Şimdi Ara

FPS Sorunu Yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar özelliklerim iyi ama niyeyse tüm oyunlar kasıyor. Grafikleri en düşüğe aldım FPS hala 16'larda falan. Singleplayer'da bile kasıyor. Format atmadan önce San Andreas falan oynuyordum gayet rahattı. Ne olduysa format atınca sadece oyunlar değil normal gezinirken bile kasıyor. Aşağıda özellikleri verdim:
    http://tw.greywool.com/i/QTzon.jpg
    http://tw.greywool.com/i/jNRgV.jpg

Ne yapmam gerekiyor?

• hangi oyunlarda kasma yaşıyorsunuz ?
  • bilgisayar ozellikleri cok iyi degil, dahili bir ekran kartiniz 2gb raminiz ve e5400 islemciniz var anladigim kadariyla. Laptop mu bilgisayariniz? San Andreas'ta kasiyor mu suanda? Eskiden iyi sekilde oynuyordum diyorsunuz.
  • Kasma yapan oyunlar AC2, M&B Warband, Gta4 ve Minecraft grafiklerini hepsinin en düşüğe almama rağmen kasıyorlar. Format atmadan önce Gta San Andreas sorunsuz full grafikte oynayabiliyordum hiç kasma yoktu. Şimdi bütün driverlar yüklü olmasına rağmen saydığım oyunlar ve Gta San Andreas kasıyor. Fps çok düşük normalde 60 ve üstü olması gerekiyor galiba ama 15'den yukarı çıkmıyor. İnternette çoğu sayfaları okudum söylenenlerin çoğunu yaptım driver yükledim game booster kurdum baya uğraştım ama nafile biliyorum bilgisayarım çok iyi değil ama bu saydığım oyunlar çok eski bir tek AC2 Gta4 yeni. Warband 2008 yılı oyunu Gta San 2005 kasması çok mantıksız dediğim gibi formattan önce sadece Gta San vardı ve kasmıyordu. Bilgisayarım laptop değil masaüstü. Dahili ekran kartı kullanıyorum çünkü harici ekran kartının anakart üzerinde ki girişi bozuldu ama dahili ekran kartında iken Gta San kasmıyordu. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Yardimci olmayi cok isterim. Acaba ekran kartinizin en fazla hafizasi 32mb mi oluyor? dahili kartlarin hafizalari bios'tan ayarlanir. Onu bir kontrol edin. Belki de eskiden daha fazla bir hafiza atamissinizdir o yuzden performansi fazladir kartin. 32mb kartla dediginiz oyunlari oynamaniz cok zor.

Dediginiz gibi san andreas'a baktim 2004'un 10. ayinda cikmis, sisteminiz o zamandaki bir oyun icin gayet yeterli. Baktim gta 4 minimum yarlarda 16fps ortalama aliyor sizin ekran kartiniz. GTA4'u ben q9550 4870'te bile oynayamadigim icin kapatmistim. Cok sistem isteyen bir oyun. San andreas'i eskisi gibi performansla acamamasi normaldir eger bilgisayara format atmadiysaniz senelerdir. Cok gaddarca bir cozum ama bilgasayara format atip hard diskleri iyice bakimdan gecirerek eski performansina yaklasabilirsiniz. Kuracaginiz programlar yeni kurulmus bir sistem kadar iyi sonuc vermeyecektir. Teorik olarak da ilk zamanlardaki kadar performansli calismasini da beklemeyin bilgisayarinizin. Bana gucenmeyin, ben tecrubelerime dayanarak konusuyorum.

Eger program kurup bilgisayarinizin hizini arttirmak istiyorsaniz benim cok fazla memnun kaldigim bir program var. AVG pc Tune up. Her isi yapiyor, bilgisayarinizin check-up'ini yapiyor ve iyilestiriyor. Ucretli bir urun ama bedava kullanim suresi var ve bu surede kisitlama getirmiyor programin tum ozelliklerinden yararlaniyorsunuz. Ben dedigim gibi cok memnun kaldim. Bilgisayara formati atiyordum son anda bu programi denedim simdilik format isini ertelemis oldum.

programi indirme linki:http://www.avg.com/tr-tr/avg-pctuneup

Umarim bana yardimci oldugu gibi size de yardimci olur. Dedigim gibi bilgisayarinizdan ilk yillardaki performansini beklemeyin ya da bu programla format atilmis gibi bir perfromans da beklemeyin. Ama isler yolunda giderse oyunlari calistirabilir tekrar.

• deoden kullanıcısına yanıt
    Yine kasıyor ama ben kendi çapımda buldum çözümü directx 7 ile sorunsuz oluyor grafikler yerlerde ama ekran kartı onboard :D
  • oklopl O kullanıcısına yanıt
    Ekran karti maksimum 64mb mi oluyor ona baktiniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deoden kullanıcısına yanıt
    32 mb oluyor maksimum kasayı temizledim bugün pis değildi zaten ama bir şey değişmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklopl -- 27 Haziran 2014; 1:43:59 >
  • bana driver sorunu gibi geldi, eski driverlerinizi silip, güncellerseniz sorun ortadan kalkabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.