Şimdi Ara

FPS oyunları için mouse (özellikle cs:go)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar mouse alcam ama bir türlü karar veremiyorum. elimde x7 var ama mamba, sensei veya rival almak istiyorum.

şimdi elimde düşük seviye de olsa bir mouse olduğu için aşamalı bir yardım istiyorum. şöyle ki;

1-) x7 varken bu sorduğum mouselardan birini alırsam gerçekten f/p olarak ne kadar kar elde ederim?

2-) eğer değer diyorsanız hangisini önerirsiniz ve neden?

• quote:

Orijinalden alıntı: TayyarNX2500

http://www.vatanbilgisayar.com/a4tech-bloody-v7ma-core3-aktif-metal-ayak-gaming-mouse.html
    God Tier:
    Mükemmel sensör (acceleration veya angle snapping yok veya yazılım üzerinden ayarlanabiliyor), mükemmel veya averaj click latency, düşük LOD, hafiflik, yan tuşlar, onboard memory, hafif click’ler, yani sadece S3988, PMW3310 ve PMW3366.
    Logitech G303
    EVGA TORQ X5
    Kone Pure Military (KPM)
    Steelseries Rival
    Mionix Avior 7000
    Mionix Naos 7000

Good Tier:
    Mükemmel sensör ve çeşitli yetersizlikler.
    Asus ROG Gladius
    Asus ROG Sica
    Asus Strix Claw
    Zowie FK1
    Zowie EC1-a
    Zowie EC2-a
    Zowie FK2

Average Tier:
    Mükemmel veya PCS'i düşük sensör ve çeşitli yetersizlikler.
    Logitech G100s
    Logitech G302
    Logitech G402
    Logitech G502
    Logitech G400 (v2 veya S/N L13333 ve üzeri)
    Logitech G400S
    Razer DeathAdder (3G, 3.5G, 4G, Chroma)
    Razer Abyssus (Mirror ve 2014)
    CM Storm Spawn
    CM Storm Alcor
    Finalmouse 2015
    Microsoft Wheel Mouse Optical (WMO)
    Microsoft Intellimouse Optical 1.1a
    Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
    Microsoft Blue Mouse Optical
    Zowie AM
    Zowie FK
    Steelseries Kana v2
    Newmen GX-1 Pro

Shit tier:
    Geri kalan herşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brightmist

God Tier:
    Mükemmel sensör (acceleration veya angle snapping yok veya yazılım üzerinden ayarlanabiliyor), mükemmel veya averaj click latency, düşük LOD, hafiflik, yan tuşlar, onboard memory, hafif click’ler, yani sadece S3988, PMW3310 ve PMW3366.
    Logitech G303
    EVGA TORQ X5
    Kone Pure Military (KPM)
    Steelseries Rival
    Mionix Avior 7000
    Mionix Naos 7000

Good Tier:
    Asus ROG Gladius
    Asus ROG Sica
    Asus Strix Claw
    Zowie FK1
    Zowie EC1-a
    Zowie EC2-a
    Zowie FK2

Average Tier:
    Logitech G100s
    Logitech G302
    Logitech G402
    Logitech G502
    Logitech G400S
    CM Storm Spawn
    CM Storm Alcor
    Finalmouse 2015
    Zowie AM
    Zowie FK
    Steelseries Kana v2
    Newmen GX-1 Pro

Shit tier:
    Geri kalan herşey.

Alıntıları Göster
    Cs GO için Steelseries Rival öneriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Str0ke

Cs GO için Steelseries Rival öneriyorum.

Alıntıları Göster
    ben deathadder kullanıyorum ancak SS rival ve zowie ec-1 a ve ec-2 a nın sensorune çok iyi deniyor. ergonomik olduklarını da biliyorum.
  • quote:

God Tier:
    Logitech G303
    EVGA TORQ X5
    Kone Pure Military (KPM)
    Steelseries Rival
    Mionix Avior 7000
    Mionix Naos 7000

Good Tier:
    Asus ROG Gladius
    Asus ROG Sica
    Asus Strix Claw
    Zowie FK1
    Zowie EC1-a
    Zowie EC2-a
    Zowie FK2

Average Tier:
    Logitech G100s
    Logitech G302
    Logitech G402
    Logitech G502
    Logitech G400S
    CM Storm Spawn
    CM Storm Alcor
    Finalmouse 2015
    Zowie AM
    Zowie FK
    Steelseries Kana v2
    Newmen GX-1 Pro

Shit tier:
    Geri kalan herşey.

G303 ve G502 aynı sensör'ü kullanmıyor mu (PMW3366). Neden g502 alt kategoriye konmuş (hangi sitede hazırlamışsa listeyi) bir fikriniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Rico_

quote:

God Tier:
    Logitech G303
    EVGA TORQ X5
    Kone Pure Military (KPM)
    Steelseries Rival
    Mionix Avior 7000
    Mionix Naos 7000

Good Tier:
    Asus ROG Gladius
    Asus ROG Sica
    Asus Strix Claw
    Zowie FK1
    Zowie EC1-a
    Zowie EC2-a
    Zowie FK2

Average Tier:
    Logitech G100s
    Logitech G302
    Logitech G402
    Logitech G502
    Logitech G400S
    CM Storm Spawn
    CM Storm Alcor
    Finalmouse 2015
    Zowie AM
    Zowie FK
    Steelseries Kana v2
    Newmen GX-1 Pro

Shit tier:
    Geri kalan herşey.

G303 ve G502 aynı sensör'ü kullanmıyor mu (PMW3366). Neden g502 alt kategoriye konmuş (hangi sitede hazırlamışsa listeyi) bir fikriniz var mı?

Alıntıları Göster
    Ben hazırladım listeyi.

G502 sniper button'u ve fazla ağırlığı yüzünden alt kategoride.

• quote:

Ben hazırladım listeyi.

G502 sniper button'u ve fazla ağırlığı yüzünden alt kategoride.

Alıntıları Göster
    Rival öneririm arkadaşlar bende arkadaşa aldık gayet güzel takılıyor CS GO ' da.
  • xeara X kullanıcısına yanıt
    fps oyunları ise g402 şuan piyasadaki iyi fps mouselerinden biri
  • quote:

God Tier:
    Logitech G303
    EVGA TORQ X5
    Kone Pure Military (KPM)
    Steelseries Rival
    Mionix Avior 7000
    Mionix Naos 7000

Good Tier:
    Asus ROG Gladius
    Asus ROG Sica
    Asus Strix Claw
    Zowie FK1
    Zowie EC1-a
    Zowie EC2-a
    Zowie FK2

Average Tier:
    Logitech G100s
    Logitech G302
    Logitech G402
    Logitech G502
    Logitech G400S
    CM Storm Spawn
    CM Storm Alcor
    Finalmouse 2015
    Zowie AM
    Zowie FK
    Steelseries Kana v2
    Newmen GX-1 Pro

Shit tier:
    Geri kalan herşey.

zowie'nin yeni modeli ZA hakkında ne düşünüyorsun? good tier'deki çeşitli yetersizlikleri yeni dizayn edilmiş modelde sence giderilmiş mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fakkaya

quote:

God Tier:
    Logitech G303
    EVGA TORQ X5
    Kone Pure Military (KPM)
    Steelseries Rival
    Mionix Avior 7000
    Mionix Naos 7000

Good Tier:
    Asus ROG Gladius
    Asus ROG Sica
    Asus Strix Claw
    Zowie FK1
    Zowie EC1-a
    Zowie EC2-a
    Zowie FK2

Average Tier:
    Logitech G100s
    Logitech G302
    Logitech G402
    Logitech G502
    Logitech G400S
    CM Storm Spawn
    CM Storm Alcor
    Finalmouse 2015
    Zowie AM
    Zowie FK
    Steelseries Kana v2
    Newmen GX-1 Pro

Shit tier:
    Geri kalan herşey.

zowie'nin yeni modeli ZA hakkında ne düşünüyorsun? good tier'deki çeşitli yetersizlikleri yeni dizayn edilmiş modelde sence giderilmiş mi ?

Alıntıları Göster
    Zowie'ler çok kral mouse'lar ancak yazılım yardımıyla ince DPI ayarı yapılamadığı için God Tier'a çıkartmayı planlamıyorum. Yoksa listedeki her mouse gibi gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Zowie'nin güncel model dağılımı şu şekilde:
    EC1-A, EC2-A palm grip, ergonomik mouse
    FK1, FK2 claw grip, ambi mouse
    ZA11, ZA12, ZA13 palm grip, ambi mouse

Listem de şu şekilde:

God Tier:
    Logitech G303
    EVGA TORQ X5
    Kone Pure Military (KPM)
    Steelseries Rival
    Mionix Avior 7000

Good Tier:
    Asus ROG Gladius
    Asus ROG Sica
    Asus Strix Claw
    Zowie FK1
    Zowie FK2
    Zowie EC1-a
    Zowie EC2-a
    Zowie ZA11
    Zowie ZA12
    Zowie ZA13
    Mionix Naos 7000

Average Tier:
    Logitech G100s
    Logitech G302
    Logitech G402
    Logitech G502
    Logitech G400S
    Razer Abyssus (Mirror ve 2014 dahil)
    Razer Krait 4G
    CM Storm Spawn
    CM Storm Alcor
    Finalmouse 2015
    Steelseries Kana v2
    Newmen GX-1 Pro
    Newmen GX-1 Glare

Shit tier:
    Geri kalan herşey.

Listede az da olsa A3090 ve AM010 sensör kullanan mouse'lar mevcut. Onları fiyat ve şekil segmantlarında rakipleri olmadığı için tutmaktayım. Bunlar hangileridir: (Newmen, CM Storm mouse'lar, Kana v2, G100s, G400/400s). Olur da bu mouse'ların şekillerine yakın daha güncel alternatifler çıkarsa muhtemelen tamamen kaldıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 1 Mayıs 2015; 23:20:37 >

• Brightmist B kullanıcısına yanıt
    ec2-a var bende, ve palm degil claw gripe cok daha yakin.
  • sieger kullanıcısına yanıt
    Ec2-a ergonomik dizaynlı bir mouse, itibariyle palm için dizayn edilmiş ancak boyunun kısalığı nedeniyle daha ufakça olan ellere uygun.

Ha nedir, her palm mouse clawgriple kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 4 Mayıs 2015; 1:07:06 >
    anladim. Peki bisi sorucam, ben quake den gelme bir oyuncu olarak herhalde bir 10 seneye yakindir wmo kullandim. Ve yeni bazi seyler yuzunden overclock edip 500 hz kullanamiyorum. O yuzden artk degistirmem lazim, fk,ec2-a,g100s falan aldim deniyorum ama ne sekil agirlik tutus itibariyle ne de sensoryn hakimiyet hissiyle yaklasamiyorlar 500hz wmoya. Ne onerebilirsin acaba? Yeni zowie za13 diye bisi var sekli benziyor gbi, ama 100 dolar alti siparis edecegim yer bulamadim.

Onerin var midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sieger

anladim. Peki bisi sorucam, ben quake den gelme bir oyuncu olarak herhalde bir 10 seneye yakindir wmo kullandim. Ve yeni bazi seyler yuzunden overclock edip 500 hz kullanamiyorum. O yuzden artk degistirmem lazim, fk,ec2-a,g100s falan aldim deniyorum ama ne sekil agirlik tutus itibariyle ne de sensoryn hakimiyet hissiyle yaklasamiyorlar 500hz wmoya. Ne onerebilirsin acaba? Yeni zowie za13 diye bisi var sekli benziyor gbi, ama 100 dolar alti siparis edecegim yer bulamadim.

Onerin var midir?

USB overclock hikayesi yakın zamanda sıkıntı çıkarmaya başladı sanırım ? Gerçi Win8'de falan da yapılmıyordu ama.

WMO'nun hissiyatı hala çözülebilmiş bir konu değil açıkçası. DPI ayarı olmayan ve USB2.0'ın son power saving spesifikasyonları eklenmeden üretilen bir mouse ancak hala kimse çıkıp MLT04 (WMO'nun sensörü) şu yüzden şu şekilde iyi hissiyatı var diyemiyor.

EC2-A'yla ZA11-12-13'ün PCB'si (3310) muhtemelen birebir aynı olacak, şekil harici hissiyatta bir fark olacağını sanmıyorum.
    FK'nın sensörü de kısmen eskicene (3090).
    G100s'ün sensörünü (AM010) gene beğenen çok var ama tabi bir o kadar da beğenmeyen var.

Hani açık konışıyım, WMO'nun hissiyatının yakalandığını sanmıyorum modern sensörlerde, şekline yakın bir mouse da pek üretilmiyor.

FK1-2 ve ZA12 şekil olarak heralde en yakınından geçenlerdir.
    Onlar harici G303 önerebilirim (G502'yle aynı sensör), şeklinin alakası yok ama alışabilirsen piyasadaki en yüksek teknolojili sensöre sahip ve gene sensör hissiyatı arasında aradan sıyrılan bir mouse.
    Finalmouse 2015 Summer Edition (ya da 2016 emin değilim) çıkacak önümüzdeki aylarda, onun da şekli farklı olsa da hafifliğiyle ve hissiyatıyla gene bir alternatif olabilir.

ZA11-12-13 Amazon'un stock'a girer muhtemelen yakın zamanda, başka sellerlar hatta satmaya başladılar.

Dillendiremediğim hislerime derman olmuşsun yahu gerçekten de neden WMOnun sensörü öyle açıklayamıyorum, ama farklı ve çok daha iyi bunu birine anlatmak da çok zor.

USB overlock durumunun olması için, imzasız sürücü kullanıyorduk, o yüzden windows hep "test mode" da duruyordu. Ancak bazı oyunların ya da sistemlerin clientları hileye engel olmak için, "test mode" a izin vermiyor, o yüzden direk 125hz çalışıyor mouse.

Denemelerime göre 3310 kesinlikle 3090dan daha iyi. Zaten FKin tuşlarında baya bir gecikme oluyor, çok sert yapmışlar. EC2-Anın da mükemmel değil ama daha iyi, şekil itibari ile de WMOya yakın bir tutuş yakalamak mümkün. Şu an aklımdaki en azından benzer bir tutuş olsun, nasılsa her sensör iyi falan diyorlar bi şekilde birine alışmak, tabi bir ara esreality.com da bir çalışma vardı, sensör deliğinin önde ya da arkada olması nasıl etkiliyor diye, o da WMOya benzer bişi olsa daha iyi olur sanırım. Yani benzer tecrübeyi elde etmek amaç.

Yani tekrar sormak gerekirse, şekli aynı olmasa da olur, ancak claw grip olması bir şart, yanlardan tutup rahatlıkla indirip kaldırabilmem lazım, hafif olmalı, tuşları yumuşak olmalı gibi şeyler var. Zowieler maalesef böyle değildi (en azından bendekiler). Bu konuda abyssus 2014 önerenler de var, ne dersin? Yine jitter falan devam ediyor mu ki, eski versiyonu vardı bende bir ara.

Bu konuda yine G303 mu önerirsin? Hayli tuzlu gibi,en azından sadece denemek için almaya, ve fazla teknoloji koymuşlar, özünde bana hiç gerek yok, 400dpi, 500hz olabilen bişi kesinlikle yeter, yazılım falan da gereksiz.

Yalnız tekrar tekrar saol, esrealityde de binlerce kez tartışıldi hiç görememiştim sensörün farklı olduğunu benim gibi söyleyen, zaten artık overlocknet de ya da esreality de sormaya korkuyorum, iki taraf oluyor, birisi MWO is a GOD diyenler, bir kısım da, sen aptalsın WMO is SHIT diyenler :)

Şimdi bakıyorum da Zowie AM ve Abyssus 2014 önerenler de hayli çok, bi de ona ZA12yi ekleyelim şekilleri benziyor diye, ne dersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieger -- 4 Mayıs 2015; 10:21:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sieger

Dillendiremediğim hislerime derman olmuşsun yahu gerçekten de neden WMOnun sensörü öyle açıklayamıyorum, ama farklı ve çok daha iyi bunu birine anlatmak da çok zor.

USB overlock durumunun olması için, imzasız sürücü kullanıyorduk, o yüzden windows hep "test mode" da duruyordu. Ancak bazı oyunların ya da sistemlerin clientları hileye engel olmak için, "test mode" a izin vermiyor, o yüzden direk 125hz çalışıyor mouse.

Denemelerime göre 3310 kesinlikle 3090dan daha iyi. Zaten FKin tuşlarında baya bir gecikme oluyor, çok sert yapmışlar. EC2-Anın da mükemmel değil ama daha iyi, şekil itibari ile de WMOya yakın bir tutuş yakalamak mümkün. Şu an aklımdaki en azından benzer bir tutuş olsun, nasılsa her sensör iyi falan diyorlar bi şekilde birine alışmak, tabi bir ara esreality.com da bir çalışma vardı, sensör deliğinin önde ya da arkada olması nasıl etkiliyor diye, o da WMOya benzer bişi olsa daha iyi olur sanırım. Yani benzer tecrübeyi elde etmek amaç.

Yani tekrar sormak gerekirse, şekli aynı olmasa da olur, ancak claw grip olması bir şart, yanlardan tutup rahatlıkla indirip kaldırabilmem lazım, hafif olmalı, tuşları yumuşak olmalı gibi şeyler var. Zowieler maalesef böyle değildi (en azından bendekiler). Bu konuda abyssus 2014 önerenler de var, ne dersin? Yine jitter falan devam ediyor mu ki, eski versiyonu vardı bende bir ara.

Bu konuda yine G303 mu önerirsin? Hayli tuzlu gibi,en azından sadece denemek için almaya, ve fazla teknoloji koymuşlar, özünde bana hiç gerek yok, 400dpi, 500hz olabilen bişi kesinlikle yeter, yazılım falan da gereksiz.

Yalnız tekrar tekrar saol, esrealityde de binlerce kez tartışıldi hiç görememiştim sensörün farklı olduğunu benim gibi söyleyen, zaten artık overlocknet de ya da esreality de sormaya korkuyorum, iki taraf oluyor, birisi MWO is a GOD diyenler, bir kısım da, sen aptalsın WMO is SHIT diyenler :)

Şimdi bakıyorum da Zowie AM ve Abyssus 2014 önerenler de hayli çok, bi de ona ZA12yi ekleyelim şekilleri benziyor diye, ne dersin?
    İş için sürekli autocad ve solidworks kullanıyorum. Akşamları da Battlefield oynarım kablosuz farelerden tavsiyeniz nedir?

• sieger kullanıcısına yanıt
    Clawgrip aslında uyumlu bir tutuş palmgripe göre.

EC2-A'nın üst kabuğunun daha yumuşak ve debounce time/click delay'inin düzeltilmiş olması lazm.

Valla G303 diyecem, benim de kullandığım mouse, şekle alışılabilirse piyasadaki en iyi seçenek.

Yoksa diğer opsiyonlar heralde FK2 ve ZA12 veya ZA13 ama tabi bunların hepsi gene EC2-A PCB'si kullanıyor. Bunlar harici gene benzer KPM ve X5 birer opsiyon ama dediğim gibi hiçbiri g303'ün hissiyatı yakalamaz.
  • UgurKRN kullanıcısına yanıt
    Kablosuz tek tavsiye edebileceğim mouse Logitech G602.
    Biliyor musun istanbulda falan deneyebileceğim bir yer? Kaç tane mouse oldu evde, en azından artık deneyip almak istiyorum :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.