Şimdi Ara

Foxconn A7GM-S vcore undervolting sorunu --- ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar HTPC yapmak amacıyla aldığım foxconn A7GM-S anakart ve LE-1640 işlemci ile parçalar dün elime geçti.

sistemi kurdum. Bilgisayarı HTPC olarak kullanacağım için CPU çarpanını 17 olan CPU çarpanını 5e getirdim. fakat ondan başka hiç bir ayar yapamadım. en önemli ayarlar olan vcore ve memory voltajlarını düşüremedim. zaten anakartta voltajı düşüreceğim hiçbir ayar yok. sadece vcore voltajını yüksetmek için ayar konulmuş.

elimde bundan önceki 65W venice 3000+ işlemcimi bile 0.9 voltta 900mhz'de çalıştırıyordum ve fansız olarak !
    fakat 45W olan elimdeki LE-1640 fansız kullanamıyacağım kadar çok ısınıyor.

bu anakartta vcore voltajını düşüremezmiyim windows üzerinden yada başka türlü ? yoksa anakartı değiştirmekten başka seceneğim yokmu?

işin kötüsü piyasada hdmi çıkışlı 780g çipsetli micro atx boyutunda başka anakart yok !!

anakartın cdsi ile birlikte gelen FOX ONE programı ile de voltaj düşürülemiyor.

foxconn sitesinde bu anakart için HTPC için uygun demiş. Hayır bu anakart htpc için uygun değil. bilmeden yazmışlar

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

------------------------------------------------------------------------------------------

sorun çözüldü. sadece 400 kb olan RMClock adlı programla anakarttan bağımsız olarak işlemcinin çarpanı ve voltajı rahatlıkla değiştirilebiliyor.

http://cpu.rightmark.org/download/rmclock_15_bin.rar

yukarıdaki oldukça eski olan 2005 sürümü bile 2009 yılında üretilen Foxconn AVGM-S karta takılı LE 1640 işlemcisinin çarpan ve voltaj değerlerini değiştiriyor. (Program açılırken işlemciyi tamamen unknown olarak görmesine rağmen :)

yeni 2009 versiyonu:http://cpu.rightmark.org/download/rmclock_235_bin.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aece -- 23 Ağustos 2009; 2:57:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.