Şimdi Ara

FPS drop?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sistem aşağıda yazdığım gibi

İşlemci:i5 4690K
    Anakart: MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 DDR3 3300 MHz
    Ekran Kartı: MSI GTX 1070 Gaming X
    RAM: Crucial 2x8GB Ballistix Tactical Tracer DDR3 1600MHz CL8
    PSU: THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W

Ancak oyunlarda normal performans verirken anlık droplar oluyor dakikada 1-2 sefer. MP oyunlarda hepinizin bildiği gibi sinir bozucu bir hal almaktadır bu sorun. Sizce sebepleri ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkpln -- 2 Ekim 2016; 16:08:39 >

• işlemciyi kaç ghz hızda kullanıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OC yapmıyorum işlemciye 3.5 GHz'de kullanıyorum.
  • trkpln kullanıcısına yanıt
    İnternete ihtiyaç duymayan oyunlarda sorun yaşıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

İnternete ihtiyaç duymayan oyunlarda sorun yaşıyor musunuz?

Evet, offline oyunlarda da bu durum söz konusu. Sebebini anlayamadigim bir nedenden dolayi.
  • Ne yazıkki işlemcin darboğaz yapıyor

Yeni nesil i7 alırsan epey rahatlarsın ekran kartını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hangi oyunda kaçtan kaça düşüyor 100den 60a fln mı düşüyor işlemci bozuktur diyeceğim çünkü çok sağlam bir işlemci imkanı yok takılma yapmasının
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BF5 fps drop problemi
    5 yıl önce açıldı
    Squad düşük fps
    2 yıl önce açıldı
    Fps drop
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hdd ne durumda hocam ? Hdd performansının düşmesi de bu soruna neden olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0rka kullanıcısına yanıt
    Wednesday 13 kullanıcısına yanıt
    Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    @ @0rka Hocam HDD de 500 GB boş alan var. Windows SSD de kurulu zaten.

@ @Wednesday 13 İşlemci darboğaz yapmıyor hocam araştırıp toplamıştım

@Overclockmanyağı Mesela CS:Go da 250 fps iken anlık drop oluyor geçen sürede aradaki frameler atlanıyor belli bir fps e düşmüyor yani. Frame sabitledim 30-60-120 hepsine ancak sonuç aynı ona bağlı değilmiş yani.
  • Boş alan olarak sormuyorum hd tune gibi programlarla okuma - yazma hızlarını kontrol et hızlar düşmüşse yükleme esnasında hddnin gecikmesi ani fps droplarına sebep olabilir.
  • belli fps'e düşmeden, frame'in ekrana yansımadan atlaması lag değil mi? yukarıda zaten sorulmuş offline oyunlarda da oluyor mu diye. gerçekten ilginç.

droplar olduğunda gpu ve cpu kullanımlarına bakabilirseniz daha net yorum yapılabilir. msi afterburner vb. uygulamalar kullanılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wednesday 13

Ne yazıkki işlemcin darboğaz yapıyor

Yeni nesil i7 alırsan epey rahatlarsın ekran kartını

Küfretsem öfkemi anlayabilir misiniz yazılarımla?

@trkpln
    Oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?Sıcaklıklarıo kontrol eder misiniz?Arkaplanda işlemciyi yoram uygulama/virüs var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 2 Ekim 2016; 21:56:31 >
  • kimano kullanıcısına yanıt
    0rka kullanıcısına yanıt
    Tamamdır Afterburner tablolarına bakıcam birazdan oyuna girip. @kimano

Onuda test edicem birazdan atarım SSlerini yaptıktan sonra. @0rka
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkpln

Tamamdır Afterburner tablolarına bakıcam birazdan oyuna girip. @kimano

Onuda test edicem birazdan atarım SSlerini yaptıktan sonra. @0rka

http://hizliresim.com/LQ03pa

http://hizliresim.com/rEv9gV

Buradaki Tablolarda GTA 5 oynarken ortaya çıkan değerler. Gördüğüm kadarıyla CPU ve GPU sıcaklığı normal seviyede ancak GPU da anlık güç kullanımında büyük bir düşüş oluyor HDD değerlerinede bakacağım ancak ekran kartı ile alakalı gibi geldi bana . Acaba sizce sebebi nedir?

• AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıklar normal GPU max 66 -CPU1 max 65 C değerine ulaşmış. GPU da ani bir MHz düşüşü yaşanıyor anladığım kadarıyla tablolardan.
    İşlemci sıcaklığınız normal değil gibi.İşlemcinizin üzerinde stok soğutucu mu var yoksa özel işlemci soğutucusu aldınız mı?Bir de Allah rızası için oyunları hangi çözünürlükte oynadığınızı söyleyin.Aynı şeyleri yazmak yoruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 3 Ekim 2016; 0:59:48 >
    Kusura bakmayın unutmuşum yazmayı çözünürlüğü . 1080p'de oynuyorum ve Tt Contac 16 fan var üzerinde. Grafiği hizalı inceleyince ortalama 60 C sıcaklıktaymış yük altında, biraz fazla oluyormuş evet.
    2 ihtimalden en az biri sisteminizde var.Bence ikisi de var.

1-Sisteminizde işlemciyi ekstra kullanan virüs ya da spy var.4690k bazı ...'ların dediği gibi 1080p'de 1070'e darboğaz yaşatmaz.Yani işlemci kullanımı %100'e çıktığı için takılıyor.Sebebi ise sisteminizin temiz olmaması...
    2-İşlemci %100 bile kullanılsa overclock olmayan sistemde,özel soğutucuyla 65-70 derecelere çıkmamalısınız.En kötü özel soğutucuyla bile o kadar kötü soğutma performansı olamaz.Fan temizleyin ve macun değişimini yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 3 Ekim 2016; 1:21:19 >
    Sağol şimdi kasayı açıp içini düzenleyeceğim tekrardan.Ancak 60-65 arası sıcaklığa GTA 5 te en yüksek ayarlarda ulaşıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=raKkcLfQ_Gs buradaki RX 470 li sistemde de o civarlarda tam emin olamadımda.Burdaki videoda isehttps://www.youtube.com/watch?v=lpbISuilClQ Cooler Master Hyper 103 Soğutucu ile 50-55 C'de en yüksek ayarlarda işlemci sıcaklığı.

Sorunun ekran kartı sürücüsünden kaynaklandığını düşünüyorum. Yeni bir sürücü bekle yada eski sürücüye geri dön, bu şekilde sorunun devam edip etmediğini kontrol et. Sürücüyü temiz kurulum modunda yükle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.