Arkadaşlar selamlar, Oyunda işlemci kullanımında cpu 2-4-5-8 vb. %0 ve %1 e sabitleniyor diğerleri ortalama iken. Anlık bir micro stutter yiyip oyun devam ediyor. Görev yöneticisinden baktığımdada hız 5.2ghz ise bir anda 4.7'e düşüp geri çıkıyor bu durumda. Memtest, ekran kartı testleri vs bunlarda sorunsuz gözüküyor sistem. Bazı bölgelerde tüm çekirdekler düzenli çalışırken bazı bölglerde bu şekilde. Neden olablir? i7 13700k Gskill trident 6000mhz ddr5 cl36 Msi mag z690 Rog strix 1000w 80 gold psu Gördüğünüz gibi bazı çekirdekler %0 Anlık takılma olduğu zaman GPU kullanımı yerinden hiç oynamıyor ama işlemci değişkenlik gösteriyor. ![]() |
RDR2 CPU Drop

-
-
Dead island 2 de gördüğüm durum aklıma geldi bir bakın ve sanal çekirdekleri kapatmayı deneyin.
https://forum.donanimhaber.com/dead-island-2-pc-ana-konu--93020356-7#155680529
Değişim olmazsa E-Core larıda kapatıp deneyin eski oyun intelin P-E core mevzularında sorun yaşaması olası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Nisan 2023; 11:44:34 > -
Düzelmedi hocam hyper threadingide kapattım e-coresleride kapattım ama yok aynı tekleme devam ediyor daha çok kaplamalar yüklenirken oluyor saint denisde
-
Oyun modunu açık kapalı olarak konumunu değiştirip deneyin, windows 11 başlı başına rezalet bir sistem
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
12.13. nesil anakart bioslarında ayarları uygulayamama sorunu var. Biosdan optimize ayarları yükleyip hiç ayar çekmeden bi dene derim.2.si HWmonitör arkada açık kalsın 100 dereceyemi vuruyor acaba. Cpu durduruyor kendini.
-
5.2 ghz tek çekirdek için hocam %1 ve0 olan çekirdekler Efficient-core yani verimlilik çekirdekleri o yüzden oluyor. biosdan oc yapabilirsin fakat güç tüketimin 350W ları bulabilir. Ekran kartınızı da yazarsanız yardımcı olayım. kendim 4k ultrada oynuyorum bu oyunu r5 3600 ile ve drop yaşamıyorum.
-
Cok ovulen Hybrid yapı icin 12-13 nesil konusunda E Core ları kapattım sıcaklıklar dustu diye yazanlar oluyordu.
E Core kapatılacaksa bu islemcileri almanın ne mantıgı var 12400 alsın herkes oynasın demistim.
Demek ki hala bu E Core muhabbeti devam ediyor.
-
GPU neydi yazmamışsın ama o 3600 ile gpu kullanımını uzun süre %80-90 üzerinde kalabiliyor mu?
nvidia ise alt+R ile izleyebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 29 Nisan 2023; 9:59:0 > -
Bu ayrım için proces Lasso pro kullanıyorum. Anakartlarda oyun modlarını gördüm pc açıkken numlock ile ecore ları kapatıyordu, böyle daha rafine oldu ecorelarda iş yapsın.
Pubg oynuyorum, oyun exelerine p-coreları ayarladım. Diğer herşeyi e-corelar yapıyor. e-coreların yarısınıda kapadım.Cpuyu 150watt limit ile 5.8ghz de sabitkullanıyorum. 95 dereceye anlık çıkıyor okadar :D
-
O kadar çekirdeğin hepsini efektif olarak kullanmasını beklemek hata olur, bence bir sorun yok. Stutter büyük ihtimal Windows 11'in scheduling ayarından oluyordur, hyper threading değil de e-coreları kapatıp deneyin
-
14 bin verip 24 cekirdek 32 izlek diye islemci alıcam oyunda E Core kapatıcam benim mantıgıma yatmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet %97 ve üzeri genelde %99 gpu kullanımım eve geçince yazarım. ama konuyu açan arkadaşın gpusu daha önemli şuan için
-
Başlığı R2D2 diye okudum
@dokuzkuyruklu-_-
@Mr. Decent
@horifaydo
Yanlış yapmadıysam E-Core kapatmayı denemiştim ana sorun düzelmemişti. Biosta E-Core seçeneğini 0 yapmıştım.
Sistemim;
i7 13700K
Asus tuf rtx 4080 oc
Gskill trident z neo 32gb cl32 6000mhz
1tb samsung 990pro ssd
1000w asus rog strix güç kaynağı
Msi mag z690 tomahawk anakart
Ne yaptıysam çözemedim. Oyun modunu kapattım xbox özelliğini kapattım ram profillerini kapatıp açtım.
Sıcaklıklar ise ekran kartı oyunda maksimum 63 dereceyi görüp üstüne çıkmıyor.
İşlemci ise 58 maksimum 70 oda anlık genelde 58-65 arası değişiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oyunun kurulu olduğu ssd ye bir hız testi yapın.
-
Buyurun hocam. Değerler normal mi?
Samsung Magicianda okuma çok düşük çıktı sebebini bilmiyorum.
Sistem Intel VMD ile çalışıyor.
-
Ssd yada veriyolu ile ilgili bir sıkıntı var başka 990 pro ların crystal sonuçları ile karşılaştırın.
Ssd yi farklı bir yuvaya takın birde.
En son bios güncellemesi çıkmıştı. Biraz sonra ssd'i 2. slota takıp temiz bir format atacağım
-
Selam hocam,
Merak ettim konunun nereye vardığını. çözüldü mü yoksa devam mı ediyor ?
Benzer içerikler
- tray işlemci nedir
- noctua nt-h2
- itopya indirim kodu
- vt-d nedir
- i5 mi i7 mi
- helio g100
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- amd ryzen 9950x3d
- mediatek helio g85
- snapdragon 6 gen 1
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X