Arkadaşlar merhaba size bir sorum olacak..Fotoselin yani ldr nin tanımına baktığımızda üzerine ışık düşütüğünde direnci azalan ve üzerinden akım akan eleman diyor..bunu bi örneğe uyarlamak istiyorum.otomatik kapı sistemlerinden yolun bi ucuna bi ışık kaynağı.diğer ucuna ldr koysak,bu iki eleman arasına bir araba girdiğinde ldr ışık kaynağını görmeyecek ve araba olduğunu anlayıp kapıyı açacak.bu örnek üzerinde ldr nin tanımı ters işliyor.yani ilk durumda ışığı gördüğünde kapıyı açıp,görmediğinde kapaması gerekmiyormu ? bu mantığı bana açıklayabilecek olan varmı.
mantık olarak şöyle düşünebilirsiniz. ldr ı motorun uçlarına kısa devre yaptırın. ışığı görürken kısa devreden dolayı motor çalışmaz. ışık kesilince kısa devre ortadan kalkar motor çalışır ve kapı açılır. bu pratik te uygulanmaz fakat mantık açısından devre elemanlarının devredeki konumlarına ve kullanılış tarzlarına göre istediğimiz duruma göre kendimiz ayarlıyabiliriz. ya da bir kayan kapı düşünün. kapı açılırken kapı başka bir yere kayıyor. yani o kaydığı yerde de bir kapı olsa o kapıyı kaptacaktır.
Çok teşekkür ederim bu kısa devre olayını bende düşündüm ama diğeri daha mantıklı sanki :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme