Şimdi Ara

fps 70-90 iken oyunun donması ve sonrasında yanıt vermiyor hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilgisayarın dell işlemcim cpu 2450m i5 ve 4gb ramli.

bilgisayara format atalı 2 hafta oluyor driverler yüklü her şey tamam ama bu sorunu anlayamıyorum. teknik serviste bilgisayarın fanını da temizlettim ki buna rağmen altında soğutucu var onunla kullanıyorum.

fps 70-90 arasındayken ortada hiç bir sebep yokken ya da benim bildiğim bir sebep yokken oyun kare kare donmaya başlıyor ve bi müddet sonra tamamen donuyor hiç hareket edemiyorum ve herhangi bi işlem yapmak istediğimde ekran o şekilde dakikalarca kalıyor ve sonra baktığımda program yanıt vermiyor olarak gözüküyor.

gün içersinde 5-6 oyun oynuyorsam en az 1-2 sinde bu hatayı yaşıyorum ve oyundan çıkmak zorunda kalıyorum. bilgisayarı yeniden başlatıp oyuna girmeye çalıştığımda yine aynı sorun devam ediyor. aradan belki 1-2 saat geçtikten sonra normale dönüyor.

son çarek olarak buraya yazmaya karar verdim. sinirlenip sağlam bi yumruk attım klavyeye ortası çukur oldu tuşlarda sorun yok çalışıyor yine ama bu soruna hakikaten bi çözüm bulamazsam eğer parçalara ayırana kadar kıracağım vallahi. lütfen yardım edin.

• bu adamlara lol yasaklanmalı. boş yere takımını 4v5 bırakıyor. block
  • Konuyla çok ilgili değil ama oyunlarla ilgili teknik destek isterken ekran kartı modeli yazmak diğer tüm parçalardan daha önemlidir.

Konuya gelirsem, MSI Afterburner veya benzeri bir programı indirip oyunu bir süre oynadıktan sonra sıcaklık değerlerine bak, sıcaklığın oyundayken 90 dereceyi geçiyor mu? 90 dereceyi öylesine söyledim aşağı yukarı 90 derece sakat bölgedir ama parçadan parçaya değişir bu. Eğer öyleyse sıcaklık ile ilgili bir sorunun var. Temizleme halledemediyse ısınma sorunu olan donanıma overclock'un tersi olan underclock yapman gerekebilir. Bu konuda bilgin yoksa ya bu işlere kalkışma, ya araştırıp doğru düzgün olarak öğren ya da bilen birisine yaptır.

Sorununun en mantıklı sebebi sıcaklık gibi görünüyor ancak sıcaklık değilse bir sürü sebebe bağlı olabilir.

-Bilgisayarında bir virüs oyundayken bilgisayarını yoracak bir işlem yapmaya kalkmış olabilir. Böyle olunca da oyun yanıt vermiyor olabilir.
    -League of Legends'ın bir dosyasında hata olabilir. Mesela bir animasyon dosyasında hata olabilir, o animasyonla karşılaşınca kilitleniyor olabilir.
    -Donanımsal olarak bir hata olabilir. Mesela kısa devre olabilir, mesela anakartında olabilir...
    ...

• hocam ilgilenip yazdığın için teşekkür ederim öncelikle.

ekran kartı modeli : GeForce GT 525M on GPU GF108

söylediğiniz programı indirdim şimdi oyuna girip bakacağım tekrar döneceğim size.
  • hocam şimdi oyundan çıktım. oyuna girmeden önce virüs taraması yaptırmıştım hacktool win32 falan diye bir şey bulmuştu onu sildim. daha önce de bulmuştu böyle bir virüs yine silmiştim ama ne yazık ki tekrar etmiş. sıfır kasma ile oyunu bitirdim. sanıyorum bu virüs devamlı giriyor bi şekilde bilgisayara. google chrome kullanıyorum onunla bi ilgisi var mıdır? google chrome da acayip yavaş çalışıyordu yer yer kasma oluyordu. sanıyorum sorun bundan kaynaklı. ayrıca dediğiniz programa baktım oyun içindeyken sıcaklık en fazla 80 gördüm. fan çalışıyor ve altında soğutucu olduğu halde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.