Bildirim
Fps yükseldikçe elektrik tüketimi artar mı ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
evet ekran kartının ve işlemcinin daha fazla çalışması güç tüketimini doğrudan arttırır,vsync açman daha iyi olur ama oda 0.3sn fln gecikmeyle geliyor ekrana pek hoş bir durum olmuyor ekranı sağa sola çevirincede takılma yapıyor
elektrik tüketimini düşük tutmak istiyorsanız yeni nesil düşük nanometre ile üretilmiş ürünlere bakın i3 7100 gtx1050ti bu ikili max performans minimum güç tüketimine sahip güzel bir ikili
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 18 Ocak 2017; 10:23:26 > -
GPU / CPU kullanımına göre değişir. -
Anladığım kadarıyla fps yükseldikçe elektrik tüketimi yani fatura yükseliyor o zaman fps 60da limitleyim işlemcim i5 6500 ekran kartı asus r9 380 strix. Ekran kartının güç tüketimi yüksek bunu biliyorum ama işlemcim iyi mi sizce tüketim konusunda?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
işlemcide sorun yok aynen r9 380den kaynaklıdır o fatura artışı -
Hmm peki ne önerirsiniz ne yapmam gerekiyor mesela lolde 60 fps altına düşmediği sürece sorun yok. 60a sabitlerim. Fps dışında yapabileceğim bişeyler var mı ?
sonuçta ekran kartı tam yükte 190watt çekiyor fps sabitleme dışında yapılabilecek başka birşey yok voltaj veya mhz düşürülüp güç tasarrufuna alınabilir ama bu sefer oyunda kasmalar olur ekran kartının bi anlamı kalmaz -
Sanirim Tam gucte cektigi guc bellidir.
Lol de 100 vermesi ile gta da 30 vermesi arasinda fark yok.
Onemli olan gpu ve cpu nun kullanim orani .
Yanlis bilmiyorsam bazi dandik psu lar dengesi ve fazla guc cekiyordu.
Psu da onemli bu konuda.
Fps ile alakası yoktur diye tahmin ediyorum cpu gpu kullanım oraniyla alakalı bir durum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ekran kartı tam yükte çalışıyorsa normal olarak evet daha fazla güç geçer -
Kardeş istediğin en büyük tasarrufu yap. İstersen yukarıdaki i3 7100 gtx 1050ti sistemi topla ve oyunu 60 fps e limitle. Eline geçecek şey maksimum yılda 10 20 liradır. Takmayın bunları. Bu elektrik hesapları birçok kez denendi sonucu komik rakamlar oluyor. -
Yani cimriliğin bu kadarı. Adam yılda 5 liranın hesabını yaptı. Yılda..
quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
GPU / CPU kullanımına göre değişir.
GTX1070 i versene 1 tur binelim, biz 780 le kaldık gerilerde -
Tek bir şartla olur, 1070'i PhysX kartı yapacaksın -
Amacım o zaten -
burada<-- ekran kartınızın senelik elektrik masrafı hesaplanmış tabi bu avrupa standartlarına göre, 2015'te senelik masrafı 47euroymuş. kWH ücreti türkiyede 44kuruş (0,44TL) sanırım o yüzden formülü bune göre düzeltirsek yaklaşık yıllık 85TL civarı masrafı var ekran kartınızın. Bunu da fps arttırıp düşürerek çok değiştiremezsiniz. Yarı gücünü çeken bir kart bulsanızda bu size senelik 40-45TL kar sağlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoizhik -- 18 Ocak 2017; 16:53:19 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Chris Brown
quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
GPU / CPU kullanımına göre değişir.
GTX1070 i versene 1 tur binelim, biz 780 le kaldık gerilerde
Gtx titan var, olurmu -
Olur verde Phsyx kartı yapayım GTX780'in yanına -
Konuyu hortlatmış olcam hortlak diyince knightteki zombiler geldi aklıma güzel günlerdi 🙂 Neyse cimri diyen olmuş 5 lira 10 lira hesabı falan. Kardeşim ben zaten yıllık 5-10 liralık tasarruf yapıldığını bilsem konuyu açmam bilmediğim için açtım. Nasıl ve ne kadar yapılabilir bunu öğrenmek istedim sağolsun arkadaşlar gereken cevabı vermiş tasarruf yapmaya değer bi rakam yok. Çıkıpta cimri falan demen yanlış senin ön yargını kır bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X