Şimdi Ara

Fotoğraf & Video için dahili HDD tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese, gelin damat fotoğrafçılıgı ile ugraşıyorum, sezonda 3,4 TB degerinde verim oluyor. Fotoğraf ve video verilerimin tamamı hem hızlı hem de güvenli bir şekilde çalışabilmek için 6 TB HDD tavsiyesi istiyorum. WD red ve Seagate 7200 RPM 256 MB cache sahip ironwolf arasında kararsız kaldım. Sizce istegim dogrultusunda sorunsuz uzun süre kullanabilecegim hangi harddiski almalıyım?

• çeşitli markalarda 2tblik diskler kullandım. sürekli kullanımda 5 sene sonra öldü hepsi.yeni diyebileceğim güvenlik kamerası diskleri çıktı.belki onlar daha dayanıklıdır.bence bi nas sunucu alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

çeşitli markalarda 2tblik diskler kullandım. sürekli kullanımda 5 sene sonra öldü hepsi.yeni diyebileceğim güvenlik kamerası diskleri çıktı.belki onlar daha dayanıklıdır.bence bi nas sunucu alın
    Hocam sunucu degilde tek disk alacağım nası normal kasalarda kullananlarda var nas olarak peki wd red mi yoksa seagate ironwolf serisimi önerirsiniz ironwolf rpm olarak daha hızlı ve 256cache mevcut
  • jjack J kullanıcısına yanıt
    kendim henüz bu tarz disklerden kullanmadığım için şu bu dersem doğru olmaz.
  • +++
  • WD Blue, Seagate Desktop / Skyhawk / Ironwolf kullandım. İki adet Seagate Desktop iki sene kullanıldıktan sonra bozuldu, Skyhawk hesapta 24/7 kullanıma uygun fakat sürekli G/Ç (I/O) hataları verip bazen dosya bozulmalarına sebep oluyor, içindeki 3TB veriyi kopyalayacak diskim olmadığından garanti kapsamında olmasına rağmen gönderemiyorum. Seagate Ironwolf şu ana kadar normal çalışıyor.

Dayanıklılık arıyorsanız WD'nin Ultrastar serisini tercih edin, eski markası HGST olan bu diskler Seagate ve WD'nin tüm modellerinden iyidir. Daha ucuz ama dayanıklı disk arıyorsanız Toshiba da olabilir.

Disklerdeki 5400-5900-7200rpm farkı ve cache boyutu konularını önemsemeyin, 90'lardan beri kullanmadığım HDD kalmadı sonuçta zamanla dolan disklerin hepsi yavaşlıyor ve farkları hissetmek neredeyse imkansız hale geliyor.(10000rpm diskler hariç)
  • Değerli yorumunuz icin çok teşekkür ederim hocam peki bu ultrastar serisi wd red nas veya ironwolf serisinin güvenliği kadar güvenli midir? Sonuç olarak nas değil sanırım wd nin ultrastar serisi
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz icin çok teşekkür ederim hocam peki bu ultrastar serisi wd red nas veya ironwolf serisinin güvenliği kadar güvenli midir? Sonuç olarak nas değil sanırım wd nin ultrastar serisi
  • Hdd yoğun kullanımda ölüyor, elimde bir wd green var 2tb öldü.
    Seagate 4tb var ite kaka kullanıyorum.
    Yani ne önersek sıkıntı yaşama ihtimalin var.

Edit:
    Elimde bir de HITACHI 2tb var ona bişey olmadı ilginç bi şekilde, bu markayı bulursan öneririm, zamanında baya ucuza almıştım hem de wd, segate öldü bu devam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 28 Ekim 2019; 0:16:18 >
  • wd ultrastar alacagım sanırım çok teşekkürler herkese
    NAS disk tabiri aslında pazarlama amaçlıdır ve biraz uydurmadır. 24/7 çalışma, titreşim önleme gibi birkaç özelliği barındıran diskleri bu şekilde tanımlıyorlar. WD Ultrastar yani eski adı HGST/Hitachi olan bu diskler veri merkezlerinde 24/7 kullanılmak üzere üretilmiş ve bu alanda oldukça popüler disklerdir. Binlerce HDD kullanan Backblaze isimli bir firma her ay disk bozulmalarına ilişkin rapor yayınlar, o raporlarda bozulma oranı en düşük disklerin başında HGST gelir ki bu tesadüf değildir.
    Hocam peki wd ultrastar calısma sesi olarak nasıldır? bende ironwolf vardı aşırı sesli çalıştıgı için iade ettim oda aynı şekildemidir?
    Hocam peki wd ultrastar calısma sesi olarak nasıldır? bende ironwolf vardı aşırı sesli çalıştıgı için iade ettim oda aynı şekildemidir?
    Bendeki Ironwolf 3TB gayet sessiz çalışıyor. WD Ultrastar kullanmadım fakat HGST Ultrastar gürültülü değildi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.