Şimdi Ara

FPS drop sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: Q8300
    Ram: 4GB DDR2 667mhz
    Anakart: Gigabyte G31m s2l rev1.0
    Ekran kartı: RX550 2GB 128bit

FPS drop yiyorum özellikle valorant oyununda oluyor bu gözlemlerime göre ekran kartı kullanımı çok değişken ve 0 a indiği gibi oyun donuyor ve ayrıca vuruş animasyonu skill kullanımı gibi durumlarda da kasmalar oluyor durumun önüne geçmek için FPS sabitledim ancak çokta birşey değişmedi bende minimum saat hızını arttırdım bir nebze düzeldi ama genede kullanım değişiyor
    GTA 5 yükledim ve oynarken ilk açıldığında kasma oluyordu bir iki dakika bekleyince ekran kartı kullanımı 40-50 lere çıkıyor ve arada bir kullanım düşüyor düşüncede kasıyor ayrıca araçla giderken vs map geç yükleniyor
    Kullanımı arttırmak için ne yapmam gerekiyor FPS 30 ve üstü yeterli kasmasin yeter stabil olduktan sonra 30 FPS e de okeyim
    Ayrıca AMD Radeon software üzerinden kullanımlari görüntüle diyince valorantta 7 ile 15 arası w güç tüketiyor (GTA 5 de 25 w şu anda) bu yüzden besleme sorunu olduğunu sanmıyorum ancak sistem bilgilerine girince ekran kartı PCI express 3.0 X4 e bağlı olduğu yazıyor ancak PCI express 1.0 X16 ya bağlı

Kastiği an ekran kartının herşeyi düşüyor kullanımı Wat i VRAM MB ve MHz şu hepsi düşüyor anlık olarak
    Kastiği an: FPS drop sorunu

Normal:
    FPS drop sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 9 Aralık 2021; 0:44:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kastiği zaman sadece ekran kartı değil işlemci kullanımı da düşüyor
    Boşta beklerken oyunda 30 FPS civarı veriyor ve işlemci %80-90 larda hareket edince %40 a düşüyor FPS drop sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 9 Aralık 2021; 0:58:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Baş şüpheli 4 gb ram. Aşağıdaki videoyu 4 yıl önce çekmiştim, gta'da 4 gb sınırını geçiyor. Ram dolup iş hdd/ssdye kalırsa bu durum normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BF5 fps drop problemi
    5 yıl önce açıldı
    Oyunlarda fps kitlenme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.