Şimdi Ara

Fotoğrafçılığa başlayacağım, ne önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Okulumda ücretsiz fotoğrafçılık kursu verilecek, ben de ilgi duydugum icin kayit oldum. Fakat DSLR Makinem yok. 1500 tl bütçem var. Yeni başlayan için ne önerirsiniz? (İkinci el dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayca_22 -- 11 Ekim 2017; 12:20:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2.el d3300 / 100D + 18-55
  • Arranger arkadaşımın önerdiklerine katılıyorum. Bir de sıfır olarak Canon EOS M10 modelini bütçeniz dahilinde bulabilirsiniz belki. Araştırmanızı öneririm. Fotoğraf kalitesi olarak Canon 100D'den farkı yoktur.
  • Önerilerin için teşekkürler Canon EOS 100d de karar kıldım

• Fujifilm aynasızlarını denemende yarar var bence.
    4-5 yıl DSLR kullandıktan sonra fujix-t1 e geçtim harika performansı var.
    Eğer İstanbul daysan fuji buluşma ayarlıyor istediğin makinaları ve lenslerini denetiyor.
    x-e1 felan cok hos makine ve ikinci eli cok uygun 1500 e cok güzel bi makine lens alabilirsin.
    Bi araştır derim ;)
  • Sutlusoda kullanıcısına yanıt
    Ben ve evdekilerin aynalılara karşı bir hayranlığı var o yüzden aynalı düşünüyoruz

• ben de yurtdışından getirteceğim fotoğraf makineleri hakkında hiç bilgim yok.. yeni başlayanlar için çok profesyonel olmayan ama iyi iş gören makina tavsiyesi arıyorum.

uzakdoğudan arkadaş getirecek fiyat 2000 tl civarı olsun
  • Canon 100D boyutu itibariyle candır. Güzel tercih.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan107

ben de yurtdışından getirteceğim fotoğraf makineleri hakkında hiç bilgim yok.. yeni başlayanlar için çok profesyonel olmayan ama iyi iş gören makina tavsiyesi arıyorum.

uzakdoğudan arkadaş getirecek fiyat 2000 tl civarı olsun

Valla hocam forumda kişinin kendisine göre şu şu en iyidir demesini bekleyene kadar google'a "best d-slr 2017" , "best mirrorless 2017" yazsan çıkanları da mesela listede Olympus OM-D E-M10 Mark II var ona da "Olympus OM-D E-M10 Mark II review" , "Olympus OM-D E-M10 Mark II inceleme" yazsan kendin de epey çok bilgiyi beklemeden öğrenrsin.

Forumlarda kişilerin verdiği bilgiler kişinin kendi bakış açısı, tecrübesi, duygusal ve keyfi gerekçeleri ile taraflı olurlar. İnceleme siteleri bunların üstünde mümkün olduğunca objektif sonuçlar verirler. Bu sonuçlar da bize çoğunluğun geçmişten gelen alışkanlıkları sebebi ile esnek olamamalarından dolayı eski olanı iyi olarak görmelerinden bağımsız olarak bilgi vermektedir.

Yaşanılan toplumun araştırmadan, öğrenmeden, ezber ile ve "Bende beyin yok, sizde de yok ama görüyorum ki siz hiç değilse bunu kullanıyorsunuz ! Ne dersiniz bunu alayım mı ?" benzeri bir hareketle birbirini tekrar etmektedir genellikle her konuda !.. DiKKAT : Ülke, millet, coürafya vb. belirtmedim. Çünki her toplumda bu tür bir kendini tekrar vardır. Sürüler kendinden öncekilerin yaptıklarını tekrar etmenin güvenli olduğunu düşünürler çünki.

• sony a7ii aldım ama evde yatıyor işten güçten fotoya vakit ayıramıyorum şu aralar, ama güzel bir salon masası üstü dekoru oldu :) p.tesi bir tane samsung nx500 alıcam sanırım hayatıma nx500 ile devam edicem. samsungları çok beğeniyorum sony nex serisi gibi fazla karışık menüsü yok heşey basitleştirilmiş ve elinin altında olması üstelik ekranında dokunmatik olması ayrı kolaylık sağlıyor, tek sorunu lens zor bulunuyor ama elimde hazırda 50.200 30mm f2 45mmf1.8 16.50 20.50 ve 18.55 var birde 18.200 vardı onu yeni sattım. Nx500+30mm ile harika fotolar yakalarım sanırım. tek istediğim lens 16.50 f2.8 yada 85mm f1.4 ama bulunmuyor :( elimde foto makinesi ile ilgili birçok ekipman var 2ad. nex6 nex3n nex5r a7ii samsung nx1000 nx2000 nx3000 nx mini vs vs tüm ekipmanı satıp samsung nx500 le devam edicem üstelik uzun süre güncelliğini koruyacak bir makine. eldeki bkadar ekipmana rağmen cep telefonu ile foto çekme alışkanlığımda beni deli ediyor ama ne yazıkki sürekli makineyle gezilmiyor cep telefonu anı yakalamak için pratik çözüm olabiliyor. sanırım birçoğumuzda böyle yapıyor

• Samsung NX500 iyi makina tabi.
    Uzun süre de güncelliğini korur. Az bile, çoook uzun süre güncelliğini koruyacaktır Samsung NX500. Çünki Samsung dijital fotoğraf makinası pazarından çekildi. Artık bu alanda ürün üretmiyor. Ancak cep tel için birşeyler üretecek. Dolayısı ile üstüne daha yeni modeli gelmeyeceği için artık ebediyen en güncel ve son çıkan modellerinden birisi olarak NX500 çoook uzun süre güncelliğini koruyacak.

İşte yani dediğim olay da bu tam olarak. Kimisi için bir makina evde yatar veya işte kullanamaz, yıldızı barışmaz, yükseleni tutmaz bir başkası için de aynı makina müthiş bir icatmışcasına her işini görür, ondan güzel para bile kazanır !.. Forum ortamlarında işte bu nedenle kişilerin kendine özel bu durumları nedeni ile çok taraflı-duygusal yorumlar alabiliriz.

• garuda kullanıcısına yanıt
    17mm lensli NXmini evrak çantamın bir köşesinde her daim yanımda. Özel olarak değişik bir yerlere gezmeye gideceksem büyük makinaları yanıma alıyorum. Keşme son kalan mini yi elden çıkartmasaymışsın.
  • dediğin gibi aslında satılacak makine değil. 17mm ile gerçekten çok güzel işler çıkartıyor. 17mm bulabilirsem satmam nx miniyi fiyatını fazlasıyla hakeden bir makine tr de neden tutulmadı anmaladım samsung makineleri çok hoşuma gidiyor
  • TR'den çekimledi Dünya çapında bu alandan çekildi. İyi sensör üretti ama sanırım sadece o yetmedi. Benim de NX500'den beklentilerim nerede ise tam çıkmıştı. Almayı bile düşünmüştüm. Hatta dükkanı kapatıyor diye düyunca "Batan geminin malları" gibi olur diye pusuya yattım ama hiç Nx500'ün fiyatı da öyle güzel inmedi yada ben rastlamadım.

Bir de çekilmeden belki 6-7 ay evvel Kore'li bir dergide bu alandan çekileceği yazılmıştı. Samsung da bu haberi kesin bir dil ile yalanlamıştı. O ara çok merak ettiğim için taki etmiştim. Piyasada dolanan, bayilerin stoklarında falan satışta olan ürünlerin fiyatı düşmesin, olabildiğince yüksek fiyattan satılsın da karım düşmesin hesabı gibi bir nevi haberi yalanlamıştı.

Gerçi bir aralar 500 liralara NX Mini'ler vardı.

• garuda kullanıcısına yanıt
    Hocam nx500 ü nerden alacaksınız bir ara ben de düşünmüştüm ama bulamadım
  • Canon 100d aldim ikinci el

• quote:

Orijinalden alıntı: ayca_22

Canon 100d aldim ikinci el

İkinci el aldığınız için kutlarım. Hiç sıfırına fazla dan para vermeye gerek yok bu işlerde.
    Hayırlı olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam, makine öyle temiz ki 3k shutter kutusu vs tam kılcaz çizik bile yok cihazda çok hoşuma gitti

• Ne kadara aldiniz .?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oğuzhan0909 O kullanıcısına yanıt
    1000

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.