 2011; 3:13:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaysen

öncelikle merhaba arkadaşlar..ben şuanda üniversitede de fotoğrafçılık topluluğuna üye oldum..toplulukla beraber çekime gidilecek..ve ben henüz makine almadım.ilk defa bu derece çekim yapmaya gidicem ve nasıl bir makine alacağımı bilmiyorum..ilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..hangi marka yada nasıl bir şey almalıyım sizce??? Nikon COOLPIX 8800 . bu tarzlara bayılıyorum ama ilk defa alıp kullancağım ve çekim yapacağım o yüzden ona göre almak istiyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için

bütçen nedir ?
  • ya benim için önemli olan sonuçta yeni başlıcam çekim için böyle bir makineyi elime bile almadım hiç :D o yüzden nasıl bişey almam gerekiyor? bilmiyorum ama almam gereken makinelerin bütçeleri nekadar oluyorki?
  • quote:

ya benim için önemli olan sonuçta yeni başlıcam çekim için böyle bir makineyi elime bile almadım hiç :D o yüzden nasıl bişey almam gerekiyor? bilmiyorum ama almam gereken makinelerin bütçeleri nekadar oluyorki?

150 den başlar ........... ya kadar gider .

ne isteyeceğine bağlı . gece çekimi iyi olacak mı ,video kalitesi ne olacak , geniş açı olarak ne istiyorsun ,makro performansı önemli mi ,manuel ayarlar istiyor musun .... gibi sorular var onlarca,yüzlerce ....
  • yeni başlıcam çekmeye yeni öğrenebileceğim bişey olsun ama aynı zamanda o sıraladığın şeylerde olsun..sonuçta gece çekimide yapıcam gündüzde olucak...çok istiyorum öyle bir makineyi elime alıp çekim yapmak.. o yüzden topluluğa katıldım ilk çekime gidicez işte zamanı belli olunca o zamana kadar almam gerekiyor. özellikleri iyi olsun sonuçta bi kez alıyosun ve makine özelliklerini bilmiyorum çok fazla sen bana bikaç model söyleyebilirsin mesela bende ona göre bakarıım :)
  • arkadaşlar banada yardımcı olurmusuz 1300 e kadar bütcem var..profosyonel bişey istiyorumm..ilk kullanacagım hiç bilgimde yokk..neleri önerirsiniz..canon mu nikon mu bu arada??
  • quote:

yeni başlıcam çekmeye yeni öğrenebileceğim bişey olsun ama aynı zamanda o sıraladığın şeylerde olsun..sonuçta gece çekimide yapıcam gündüzde olucak...çok istiyorum öyle bir makineyi elime alıp çekim yapmak.. o yüzden topluluğa katıldım ilk çekime gidicez işte zamanı belli olunca o zamana kadar almam gerekiyor. özellikleri iyi olsun sonuçta bi kez alıyosun ve makine özelliklerini bilmiyorum çok fazla sen bana bikaç model söyleyebilirsin mesela bende ona göre bakarıım :)

sen yine de bütçeni söyle ,ona göre önermek daha iyi
  • tamam o zaman 1000 ve az üstü olabilir:)))
  • quote:

tamam o zaman 1000 ve az üstü olabilir:)))

o zaman size DSLR önereyim

Umarım bu fotoğraf hobiniz kalıcı olur zaten bu yüzden bunu öneriyorum

http://www.netsiparis.com/detay/14611045148/CANON-EOS-1100D-18-55-DC-III-FOTOGRAF-MAKINASI

18-55mm lik açıya sahip LENS bulunmaktadır .Ama dilerseniz , ben lenslerle vs uğraşamam derseniz .başka cihazlarda önerebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 21 Kasım 2011; 19:01:40 >

• off süper bir şey bu ya bayıldım:)) çok teşekkür ederim cidden..ya bir alayım şunu elime ve fotoğraf çekeyim tek hayalim yani bu.lens falan demişsiniz ama özelliklerini pek bilmediğimden benim için uygun olanı önerin siz yine:)) teşekkür ederim tekrardan
  • quote:

off süper bir şey bu ya bayıldım:)) çok teşekkür ederim cidden..ya bir alayım şunu elime ve fotoğraf çekeyim tek hayalim yani bu.lens falan demişsiniz ama özelliklerini pek bilmediğimden benim için uygun olanı önerin siz yine:)) teşekkür ederim tekrardan

bu hobiye daha sonraları para yatırmayı düşünüyor musunuz ?

Ayrıca bu cihaz CMOS sensörlüdür yani gece çekim performansı buna ISO performansıda diyoruz daha iyidir CCD sensöre göre AMA
    bu seferde CMOS Sensörlü cihazlarda CCD ler KADAR keskin kareler veremiyor . Dediğim gibi bu iş biraz karışık .
    BU cihazın üzerinde bulunan lens zoom lens değildir. Yanii Kuş vs çekeceğim uzak nesneleri çekeceğim derseniz bunun için lens almanız gerekmekte
    mesela bunlar gibi

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1099

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1893

ve bu 18-55 lik lensi çıkartıp bu lenslerden birini takıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 22 Kasım 2011; 0:46:12 >

• Öncelikle herkese merhaba...Uzun zaman analog SLR ile çekim yaptıktan sonra D-SLR'ye henüz geçemediğim için şimdilik hatıra fotoğraflarında kullanmak üzere 300 TL civarı, AA veya AAA pil ile çalışan 4x veya 5x optik yakınlaştırmalı tatmin edici çözünürlük sunan ve en önemlisi manuel ayarlara kısıtlı da olsa imkan veren bir makina almak istiyorum. Yaptığım araştırmalarda karşıma aşağıdaki makinalar çıktı ancak bunlardan hangisi manuel ayara olanak sağlıyor bilmediğim için sizlerin yardımına ihtiyacım var. Listedeki makinalardan herhangi birini veya bir kaçını kullanan veya inceleme şansı bulunan arkadaşların yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Olympus FE-46
    Olympus X-43
    Nikon Coolpix L23
    Fujifilm Finepix AX250
    Panasonic Lumix DMC-FS16 (Listedeki Li-on Pilli Tek Model)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarrow -- 22 Kasım 2011; 13:57:48 >

• bu hobiye daha sonraları para yatırmayı düşünüyor musunuz ?

Ayrıca bu cihaz CMOS sensörlüdür yani gece çekim performansı buna ISO performansıda diyoruz daha iyidir CCD sensöre göre AMA
    bu seferde CMOS Sensörlü cihazlarda CCD ler KADAR keskin kareler veremiyor . Dediğim gibi bu iş biraz karışık .
    BU cihazın üzerinde bulunan lens zoom lens değildir. Yanii Kuş vs çekeceğim uzak nesneleri çekeceğim derseniz bunun için lens almanız gerekmekte
    mesela bunlar gibi

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1099

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1893

ve bu 18-55 lik lensi çıkartıp bu lenslerden birini takıyorsunuz

ya ben her türlü çekim yapmak istiyorum..nebileyim değişik yerler görüp ilgimi çeken herşeyi karelemek istiyorum..o yüzden hem yeni başlayacağım için bana uygun bişey olmasını istiyorum...bana önerdiğinin bu makine benim ihtiyaçlarımı karşılarmı yani almamı önerirmisin:D

• 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.