Şimdi Ara

Fotoğraf Makinesi Seçimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 aydır ödünç aldığım nikon d5100 makineyi kullanıyorum. Daha önce hiç bir dslr makine kullanmadım. Yani herhangi bir fikrim yok makinelerle ilgili.

Bunlar çektiğim bir kaç fotoğraf eğer bakmak isterseniz.

http://i.hizliresim.com/y543r0.jpg
    http://i.hizliresim.com/6PnXLN.jpg
    http://i.hizliresim.com/57VQjq.jpg

Sorum şu fotoğrafçılığa yeni başlayacağımı düşünürsek sizce en asgari şartlarda hangi makineyi almalıyım. Adam akıllı öğrenmeden fazla para yatırmak istemiyorum. Fakat bu makineyle çektiğim fotoğraflarda hoşuma gidiyor kalitesi açısından. Video özelliği de benim için önemli çünkü uzun süre kullanırım makineyi ihtiyacım olacağını düşünüyorum. Yani fiyat/performans olarak hangi makineyi almalıyım sıfır ikinci el farketmez zaten ikinci el almayı dusunuyorum. 1.000 tl yi geçmezse benim için iyi olucak ikinci elde.

İyi forumlar

edit : Marka takıntım yok fakat aklımda Canon 100D var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelaninkolyesi -- 10 Mart 2016; 21:09:34 >

• 2. elden başlayabilir olmanız güzel...

eminönünde hayyam pasajına uğrayın...

ben de canondan başladım. ama markadan öte orada seçeneklere bakın. hem aynasızlar hakkında da bilgi edinin...
  • Makine alacağın zaman önce ne tür fotoğraflar çekmekten hoşlandığını ve çekmeye meraklı olduğunu tespit etmeni öneririm çünkü tek başına sadece makine almak bazen yetmiyor.

Bunu neden diyorum çünkü makine modelinden çok kullanacağın ve kullanmak isteyeceğin lens önemli.

Çok daha ucuz gövde alıp ona gereksinimine göre bir lens veya lensler alabilirsin. Gerçi 1.000 TL geçmesin demişsin bu durumda lens seçimi ikinci planda kalacaktır. Ama genel bir bilgi olsun diye yazdım.

Makine önemli ama iyi bir makine daha iyi fotoğraf çekecek anlamına gelmez. Sonuç olarak fotoğrafı sen çekeceksin ve kullanmayacağın özellikleri olan bir makine almanı önermem. Bunu neden yazıyorum kimi fotoğraf meraklısı gidip en palı makineyi alıyorlar ama en ucuz makine da yapacakları kadar iş yapıyorlar. Makinenin diğer özelliklerini hiç kullanmıyorlar böyle olunca da hem paralarını sokağa atmış oluyorlar hem de gerçek fotoğrafçıların gözünde hava atmak için o makineyi almış gibi gözüküyorlar.

Bunları bilgi olsun diye yazıyorum.

Video özelliği önemli demişsin de SLR (DSRL) makineler ile video çekilmesi pek önerilen bir şey değildir. Bu özelliğe sahip olmalarına karşın genel olarak video çekilmesi önerilmez çünkü bu cihazların esas işlevi fotoğraf çekmek olduğundan ve donanım yapısı yüzünden de video çekilmesi halinde ömürleri kısa oluyor. Bu makinelerin belli bir görüntü çekme ömürleri vardır. Genel olarak 100 bin ile 200 bin arasında. Modelden modele değişir. Bu sayı aşıldığında fotoğraf çekemez demek değil ama kalite düşebilmekte ve belli bir süre sonrada fotoğraf yerine bambaşka bir şey görüyorsun.

Gerçi servisler artık servisler makinelerdeki ömrü tamamlanan bu donanımı değiştirmekte ve genelde bunun maliyeti 200 TL civarı bir şey. (Zamlanmış olabilir) Yalnız resmi üretici servislerini kast etmiyorum onlar bunu yapmıyor. Ama böyle bir olay olmasına karşın yinede bu tür cihazlarla video çekilmesi önerilmez.

Video çekerken ise bu söz ettiğim çekim sayısı çok çabuk dolmakta. Çünkü cihazların fotoğraf çekerken çalışma şekliyle video çekerken çalışma şekli farklı bu sebeple bu çekim ömrü video çekerken çok daha hızlı dolmakta.

Bu sebeple bu cihazlar fotoğraf çekerken kullanılır. Video için pek kullanılmazlar.

Bu tür cihazlarla Video çekmiş olanlar seni yanıltmasın çünkü onların çoğu deney maçlı yani bu makinelerin video kalitelerini görmek amaçlı yapılıyor.

Kimi yabancı ve yerli dizilerin kimi bölümleri üst düzey model DSLR makinelerle çekiliyor ama bunlar hep deney amaçlı çekimler çünkü daha sonra yapımcılar normal video kameralara dönüyorlar çünkü DSLR makineler 1-2 bölüm sonra kullanılamaz hale geliyor ve gelmişler.

Örneğin Behçat C'nin bir bölümüne o zamanın en palı DSLR modellerinden biriyle çekmişler sonra vazgeçmişler çünkü makine dayanmamış. Masraflı bir iş olacağını anlamışlar.

Tamam belki bir dizi çekmeyeceksin ama sonuç olarak belli aralıklarla da olsa video çekilmesi önerilmez.

• Hocam paylaştığınız bilgilerden ötürü teşekkür ederiz. Ben de birkaç ay içerisinde DSLR veya mirrorless almayı düşünüyorum. Profesyonel değilim. Daha çok portre, manzara ve hareket halindeki kişileri zoom yaparak fotoğraf çekmekten hoşlanıyorum. Mirrorless kameralar oldukça ilgimi çekiyor daha hafif oldukları için. Başlangıç olarak Sony A6000 düşünüyorum fakat birkaç ay içerisinde farklı modellerin de çıkacağından eminim. Nitekim A6300 ön siparişte şu an. Lens ile birlikte maksimum 2000 TL'ye ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz? Ayrıca A6000 hakkındaki fikirleriniz nelerdir? Ya da siz bana hangi modelleri önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Hocam paylaştığınız bilgilerden ötürü teşekkür ederiz. Ben de birkaç ay içerisinde DSLR veya mirrorless almayı düşünüyorum. Profesyonel değilim. Daha çok portre, manzara ve hareket halindeki kişileri zoom yaparak fotoğraf çekmekten hoşlanıyorum. Mirrorless kameralar oldukça ilgimi çekiyor daha hafif oldukları için. Başlangıç olarak Sony A6000 düşünüyorum fakat birkaç ay içerisinde farklı modellerin de çıkacağından eminim. Nitekim A6300 ön siparişte şu an. Lens ile birlikte maksimum 2000 TL'ye ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz? Ayrıca A6000 hakkındaki fikirleriniz nelerdir? Ya da siz bana hangi modelleri önerirsiniz?

Sony cihazlar hakkında pek bilgim yok. Hatta şu sıralar pek piyasayı takip edemedim. Manzara çekecekseniz geniş açı lazım ama zoom ile de çekecekseniz o vakit 75-300 gibi objektif kullanan çok var. Gerçi ben 55-200 kullanıyorum ama ben daha işin başındayken aldığım Nikon D3100 ile hediye geldiği için o objektifi kullanıyorum.

Zoom objektif olarak 55-200, 75-300, 18-200 kullananlar var. Ama bu model objektif Sony de bu şekilde mi var bilmem. Bütçede önemli. Daha farklı zoom objektif kullananlar var. Ne çekecekseniz ona göre objektif almak lazım. 55-200 hatta 75-300 bile yetmediği yerler olabilmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Hocam paylaştığınız bilgilerden ötürü teşekkür ederiz. Ben de birkaç ay içerisinde DSLR veya mirrorless almayı düşünüyorum. Profesyonel değilim. Daha çok portre, manzara ve hareket halindeki kişileri zoom yaparak fotoğraf çekmekten hoşlanıyorum. Mirrorless kameralar oldukça ilgimi çekiyor daha hafif oldukları için. Başlangıç olarak Sony A6000 düşünüyorum fakat birkaç ay içerisinde farklı modellerin de çıkacağından eminim. Nitekim A6300 ön siparişte şu an. Lens ile birlikte maksimum 2000 TL'ye ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz? Ayrıca A6000 hakkındaki fikirleriniz nelerdir? Ya da siz bana hangi modelleri önerirsiniz?

Sony cihazlar hakkında pek bilgim yok. Hatta şu sıralar pek piyasayı takip edemedim. Manzara çekecekseniz geniş açı lazım ama zoom ile de çekecekseniz o vakit 75-300 gibi objektif kullanan çok var. Gerçi ben 55-200 kullanıyorum ama ben daha işin başındayken aldığım Nikon D3100 ile hediye geldiği için o objektifi kullanıyorum.

Zoom objektif olarak 55-200, 75-300, 18-200 kullananlar var. Ama bu model objektif Sony de bu şekilde mi var bilmem. Bütçede önemli. Daha farklı zoom objektif kullananlar var. Ne çekecekseniz ona göre objektif almak lazım. 55-200 hatta 75-300 bile yetmediği yerler olabilmekte.

Anladım. İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgiler için çok teşekkür ederim. Henüz yeni başlayacağım için başlangıç olarak lense değil öğrenmeyi amaçlıyorum bu yüzden kit lensle devam edeceğim bir süre. D5100 e alıştığım için 2.el bir D5100 aldım tekrar farklı modeli öğrenmekle zaman kaybetmek istemedim. Genellikle sokak fotoğrafları ve portre fotoğraflar çekmekten hoşlanıyorum. Daha uzun süre kit lensle devam etmeyi düşünüyorum fakat sokak fotoğrafları çeken biri için hangi lensi önerirsiniz ?

Bu arada video olayını da anlattığınız şekilde biliyorum Behzat Ç. de 4 tane 5D yakmışlar :) Bazı YouTube videolarımda kısa süreli videolar çekebilmek için video özelliği önemli demiştim uzun süreli kullanmayacağım. Yine de bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    geçen yıl açıldı
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

2. elden başlayabilir olmanız güzel...

eminönünde hayyam pasajına uğrayın...

ben de canondan başladım. ama markadan öte orada seçeneklere bakın. hem aynasızlar hakkında da bilgi edinin...

Hocam aynasızlara nedense ısınamadım bir de D5100'e alışınca hiç o tarafa bakmak istemedim. İstanbul'a gitme şansım olmadı bu ara İzmir'deyim. Temiz bir D5100 aldım kit 18-55 lens ile birlikte. İleride lens için hayyama gitmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Ali

Hocam bilgiler için çok teşekkür ederim. Henüz yeni başlayacağım için başlangıç olarak lense değil öğrenmeyi amaçlıyorum bu yüzden kit lensle devam edeceğim bir süre. D5100 e alıştığım için 2.el bir D5100 aldım tekrar farklı modeli öğrenmekle zaman kaybetmek istemedim. Genellikle sokak fotoğrafları ve portre fotoğraflar çekmekten hoşlanıyorum. Daha uzun süre kit lensle devam etmeyi düşünüyorum fakat sokak fotoğrafları çeken biri için hangi lensi önerirsiniz ?

Bu arada video olayını da anlattığınız şekilde biliyorum Behzat Ç. de 4 tane 5D yakmışlar :) Bazı YouTube videolarımda kısa süreli videolar çekebilmek için video özelliği önemli demiştim uzun süreli kullanmayacağım. Yine de bilgilendirme için teşekkür ederim.

Sokak fotoğraflarını hem bütçenizden dolayı hem de kendinizi geliştirmeniz açısından kit lensinizle çekmeye devam edin. Portre için Nikon 50mm f1.8D lens alabilirsiniz.
    Sıfırı 350 TL civarında, ikinci el çok çok ucuza bulursunuz. Kit lense göre çok daha keskin portre çekebilirsiniz. Tek sıkıntısı 50mm biraz dar kalır.
    Ev ortamında dar açıdan dolayı kullanımı biraz zordur. Titreşim engelleyici (VR) yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: tonk

quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Ali

Sokak fotoğraflarını hem bütçenizden dolayı hem de kendinizi geliştirmeniz açısından kit lensinizle çekmeye devam edin. Portre için Nikon 50mm f1.8D lens alabilirsiniz.
    Sıfırı 350 TL civarında, ikinci el çok çok ucuza bulursunuz. Kit lense göre çok daha keskin portre çekebilirsiniz. Tek sıkıntısı 50mm biraz dar kalır.
    Ev ortamında dar açıdan dolayı kullanımı biraz zordur. Titreşim engelleyici (VR) yoktur.

Anladım hocam teşekkür ederim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.