Şimdi Ara

Fotoğraf yedekleme için SSD tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce fotoğraflarımı taşınabilir hdd'de depoluyordum. Hdd arızası nedeniyle tüm fotoğraflarım kaybolunca bu kez 2 tane 2.5" SSD alıp çift yedek tutmak istiyorum. Yedekleme işleminin çok bekletmemesi için SSD istiyorum. 2 tane 480, 500 veya 512 GB kapasiteli 2.5" SATA SSD almak istiyorum. Uygun fiyatlı modellerin bazılarının kronik sorunlu sorunlu olduğunu, kısa zamanda ömrünü tükettiği gibi bazı haberler okumuştum. Samsung 870 Evo almayı düşündüm ama şu an tanesi en ucuz 911 TL. Bana biraz fazla geliyor. Piyasada 560-600 TL seviyesinde satılan bir çok marka ve model var. Bana kronik sorunları olmayan, güvenilir SSD tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

• Yeterince ömürleri var aslında. Sonucta her gün 512 gb veri kopyalayıp yapıştırmayacaksın. Doğrumduur? Verileriniz çok önemliyse Google Drive Gibi servislere yönelmenizde fayda var. Ben aylık 26 tlye 2TB Alan kullanıyorum. Dosyalarıma heryerden erişiyorum. fazlasıyla memnunum.

Ama İlla SSd derseniz Samsung pahalı geldiyse eğer, Sandısk - WD - Kıngston ürünlerinden birini seçebilirsiniz.

• Şu an kullanıyorum aktif olarak ve çok memnunum. Ama bazı sitelerde an itibariyle 600'lere kadar düşmüş.

• Soruyu sorduktan sonra ilk birkaç gün sürekli kontrol ettim ve hiçbir cevap gelmeyince konudan ümidi kesmiştim işin doğrusu. Sonrasında iş yoğunluğu yaşadım ve birkaç gündür de konuyu kontroö etmeye fırsat bulamadım. Yani şu anda yazılan mesajları gördüm. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Normal SSD alıp onlara ayrı ayrı SSD kutusu vs almam gerekecekti. Onlar da ayrı maliyet gerektiriyordu. İşin doğrusu Samsung dışında hiçbirine o anda güvenemedim. SSD araştırması yaparken 500 GB Samsung T7 taşınabilir SSD leri gördüm.Yüksek hızları, küçük boyutu ve o anda göreceli uygun fiyatı dikkatimi çekti. 2 tane aldım ve kullanmaya başladım.

Dediğim fiyatlardanda fazlasını vermek zorunda kaldım ama aldım gitti. Simdilik memnunum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.