Şimdi Ara

Fransa vize başvurusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bugün aracı kurum ile Fransa için VIP vize başvurusunda bulundum dun konuştuğumuzda bu ayın 12 sine randevu aldığını söyledi arkadaş bugün evrakları teslim ettikten sonra parmak izi için randevu alacağını söyledi yarım saat sonra beni aradığında ayın 19 una randevu aldığını söyledi ilk olarak VIP meselesi yalandan ibaret mi parmak izi verdikten 4-5 gün sonra sonuçlanacağını söyledi yanı ayın 24 üne kadar uzadı vize başvurusu benim seyahatimde ayın 28 inde olacak ve hiç bisey ayarlamadım daha pahalıya patlayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracı kurum kullanmaya ne gerek var? Aracı kurumun size getirdiği hiç bir avantaj yok. Evrakları sizden alıp öteki aracı kurum olan VFS'ye veriyorlar. VFS konsolosluğa gönderiyor. İşleri karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Kendiniz başvurduğunuzda bütün adımlara hakim oluyorsunuz. Randevuyu o tarihe aldı bu tarihe aldı gibi sorunlar yaşamazdınız. VIP meselesi yalan değil ama siz ikinci bir aracı kurumu devreye sokarak işi daha da karmaşık hale getirmişsiniz. VIP başvurunun avantajı daha erken randevu alabilmek ve evrakları daha konforlu bir ofiste (daha güzel dekore edilmiş) teslim etmekten ibaret.

Parmak izi vermekle başvuru yapmak aynı gün oluyor. Evrakları sizden alıyorlar sonra da sizi bir odaya alıp orada parmak izinizi alıyorlar ve süreç başlıyor. Süreç 4 gün mü sürer 14 gün mü artık Allah bilir. Üstelik sizin süreniz yılbaşı üstü ve Noel zamanı. İnşallah vizeniz zamanında çıkar.

• cleanton kullanıcısına yanıt
    VIP olduğu icin 4-5 gün içinde çıkacağını söyledi daha hiç bisey ayarlamadım bunun yüzünden daha pahalıya mal olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Vladicius

VIP olduğu icin 4-5 gün içinde çıkacağını söyledi daha hiç bisey ayarlamadım bunun yüzünden daha pahalıya mal olacak
    VIP olması başvurunun sonuçlanma sürecini etkilemiyor sadece başvuru sürecini etkiliyor. Daha erken randevu almak gibi...
    Sadece randevu alma gününü kısaltıyor yani söyledikleri hersey yalan o zaman

• Sabah vfs globali aradım ve erken saate randevu olduğu bilgisini aldım ondan sonra acenteyi arayıp randevuyu 13 aralığa çektirdim

• quote:

Sabah vfs globali aradım ve erken saate randevu olduğu bilgisini aldım ondan sonra acenteyi arayıp randevuyu 13 aralığa çektirdim
    Gördüğünüz gibi kendiniz takip edince işler daha hızlı ilerliyor. Vizeniz umarım istediğiniz tarihe çıkar.
    Aynen hocam vfs ti görmüştüm ama tecrübem olmadığı için normal vizeciler gibi zannetmiştim artık öğrendim kendim halledecegim herseyi tek anlamadığım otel belgesini nerden alıyorlar hocam bookingden ücretsiz iptal hakkı olandan alıp vize çıktıktan sonra iptal mi ediyorlar?

• quote:

Aynen hocam vfs ti görmüştüm ama tecrübem olmadığı için normal vizeciler gibi zannetmiştim artık öğrendim kendim halledecegim herseyi tek anlamadığım otel belgesini nerden alıyorlar hocam bookingden ücretsiz iptal hakkı olandan alıp vize çıktıktan sonra iptal mi ediyorlar?
    Sen Fransaya gideceğin zaman sokakta mı kalcaksın? illaki bi otelde/hostelde/evde kalman gerek. Zaten kalcağın otele rez yapıp onun çıktısını sunabilirisn. Ama yok ben arkadaşımda kalcam ama davetiye yollayamıyor fake bi otel rez ile başvuracam dersen. Dediğin gibi booking.cım da rez yapıp çıktısını verebilirisin başvuruya. ama unutmaman gereken. HER NE OLURSA OLSUN OTEL REZERVASYONUNU PASAPORTUN ELİNE GELENE KADAR İPTAL ETME.
    eğer vize değerlendirmesi devam ederken iptal eder ve konsolosluk çalışanı kontrol ettiğinde iptal edilmiş olduğunu gördüğnde direk RET yersin. Ona dikkat et.

• Tuni. T kullanıcısına yanıt
    Hocam sokakta kalmayacaz ama kimsede vize ret yerse turu iptal etmekle uğraşmak istemez

• quote:

Hocam sokakta kalmayacaz ama kimsede vize ret yerse turu iptal etmekle uğraşmak istemez
    Sen turla mı gideceksin? Yoksa kendin mi?
    Turla gidiyorsan turun programını paylaşman gerek. Özel kendin gidiyorsan otel rezervasyonu göstermek zorundasın.
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    Turla gideceğim ben tur programını acente istedi benden zaten vize başvurusunda uçak biletini istiyorlar mi?

• quote:

Turla gideceğim ben tur programını acente istedi benden zaten vize başvurusunda uçak biletini istiyorlar mi?
    Yahu vize başvurusu yaptım/yapacam diyorsun hala o belgeyi mi isterler bu belgeyi mi isterler diye soruyorsun. Aracı sana istenen evrakların listesini vermiştir o listeyi yeniden oku.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.