Şimdi Ara

Fotoğrafçılık Maliyetleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok uzun olmamakla birlikte bir süredir bu işle ilgilenmekteyim. Amatörün amatörüyüm diyelim. Elimde ucuz yollu bir kompakt makine, işten güçten fırsat buldukça küçük turlarla yakaladığımı çekmeye çalışıyorum. Makinam kompakt olduğundan dolayı bir yere kadar tatmin oluyor insan tabi. İstiyorum ki çektiğim kareyi bilgisayara attığımda uğraştığıma değsin. Tutayım objektiften, ayarlarımı vizörden bakarak yapayım, iso biraz çıkınca orası burası oynamasın v.s..
    İlk aklıma gelen en ucuz yollu full frame makina 6D sanırım, 6000 tl civarı.. Ucuna bir 24-105 aldık diyelim 3000 tl (24-70'e hiç değinmedim bile farkettiyseniz, 7000 tl civarı sanırım) dandik bir filtre 300-400 tl, bunun flaşı var 400 de ona de.. İnanın bu işin içinden çıkamadım. İkinci ele mi yönelsem diyorum ama baltayı taşa da vurmak istemiyorum o şekilde. 5D mark II düşer belki diye 2. ellere bakarken Mark IV çıktı (3900 USD yurtdışı fiyatı - buraya kimbilir kaça gelir). Lafı daha da uzatmam anlamsız.. Siz lütfen bana bir öneride bulunun. Bu işe yeni gönül vermiş birini uzun yıllar götürecek bir set nasıl olur, bu fiyatlara çıkmadan ne şekilde temin edilir?

Edit 1: Arkadaşlar makinam geldi fakat çektiği fotoğrafları bilgisayara atınca IMG_00007400'lü sayılar gözüküyor. Kutusu v.s. sıfır gibiydi ama kullanılmış makinayı mı sattılar acaba? Shutter sitelerine fotoğraf yüklediğimde sayıyı öğrenmek için, makinanızın shutter sayısı gözükmemektedir diye uyarmakta. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurchik -- 11 Ekim 2016; 10:45:25 >

• Kardeşim selam,
    6D bence çok iyi bir seçim. İstanbul'da yaşıyorsan sirkecideki hayyam pasajını bir gezmeni öneririm. orada spot yani yurt dışından getirilen modeller. ötv kadar indirim sağlıyorlar. tek sorun garantiyi aldığın mağaza veriyor. bunu sorun etmezsen istediğin seti daha ucuza toplayabilirsin. bütçen ne kadar? ona göre de makine önerebilirim.
  • Kayıp Balık K kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Şu an powershot G16 var. Güzel bir indirimle almıştım teşhir ürünü olduğundan. Manuel olarak ihtiyaçlarımı görüyor. En azından nedir ne değildir bununla öğrendim. Giriş için gerçekten güzel bir makina bence. Fakat dediğim gibi bir yerde tıkanıyor sanki. Full frame olsun elbet ki isterim , bu sebeple 6D dedim en uygunu olarak ama açıkçası 2,5 veya 3 bine güzel bir uyum yakalamayı çok isterdim. 24-105 gibi her amaç için kullanacağım kırmızı bilezikli keskin bir lens olsa, şimdilik 50mm ya da tele objektif olmasa da olur..
  • Neyse vazgetim, kardeş sen orta halli birmakine al, devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mt8 -- 29 Ağustos 2016; 11:41:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mt8

Neyse vazgetim, kardeş sen orta halli birmakine al, devam et.

Ne konuda vazgeçtiğinizi anlayamadım. Her türlü görüşe açığım. Orta halli makine konusunu birer marka ve model ile örneklendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • Onurchik kullanıcısına yanıt
    Nikon d610+tamron 24-70 seni uzun bir süre taşıyacaktır.
  • Manzara cekiyorsanız 6D iyi bir tercih ancak hareketli cekimler icin d610 tavsiye ediyorum zira 6D'nin az otofokus noktalı olması bir süre sonra üzüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: magiK

Manzara cekiyorsanız 6D iyi bir tercih ancak hareketli cekimler icin d610 tavsiye ediyorum zira 6D'nin az otofokus noktalı olması bir süre sonra üzüyor.

6D'de karar kıldım hocam. yanına f4 24-105 ve 50 1.5 stm ekliyorum. bir de B+W filtre. toplamda 130000 ruble civarına gelecek. çantası hafıza kartı v.s. katmadım daha içine. onları hallederim bir şekilde. teşekkür ederim yardımlarınız için. arkadaşın da tavsiye ettiği d610 a çok gönlüm kaydı ama bu şekilde yola devam etmenin daha mantıklı olduğuna inandım. iyi forumlar.
    Hız ve dinamik aralık yönünden 6D sizi çoğu zaman üzecektir. Yaklaşık 1 yıldır sokak için kullanıyorum ve ilk fırsatta nikon'a geçeceğim. Hele ki dinamik aralık performansı inanın rezalet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

Hız ve dinamik aralık yönünden 6D sizi çoğu zaman üzecektir. Yaklaşık 1 yıldır sokak için kullanıyorum ve ilk fırsatta nikon'a geçeceğim. Hele ki dinamik aralık performansı inanın rezalet

hocam bu yorumunuz beni cidden çok etkiledi. sebebine gelince ben bu iki makinayı da aldım mıncıkladım kurcaladım. nikonun verdiği his çok daha iyiydi. vizördeki görüntü, göstergeler bile çok hoşuma gitmişti fakat o kadar çok kıyaslama, inceleme v.s. inceledim ki bir yanımda hep 6d kaldı. şimdi sizin bu yorumunuzu da görünce üzerine tuz biber oldu.
    Inanın nikon boy değilim, yakın arkadaşlarımla sokak çekimlerine çıkıyorum. Birinde d7100 var aynı manzaranın fotoğraflarını çektiğimizde (genelde p modu, aynı odak noktası ve genel ışık ölçüm modları kullanıldı) 6d'nin ürettiği imajları görünce parçalayasım geldi d7100'ün yanında. Açık koyu alanlardaki tek karedeki detay fazlalığı ve renkler beni çok etkiledi nikondaki görüntülerde. 6D ise oldukça karanlık imajlar üretiyordu her çekimimiz de ve müdahale etmek zorunda kalıyordum. Heleki sokakta, photoshop'ta ışığı açmak zorunda kalmadığım tek bir fotoğrafım yok, makine bu yönüyle hiç güven vermiyor. Raw çekmek zorundasınız ve göreceksiniz her fotoğrafın genel ışık düzeyini açmak zorunda kalacaksınız. Ya çok karanlık ya da detayın kaybolduğu oldukça parlak imajlar üretiyor 6d hatta fırsatınız varsa kendiniz yapın bu deneyleri belki benim taraflı yprum yazdığımı düşünebilirsiniz

Hızı noktasında da, yukarıda bir kullanıcı açıklamış, evet sadece merkezde çapraz netleme noktası bulunuyor ki biraz olsun hıza önem verenler için yetersiz. FF'e yakışmayan iki ciddi sorunu var 6d'nin

Tüm bunlar yanında sensörü çok çabuk kirleniyor, ps'te sürekli gökyüzünde, daha çok kendini belli eden sensördeki tozlardan sebep oluşan noktaları temizlemek zorunda kalıyorum. Yani 2 saat elde dolaştırmaya gelmiyor, nerden giriyor bu toz bilmiyorum ama giriyor işte, sürekli lens değiştiren biri de değilim üstelik

İyi düşünün derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 19 Eylül 2016; 13:57:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

Inanın nikon boy değilim, yakın arkadaşlarımla sokak çekimlerine çıkıyorum. Birinde d7100 var aynı manzaranın fotoğraflarını çektiğimizde (genelde p modu, aynı odak noktası ve genel ışık ölçüm modları kullanıldı) 6d'nin ürettiği imajları görünce parçalayasım geldi d7100'ün yanında. Açık koyu alanlardaki tek karedeki detay fazlalığı ve renkler beni çok etkiledi nikondaki görüntülerde. 6D ise oldukça karanlık imajlar üretiyordu her çekimimiz de ve müdahale etmek zorunda kalıyordum. Heleki sokakta, photoshop'ta ışığı açmak zorunda kalmadığım tek bir fotoğrafım yok, makine bu yönüyle hiç güven vermiyor. Raw çekmek zorundasınız ve göreceksiniz her fotoğrafın genel ışık düzeyini açmak zorunda kalacaksınız. Ya çok karanlık ya da detayın kaybolduğu oldukça parlak imajlar üretiyor 6d hatta fırsatınız varsa kendiniz yapın bu deneyleri belki benim taraflı yprum yazdığımı düşünebilirsiniz

Hızı noktasında da, yukarıda bir kullanıcı açıklamış, evet sadece merkezde çapraz netleme noktası bulunuyor ki biraz olsun hıza önem verenler için yetersiz. FF'e yakışmayan iki ciddi sorunu var 6d'nin

Tüm bunlar yanında sensörü çok çabuk kirleniyor, ps'te sürekli gökyüzünde, daha çok kendini belli eden sensördeki tozlardan sebep oluşan noktaları temizlemek zorunda kalıyorum. Yani 2 saat elde dolaştırmaya gelmiyor, nerden giriyor bu toz bilmiyorum ama giriyor işte, sürekli lens değiştiren biri de değilim üstelik

İyi düşünün derim

ben siparişi geçtim maalesef:( keşke konuyu güncel tutsaymışım da sizin konuyu görmenizi sağlasaydım önceden. o kadar çok övgü almış ki (özellikle dün saatlerce şu i shoot raw tişörtüyle çekim yapan bonus kafalı adamın videolarını izledim) ben direk böyle bir yanılgıya düştüm diyelim. artık sipariş iptali yapamam zaten birden fazla siteden aldım malzemeleri. hepsini iptal etmem gerekecek. şimdilik bunu kullanayım zaten dediğim gibi bu işte çok yeniyim. kompakt bir makinadan geçmiş olacağım buna ilk defa. ilerde belki ucuzlarsa bir mark iii alıp yoluma devam ederim. tekrardan çok teşekkür ediyorum detaylı bilgilendirmeniz için. selamlar..

• dinamik aralık konusunda canon'dan zaten bir beklentiniz olmasın. ya sony ya nikon alacaksınız.
    hız konusundan bahsetmiştim, o kadar kırpılmış bir makine ki otofokus noktaları çok yetersiz.
    siz bir deneyin bakalım. ben 1 ayda satmıştım açıkçası. gerçi iyi oldu sonrasında sony'nin degerini anlayıp a7rii ye geçtim tüm bütçeyi zorlayıp :)
  • Artık almışsınız diyecek çok birşey yok. birkaç ufak tiyo vereyim madem ki kullanacaksanız. Fotoğraf çekerken raw çekmeye çalışın hepsini, makina üzerinde pozlamayı +1 e kadar çıkabilirsiniz ki bu karanlık alanlarda daha iyi sonuç verecektir. Raw düzenlemede highlightları kısmak daha kolaydır. 24-105den fazla beklentiniz olmasın keskin bir lens değil. Manuel lenslere de göz atabilirsiniz samyang iyidir pahalı derseniz daha eski lensler de yenilere taş çıkartır optik kalite olarak. Vaktiniz bol olduğu zamanlarda manuel lens kullanabilirsiniz 50mm ve 135mm lenslere bakabilirsiniz. m42 mount diye geçer 1 adet de dönüştürücü alırsınız.

Bu arada ben halen 5d mark 2 kullanıyorum Makinaya ve rawa hakim olduktan sonra çoğu güncel makinanın kalitesine ulaşabilirsiniz.
    Dipnot: 500px de 50D ile harikalar yaratan insanları gördükten sonra güncel makinaların hevesi kalmadı bende

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurchik

Merhaba Arkadaşlar,

Çok uzun olmamakla birlikte bir süredir bu işle ilgilenmekteyim. Amatörün amatörüyüm diyelim. Elimde ucuz yollu bir kompakt makine, işten güçten fırsat buldukça küçük turlarla yakaladığımı çekmeye çalışıyorum. Makinam kompakt olduğundan dolayı bir yere kadar tatmin oluyor insan tabi. İstiyorum ki çektiğim kareyi bilgisayara attığımda uğraştığıma değsin. Tutayım objektiften, ayarlarımı vizörden bakarak yapayım, iso biraz çıkınca orası burası oynamasın v.s..
    İlk aklıma gelen en ucuz yollu full frame makina 6D sanırım, 6000 tl civarı.. Ucuna bir 24-105 aldık diyelim 3000 tl (24-70'e hiç değinmedim bile farkettiyseniz, 7000 tl civarı sanırım) dandik bir filtre 300-400 tl, bunun flaşı var 400 de ona de.. İnanın bu işin içinden çıkamadım. İkinci ele mi yönelsem diyorum ama baltayı taşa da vurmak istemiyorum o şekilde. 5D mark II düşer belki diye 2. ellere bakarken Mark IV çıktı (3900 USD yurtdışı fiyatı - buraya kimbilir kaça gelir). Lafı daha da uzatmam anlamsız.. Siz lütfen bana bir öneride bulunun. Bu işe yeni gönül vermiş birini uzun yıllar götürecek bir set nasıl olur, bu fiyatlara çıkmadan ne şekilde temin edilir?

d90 bile işinizi çok rahat görür. işin sırrı kaliteli objektif kullanmakta . yıllar önce çekilip türlü ödüller alan,klasikler arasına giren fotoğraflar.şimdikilerin 10da 1 i olmayan makinalar ile çekildi. ansel adams,capa,bresson ve ara güler dahil diğer magnum fotoğrafçıları buna örnektir.

• Ben yanlış mı anladım 10bin TL bütçe amatörün de amatörü için çok fazla değil mi ?
  • Babakedi kullanıcısına yanıt
    Parası olana önemli değil ki hocam o İlk başlayanlarıda gördüm 5dmk3 yeni çıktığı zamanlar body, 24-70,70-200 85mm1.2 lens alanlar.
  • Babakedi kullanıcısına yanıt
    daha ucuza nasil getirebilirim diye sormustum zaten. boyle bir para o isten para kazanmadikca verilmemeli zaten..
    hayırlı olsun ben konuda para kazanla olayına dikkat etmedim
  • Edit 1: Arkadaşlar makinam geldi fakat çektiği fotoğrafları bilgisayara atınca IMG_00007400'lü sayılar gözüküyor. Kutusu v.s. sıfır gibiydi ama kullanılmış makinayı mı sattılar acaba? Shutter sitelerine fotoğraf yüklediğimde sayıyı öğrenmek için, makinanızın shutter sayısı gözükmemektedir diye uyarmakta. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba? Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.