Şimdi Ara

Fotoğraftaki Eleman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar fotoğraftaki panodaki işaretlemiş olduğum yassı yuvarlak ekipman nedir ya da ne olabilir acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Fotoğraftaki Eleman

Fotoğraftaki Eleman

• toroidal trafo olabilir

// olmayadabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westcolera -- 14 Şubat 2013; 21:51:27 >
  • Bahsettiğiniz elemanın adı varyak'tır. Eskiden motorlara yol vermekte kullanılırdı. Günümüzde pek kullanılmıyor. Şimdi motor sürücüleri ile yol veriliyor.
    Troid biçimde sarılmış bir trafo ve ortasındaki nüve aşağı yukarı hareket ettirilerek gerilim değiştirilir.
    Bu pano halen kullanılıyormu ?
  • Bence fotoğrafdaki parça bir toroidal trafo, aşağıda da örnekleri var;
    Amfi devrelerinde, güç kaynaklarında vb. kullanılır.

Fotoğraftaki Eleman

Ses sistemi.
     Fotoğraftaki Eleman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 14 Şubat 2013; 22:07:04 >
  • bunun biraz daha büyük halinin ultrason cihazının güç katında görmüştüm trafo olduğunu biliyordum ama toroidal trafosu olduğunu bilmiyordum açıkcası ve görüntüsü biraz tırstırıyor yani kafanız kadar trafoyu önünüzde bir hayal edin
  • Tariflere bakılırsa söz konusu cihaz varyak olmalı, panonun arkasında 7 kW'lık motor var ona yol vermede kullanılıyor o zaman.

Pano çalışır vaziyette ve kullanılıyor. Panonun bağlı olduğu sistemin modernizasyonu için bir ön araştırma yapıyordum, eleman yabancı gelince sizlere danışayım dedim.

Cevaplar için çok teşekkürler...
  • Faydalı olduysam mutluluk duyarım. Ben teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzmania

Tariflere bakılırsa söz konusu cihaz varyak olmalı, panonun arkasında 7 kW'lık motor var ona yol vermede kullanılıyor o zaman.

Pano çalışır vaziyette ve kullanılıyor. Panonun bağlı olduğu sistemin modernizasyonu için bir ön araştırma yapıyordum, eleman yabancı gelince sizlere danışayım dedim.

Cevaplar için çok teşekkürler...

7,5 kW' lık motor için gerekli varyak o kadar küçük olmaz ayrıca genellikle sargıları gözükür açık olur, eğer kumanda devresi çoksa diğer panolar için 24 veya 48 Volt gerilim sağlamak için kullanılıyordur.
    Amerikan malı cihaz varsa 110 Volt besleme içinde kullanılabilir, pano üzerinde sarı renkli kapağı olan priz varsa büyük bir ihtimalle 110 Volt beslemedir. Saygılar.

• Sayın alpernbuğra.
    Siz de varyak arıyordunuz, bulabildinizmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Sayın alpernbuğra.
    Siz de varyak arıyordunuz, bulabildinizmi ?

Buldum Mehmet Abi, sağolasın. Varsan diye bir firmadan oldukça uygun fiyata aldım.
    Özel mesaj yollayacağım sana haberin olsun forum bazen uyarı yollamıyormuş, hayırlı akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.