Şimdi Ara

Fotoğrafcılık başlangıç ve makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, fotoğrafcılık konusunda, iphone dan foto cekıp instagram da degıstırmekten daha fazla bılgım yok :) profosyonel bır makıne alıp fotoğraf çekmek istiyorum, araba ve doğa resimleri, herhangi bir meslek olarak değil sadece zevk için, makine almadan once fotoğrafcılık ve makıneler hakkında bılgı sahıbı olmam gerektiğini düşünüp kurs araştırdım, ancak ıkı tıp kurs var diye anlıyorum bı 4-6 hafta arası teorı ve 1-2 hafta pratık veya 1 gun teori 1 gun pratık, nasıl yapsam nereden baslasam karar veremedım, once kursa gıdıp makıne yı bırseyler ogrendıkten sonra almak daha mantıklı gıbı gelse de, sıze danısmak ıstedım, öncelikle hangı kursu onerırsınız ve hangı makınayı almalıyım, ucan kusları cekmek ıstıyorum daha cok, makıneyı yurt dısından alabılırım, ıkıncı el cok daha uygun oluyor anladıgım kadarıyla, sızce ıkıncı el almalı mıyım? alırsam nelere dıkkat etmelıyım ?

sımdıden tesekkurler..

• Bugün sıfır resmi garantili olarak 1.000 TL. dolaylarında başlangıç için size "Tüh keşke şunu alsa idim" dedirtmeyecek makinalar mevcut. O sebeple kursa makinasız gitmek de pek faydalı olmaz düşüncesindeyim. Uygulamayı nerede, ne zaman yapacaksınız kursta öğrendiğiniz bilgiler ışığında ? Nette de bir sürü eğitim videosu var. Kurs çok gerekli mi bilemiyorum ben de.
  • ewet benımde sormak ıstedıgım bu aslında, kurs gereklı mı gercekten? bıraz ılerledıkten sonra tuh keske bıraz dha yuksek bır makıne alsaydım demek ıstemıyorum. kursa makınaları tanımak ıcın gıtme geregı duydum aslında, yanı bı kac tavsıye alabılmek ıcın, ama dedıgınız gıbı vıdeo ve dokumanlardan da ogrenme sansım var, oncelıklı hedefım ozaman makıne secımı dıyebılırız, onerılerınızı beklıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KuCuKaFaCaN

ewet benımde sormak ıstedıgım bu aslında, kurs gereklı mı gercekten? bıraz ılerledıkten sonra tuh keske bıraz dha yuksek bır makıne alsaydım demek ıstemıyorum. kursa makınaları tanımak ıcın gıtme geregı duydum aslında, yanı bı kac tavsıye alabılmek ıcın, ama dedıgınız gıbı vıdeo ve dokumanlardan da ogrenme sansım var, oncelıklı hedefım ozaman makıne secımı dıyebılırız, onerılerınızı beklıyorum :)

Kesenin ağzını açın da içiği görelim . Böyle nereden başlasak bilemiyoruz. 200 liralık kompakt önerisi ile mi girelim konuya ? Sonra zumu çok olsundan, d-slr like'a oradan ver elini prime kompakt modellere, olmadı aynasız, olmadı giriş seviyesi d-slr :) Yok efenim onların gövdede Af motoru yok da IS yok da'dan hooppa gidelim giriş-üst seviyeye... daha bunun ortsa seviyesi var, FF'si var :p

Ben yine de şöyle bir başlangıç yapayım.
    Aşağıdaki linkteki Fujifilm X-A1 setlerinden birisini öneriyim.
    https://www.fujifilmshop.com/katalog/fotograf_makineleri/x-sistem_kit?&sayfa=2

• evet aslında once keseden bahsetmek lazımdı :)

almanyadan ıkıncı el almayı dusunuyorum, 400 € cıvarında verebılırım kı bu burdakı makıneler cınsınden yazarsak 1000€ cıvarı oluyor sanırım :) objektıfı uzun olması gerektıgını dusunuyorum (cahıl yorumu :P ) ucan kusları net cekebılmek ıcın :)
  • arkadaslar canon 1100d almaya karar verdım, uzun mesafelı fotolar ıcın nasıl bır objektıf almam gerekır? 70-300 mm almayı dusunuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.