Şimdi Ara

Fps drop, sürekli 1 e düşüp geri yükseliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim sorunum fps drop. Önceden böyle bir sorunum yoktu. Bir anda başladı.
    Sorunum tam olarak şöyle: bir kaç saat oyun oynadıktan sonra oyun farketmeksizin (büyük oyun, küçük oyun, online offline) bütün oyunlarda fps anlık olarak 1 e düşüp tekrar normale dönüyor. En çok gta5 oynadığım için oradan örnek vereyim.
    Sistemim :
    Msi Ge70 2pc apache
    Ram 16 gb
    Gtx 850m 128 bit ekran kartı (2gb)
    İ7 4710
    1 TB hard disk
    Windows 8.1

Oyun oynarken bir anda başlıyor ve fps anlık olarak 1 olup tekrar yükseliyor. Bu olay 2,3 saniye de bir ve sürekli oluyor. Ve devam ediyor. Sıcaklık 80, 85 derecelerde. Ve bu önceden de böyleydi.
    Yapabildiğim tüm güncellemeleri yaptım, 3 kere format attım, oyunlarda tüm grafik ayarlarını düşürdüm. Ancak hala aynı. Tüm oyunlarda yapıyor bunu.
    Gta5, Astroneer, the forest, far sky, fallout 4, hatta metin 2.
    Garantisi devam ediyor.1 ay garantisi kaldı. Servise verdim ve servis herhangi bir sorun olmadığını söyleyip gerekli bakımları yapıp tekrar verdi. Ardından yine oldu ve bu sefer video çekerek tekrar verdim ve sorunun adaptör kaynaklı olduğunu söylediler. Bugün tekrar verecekler pc yi.
    Sizce sorun nedir? Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mıdır? Umarım düzelir. Düzelmez ise yardımlarınızı bekliyorum.
    Video yu da buraya koyuyorum net olarak anlayın diye. Telefondan yazıyorum, görev yönetici resimleri ekleyemedim. Pc ye geçince onları da ekleyeceğim.
    İletişimwww.facebook.com/leventuluc2
    https://youtu.be/gFpwXweZf3M

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fps drop,  sürekli 1 e düşüp geri yükseliyor

Fps drop,  sürekli 1 e düşüp geri yükseliyor

Fps drop,  sürekli 1 e düşüp geri yükseliyor

• Throttle olayı. Cihaz ısınıyor. Soğutucu kullanın, ayarları kısıp yükü hafifletin, vsync açın veya masaüstünde oyun oynayın.

• Laptop u sürekli masaüstünde kullanıyorum. Sıcaklık değerleri daha öncede aynıydı. Şimdi ne fark etti ki bu şekilde olmaya başladı acaba?

• leventuluc L kullanıcısına yanıt
    http://openhardwaremonitor.org/ ile işlemcinin sıcaklığını kontrol edin. İşlemci gerçek dört çekirdekli. O kadar hacimde ısınması kuvvetle muhtemel.

Ayrıca W 8.1'den W10'a upgrade bedavadır. Upgrade'i yapıp, formatlayarak, sıfırdan W10 kurun.https://www.microsoft.com/en-gb/accessibility/windows10upgrade

• Programı yükleyip ısı değerlerini kontrol ederim. Daha önce Win 10 yüklemiştim. Bu sorundan sonra servis orijinal Win 8.1 i geri yükledi ve bu şekilde kullanmamı Win 10 yapmamamı söyledi. Win 10 yaparsam aynı sorunun devam edeceğini söyledi. Win 10 yüklediğim zaman ısı değerlerini etkiler mi? Veya bu şekilde sorun olmasına neden olur mu?

Teşekkür ederim

Sıcaklığı pek etkilemez, ancak W10 8.1'e göre daha oturmuş bir işletim sistemi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fps drop,  sürekli 1 e düşüp geri yükseliyorFps drop,  sürekli 1 e düşüp geri yükseliyor

Pc yi aldım ve normal ve Gta5 oynarken ki sıcaklık değerleri bunlar. şu ana kadar fps drop yaşamadım.
    Adaptörü değiştirdiler şimdilik sorun yok gibi görünüyor.

oyun ayarlarını kıstım biraz.vsync açtım. extra fanı hiç kapatmadım ve şuanlık iyi görünüyor. umarım tekra yaşamam aynı sorunu. İlgin için teşekkür ederim.

Değerler gayet iyi. 60 FPS üstü zaten haram. Monitör gösteremiyor ki. Hallolmasına sevindim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.