Şimdi Ara

Fotograf yazıcısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben digital makinamla çektiğim fotoları kağıda basmak istiyorum, bunun için de bir fotoğraf yazıcısı almayı düşünüyorum. Benim dijital makina Canon ixus 75. Alacağım baskı yazıcısı canon mu olmalı, yoksa başka markalar da olur mu, hangisini önerirsiniz?

• çok masraflı olacaktır bu seçim.. :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: SerCys

çok masraflı olacaktır bu seçim.. :(

Masraflı derken. Makinanın dışında kağıt, kartuş masrafı falan mı, yoksa bilmediğim başka şeyler de var mı?
  • baskı işini kendin yapmak istiyorsan oldukça ucuz yazıcılar mevcut.
    markasının canon olması da şart değil.
    mesela mediamarkt'ta 60 ytl civar HİTİ marka yazıcı vardı.

baskı makinalarında harcama olarak yazıcı kartuşu ve fotoğraf kağıdı dışında birşey yok ayrıca.
    yazıcı alırken hangi boyutlarda fotoğraf baskısı yapabildiğini sormanda fayda var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: flywalker

baskı işini kendin yapmak istiyorsan oldukça ucuz yazıcılar mevcut.

baskı makinalarında harcama olarak yazıcı kartuşu ve fotoğraf kağıdı dışında birşey yok ayrıca.
    yazıcı alırken hangi boyutlarda fotoğraf baskısı yapabildiğini sormanda fayda var.

Evet baskı işini kendim yapmak istiyorum. Ayrıca fotoğraf işini hobi olarak yapmayı da düşünüyorum. Sürekli çekip çıktı almak, ve eksiklerimi görüp kendimi geliştirmek istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: altinok

quote:

Orjinalden alıntı: SerCys

çok masraflı olacaktır bu seçim.. :(

Masraflı derken. Makinanın dışında kağıt, kartuş masrafı falan mı, yoksa bilmediğim başka şeyler de var mı?

aynen bu masraflar..
  • bende canon un mp180 yazıcısı var fotograf kartusu ile phata lab qualıty diye pazarlamış kendını ya daha hıç evde çıkarmadım fotograf kalıtesı hakkında bılgım yok
    quote:

quote:

baskı işini kendin yapmak istiyorsan oldukça ucuz yazıcılar mevcut.

Evet baskı işini kendim yapmak istiyorum. Ayrıca fotoğraf işini hobi olarak yapmayı da düşünüyorum. Sürekli çekip çıktı almak, ve eksiklerimi görüp kendimi geliştirmek istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar ben digital makinamla çektiğim fotoları kağıda basmak istiyorum, bunun için de bir fotoğraf yazıcısı almayı düşünüyorum. Benim dijital makina Canon ixus 75. Alacağım baskı yazıcısı canon mu olmalı, yoksa başka markalar da olur mu, hangisini önerirsiniz?

Ben de HP D7160 yazıcı var, mini-lab kalitesinde baskı alabiliyorum.. Masraf olayına gelince; A4 boyutunda basmayacaksan eğer kartuşlar bayağı dayanıyor. Ben 10x15 boyutunda yaklaşık 40-50 baskı aldım, bunun yanında bi dünya döküman falan, kartuşlar hala ful gözüküyor.. Herşeye rağmen bi fotoğrafçıya gidip tab ettirmekten daha masraflı olduğu aşikar.. Ama kalite mini-lab ları aratmıyor, bu kesin..

• Peki ortalama bir kartuş ne kadara değiştirilir ve 10X15 boyutundaki bir kağıt ne kadardır?
  • bu zamanda yazıcılar ucuz, kartuşları pahalı zaten
  • quote:

Peki ortalama bir kartuş ne kadara değiştirilir ve 10X15 boyutundaki bir kağıt ne kadardır?

Valla, benim yazıcıda 6 tane kartuş var. Bir tane siyah, diğerleri renkli.. Renkli kartuşların fiyatı vatanda 17 ytl civarı. Tekrar doldurulabiliyor ancak bu şekilde nasıl bi performans gösteriyor, muamma yani Kağıt ise HP advantage photo paper; 10x15 boyutunda içinden 100 adet çıkıyor, basıdan sonra hemen kuruma özelliği var, fiyatı sanırım 6.90 ytl..(Yoksa 7.90 mıydı yav :))
  • kaliteli baskı istiyosan fotoğrafçıda normal kart banyolu yaptırmalısın yok ben evde baskı alacam dersen mürekkepli inkjet yazıcıları alma sana tavsiyem termal 10x15 samsung ben kullanıyorum 100 yıl ömürlü kağıt yırtılmıyo su geçirmiyo ve enfes kaliteli çıktı sağlıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: spirit of nature

quote:

Peki ortalama bir kartuş ne kadara değiştirilir ve 10X15 boyutundaki bir kağıt ne kadardır?

Valla, benim yazıcıda 6 tane kartuş var. Bir tane siyah, diğerleri renkli.. Renkli kartuşların fiyatı vatanda 17 ytl civarı. Tekrar doldurulabiliyor ancak bu şekilde nasıl bi performans gösteriyor, muamma yani Kağıt ise HP advantage photo paper; 10x15 boyutunda içinden 100 adet çıkıyor, basıdan sonra hemen kuruma özelliği var, fiyatı sanırım 6.90 ytl..(Yoksa 7.90 mıydı yav :))

Baskı alabilmek için o 6 tane kartuşun hepsi dolmalı mı? 17X6=102 ytl
    7 ytl de kağıt masrafı, Toplamda 110 ytl civarında bir masrafı oluyor sanırım.
    60 adet 10X15 ebatlarında çıktı alabilirsem 110/60=1,8333

Yaptığım hesap doğru mu arkadaşlar, normal bir fotoğrafcıdan baskı alınsa, 25 kuruşken, bu 1.83 ytl oluyor. Yoksa yanlış bir hesap mı yaptım

• quote:

Orjinalden alıntı: muratacuner

kaliteli baskı istiyosan fotoğrafçıda normal kart banyolu yaptırmalısın yok ben evde baskı alacam dersen mürekkepli inkjet yazıcıları alma sana tavsiyem termal 10x15 samsung ben kullanıyorum 100 yıl ömürlü kağıt yırtılmıyo su geçirmiyo ve enfes kaliteli çıktı sağlıyor...

Arkadaşım bu termal dediğiniz yazıcılara bir kaç örnek verir misin lütfen. Mesela yukarıda bir arkadaş önermiş, HP D7160, bu bir termal yazıcı mıdır?
  • quote:

Yaptığım hesap doğru mu arkadaşlar, normal bir fotoğrafcıdan baskı alınsa, 25 kuruşken, bu 1.83 ytl oluyor. Yoksa yanlış bir hesap mı yaptım

Dediğim gibi, o şekilde düşünüldüğünde, fotoğrafçıda tab etmeye göre maliyetli bir iş. Ama 10x15 boyutlarında 100 den fazla baskı alınabilir kanımca.(Çünkü cihazla gelen kartuşlar demo, yani tam dolu gelmiyor. O durumda olduğu halde hala dolu gözükmesi ilginç doğrusu) O 6 kartuşun hepsi ayrı bir rengi temsil ediyor. Bu arada cihazı demirbaş saymıyorsan onu da hesaba ilave et

EDIT: Benim örnek verdiğim cihaz, mürekkep püskürtmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 9 Şubat 2008; 13:13:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: spirit of nature

quote:

Dediğim gibi, o şekilde düşünüldüğünde, fotoğrafçıda tab etmeye göre maliyetli bir iş. Ama 10x15 boyutlarında 100 den fazla baskı alınabilir kanımca.(Çünkü cihazla gelen kartuşlar demo, yani tam dolu gelmiyor. O durumda olduğu halde hala dolu gözükmesi ilginç doğrusu) O 6 kartuşun hepsi ayrı bir rengi temsil ediyor. Bu arada cihazı demirbaş saymıyorsan onu da hesaba ilave et

EDIT: Benim örnek verdiğim cihaz, mürekkep püskürtmeli

Teşekkür ederim. Eğer 100 den fazla alınıyorsa aşağı yukarı 1 ytl'ye geliyor bir baskı. Fotoğrafçıların 25 kuruşa yaptığı düşünülürse pahalı bir hobi olacak gibi bu iş.

• fotoğraf baskısı standart baskılara göre çok daha fazla mürekkep harcar.
    bunun nedeni basitçe kağıdın her yerini kapatacak şekilde baskı yapması gerektiğindendir.

bence eve aldığın baskı cihazını sürekli kullanmak seni kara geçirmekten çok zarara uğratır muhtemelen. ayrıca fotoğrafçılardaki yüksek baskı kalitesini ve renk ayarını tutturamaları da cabası.

yüksek sayıda baskı yapacaksan eğer (ör: 100 adet x 10.15cm) bunu fotoğrafçının yapması hem daha düzgün, hem daha hızlı hem de daha ucuza mal olur.
    bunları da hesaba katmalısın diye düşündüm.
  • quote:

fotoğraf baskısı standart baskılara göre çok daha fazla mürekkep harcar.
    bunun nedeni basitçe kağıdın her yerini kapatacak şekilde baskı yapması gerektiğindendir.

bence eve aldığın baskı cihazını sürekli kullanmak seni kara geçirmekten çok zarara uğratır muhtemelen. ayrıca fotoğrafçılardaki yüksek baskı kalitesini ve renk ayarını tutturamaları da cabası.

yüksek sayıda baskı yapacaksan eğer (ör: 100 adet x 10.15cm) bunu fotoğrafçının yapması hem daha düzgün, hem daha hızlı hem de daha ucuza mal olur.
    bunları da hesaba katmalısın diye düşündüm.

Evet maliyetli bir hobi olacak gibi, bu yüzden vazgeçeceğim muhtemelen. Bir de yukarıda arkadaşın birisi termal yazıcıların daha ucuz olacağından bahsetmiş, onun nasıl olacağı hakkında tam bir bilgi sahibi değilim. Onun hakkında ne dersiniz.?

• thermal yazıcılar baskıda profesyonel olarakülkemizde yeni yeni gelişmeye başladı diyebiliriz.
    ancak ufak baskı makinalarında iyi sonuçlar veriyor.
    artı özelliklerinden bazıları;

* suya karşı dayanıklı baskılar
    * uzun süren baskılar
    * yüksek kalite
    * kuru mürekkep olduğu için baskı sonrasında kurumasını beklemeye gerek kalmıyor

birkaç örnek Thermal Priinter;

Kodak Professional Thermal Printers

Fotograf yazıcısı

Fujifilm ASK-2000

Fotograf yazıcısı

Canon SELPHY CP730

Fotograf yazıcısı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.