Şimdi Ara

Fotoğraf Makinesiyle İglili İlginç Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kameranın çeken kısmına ne deniyor bilmiyorum ama sanırım yuvarlak bir mercek gibi bir şey. Ama çektiği fotoğraf kare veya dikdörtgen. Bunun açıklaması nedir. Yuvarlak şey dikdörtgen çekim nasıl yapıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Kameranın çeken kısmına ne deniyor bilmiyorum ama sanırım yuvarlak bir mercek gibi bir şey. Ama çektiği fotoğraf kare veya dikdörtgen. Bunun açıklaması nedir. Yuvarlak şey dikdörtgen çekim nasıl yapıyor ?

Dijital makinalarda sensör 4 köşe olduğundan üzerine düşen ışığı algılıyor dairenin içine sığacak şekilde sensör ebatındaki dikdörten resime denüştürülüyor. Dışta kala dairenin alanı ise sensör o şekilde olmadığından kayıt edilemiyor.

Filmli makinalarda da film 4 köşe dikdörtgen idi, lensin dairesel yapılı mercek elemanlarından geçen ışık bu ışık ile kimyasal etkileşim yapan dikdörtgen filmi yakıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Kameranın çeken kısmına ne deniyor bilmiyorum ama sanırım yuvarlak bir mercek gibi bir şey. Ama çektiği fotoğraf kare veya dikdörtgen. Bunun açıklaması nedir. Yuvarlak şey dikdörtgen çekim nasıl yapıyor ?

Dijital makinalarda sensör 4 köşe olduğundan üzerine düşen ışığı algılıyor dairenin içine sığacak şekilde sensör ebatındaki dikdörten resime denüştürülüyor. Dışta kala dairenin alanı ise sensör o şekilde olmadığından kayıt edilemiyor.

Filmli makinalarda da film 4 köşe dikdörtgen idi, lensin dairesel yapılı mercek elemanlarından geçen ışık bu ışık ile kimyasal etkileşim yapan dikdörtgen filmi yakıyordu.

Yani görüntü olarak sensöre yansıyan kısım fotoğraf veya videoya dönüşüyor değil mi? Doğru mu anlamışım :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Yani görüntü olarak sensöre yansıyan kısım fotoğraf veya videoya dönüşüyor değil mi? Doğru mu anlamışım :)

Evet, les-mercek vs. zaten görüntü kayıt etme-algılama v.b. gibi bir yeteneğe sahip değil ki.
    Aslında hani eccük düşünseniz bence sormanıza da gerek kalmazdı. Lens, mercek falan ışık tüneli, geçişte de mercek ile ışığın istendiği açıda kırılması sağlanmış. Onu yakalayacak şey ne ? Sensör yada film, yakalayanın geometrik şeklinedir yani bu durumda bize sonucu veren orası çünki. Yoksa o lensi çıkar kendi ışığı yakalayıcına tak :) Yani gözünün önüne tut sen daire şeklinde algılayacaksın ! Niye ? Bizim algılayıcı dairesel. Bu konuda da dairesel sensör çıkacak falan diye haberler de duymuştum. Tabi bu sensörün olayı bize lensten geçen tüm ışığı yakalayacak olması ve kullanıcı bu daire içerisinden istediğine göre kare/dikdörtgen 3:2 veya 4:3 veya 16:9 , 16:10 gibi oranlarda görüntüyü kendisi alabilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Temmuz 2016; 23:20:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.