Şimdi Ara

Fransiz araç siparisimi iptal etmelimiyim?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
5.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki alternatif araç ne olmalı sizce..?

avrupa amerikan olmamalı bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_xray

Şu boykotçu zihniyet çok gerici geliyor bana . hani Bir iki kişiyle ne olur demiyorum . Komple saçma diyorum . Yahu 21 yy .da yaşıyorsunuz hala boykot tu bilmem neydi uğraşıyorsunuz . Kapitalist sistemde büyük şirketlerin devletlerin değil şahısların tekelinde olduğunu bilmiyorsunuz . Günümüz ekonomisinin küresel bir ekonomi olduğunu , aldığımız maaşların verdiğimiz vergilerin dolaylı yada doğrudan bütün dünyayı dolaştığını bilmiyorsunuz .

Çok sığsınız arkadaşım çoooookk .

Bu tarz yorumları hiç sevmem ama hakettin.

Liboş v2.14
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Al gönül rahatlığıyla bin arkadaşım sanki 1 araba almayınca o ülke batacak mı? Kaldı ki adamların fabrikası burda.

Damlaya damlaya göl olur.

Sadece forumu takip edenler Fransız aracı almasa ya da siparişini iptal etse ciddi ses getirir.

Haluk abi keşke o birliği yapabilsek. Almıyorum ayrıca almak isteyenide aldırmamak için çabalıyorum. Mesela evin orda market var ismi biliyorsunuz zaten arkadaş gidip alışveriş yapacaktı Fransız haberin olsun derken başka markete gitti . Damlaya damlaya göl olur misali o ülke ve kuruluşlarına hadlerini bildirmemiz gerekiyor.

• quote:

Şu boykotçu zihniyet çok gerici geliyor bana . hani Bir iki kişiyle ne olur demiyorum . Komple saçma diyorum . Yahu 21 yy .da yaşıyorsunuz hala boykot tu bilmem neydi uğraşıyorsunuz . Kapitalist sistemde büyük şirketlerin devletlerin değil şahısların tekelinde olduğunu bilmiyorsunuz . Günümüz ekonomisinin küresel bir ekonomi olduğunu , aldığımız maaşların verdiğimiz vergilerin dolaylı yada doğrudan bütün dünyayı dolaştığını bilmiyorsunuz .

Gerici gelebilir, katılmayabilirsin de sığ ne demek?
    Haddine mi?
    Küresel ekonominin, kapitalizmin uşağı ol sen de...
    Hiç sesini çıkarma.
    SADECE KABULLEN, KABULLENMEYENLERE DE LAF ET!
    Kim sığ?
  • japon, kore istedikten sonra çook...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtue

quote:

Orijinalden alıntı: saitates

quote:

Orijinalden alıntı: emtue

1Ay onceki olaylardan rahatsiz olmadiysan simdi ikilemde kalmaman lazim. Kazasiz gunlerde kullan

Bir ay oncesi ile simdiki durum cok farkli hocam bi ay once 557 uyeden 60 kisi katilmisti mecliste ve gecmisti ama senatodan kesinlikle gecmiyecegini dusunmustum.

Senatonun bize karsi ne sempatisi var ki? Bu tasariyi gundeme almalari dahi dusmanliklarini gosteriyor. Totalden %5 indirimli kredi kartim var zorda kalmadikca almiyorum(evimin dibi). Sahsi cabam ve gorusumdur, 1 ay once abim adina sattigim c4 vtryi satana kadar catladigim gibi arizalarindan da bikmistim. Fransizlar konforlu ve donanimli olsalarda narin araclar ve karaktersiz insanlar tarafindan uretiliyorlar.

Yukarida bir arkadas dogru soylemis bu saatten sonra parasi odenmis bir seyi iptal etmek galeriye haksizlik.

Tepki icin siparis koduyla Fransa'ya bu mali icime sinmeyerek mecburen aliyorum diye bir mail at, en azindan memnuniyetsizligini gostermis olursun.

Alsam bile dediginiz tepki mail olayini mutlaka yapacagim zaten..fakat arac kalitesi konusu biraz goreceli herkes araclarinda sorun yasamistir mutlaka sizin c4 le yasadinizdan belki fazlasini ben golfle yasadim ama genede marka kotulemem yercih meselesidir.

• Mesajimda duzeltme yaptdim tekrar yazayim dedim bayii kaporamdan 1000 lira yanacagini soyledi iptal edersem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam al gitsin. 3-4 ay sonra devlet unutacak bunlari en guzel ihaleler yine fransizlara verilecek.
    7-8 yil once italyayi protesto ettik, millet italyan marka dolabini camasir makinasini yakti. 3-5 ay sonra her sey unutuldu.
    Devletler arasinda dostluk dusmanlik olmaz sadece cikar iliskisi olur. Devlet buyukleru kendi arasinda anlasir 1-2 guzellik yapilir isin ustu kapatilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AC549C12 -- 25 Ocak 2012; 14:37:44 >
  • quote:

Bu kadar derinsin , bu kadar bilgilisin ama malesef sermayenin siyasi dengeleri kurduğunu ve yönettiğinden haberdar değilsin.

Kişisel tercihlerin yön değiştirmesi uluslararası sermaye sahiplerini en büyük zararı getirir

Ve bu zararı telafi etmek GÖREVLENDİRİLMİŞ siyasitçilerin işidir.

En azından ne yazdığını bir oku düşün öyle yaz hem diyorsun sermayeyi kişisel yönetir hemde diyorsun boykot vs. cok sığı düşünce

sence sermaye sahipleri milyar dolarlar kazandığı ve belirli bir düzende piyasa sahipliği elde ettiği bir bölgeden siyasetçilerin

Kişisel sapkınlıklarının gerekcesiyle vaz geçer mi ?

zaten yazı şeklin +24editon gibi ye neyse

Konuya dönersek vazgeçmelsin arkadaşım bile bile lades olmaya gerek yok vazgeçilmez değil hiçbir ürün hepsinin eşdeğer

secenekleri mevcut 1000 tl seni fakirleştirmez de zengin etmez de

ben vaz gecerdim hatta bayi ile hangi gerekceyle vaz geçtiğimi gayet acık şekilde paylaşırdım.

• quote:

Mesajimda duzeltme yaptdim tekrar yazayim dedim bayii kaporamdan 1000 lira yanacagini soyledi iptal edersem

Siz güzel güzel sorarsanız tabiki öyle derler.Zaten iptal etmeye pek niyetinizde yok anlaşılan,mırık kırınla bu işler olmaz.Hayırlı olsun ne diyeyim.
  • E benim için gerici = sığ ise ne yapabilirim ki . Görüşümü bu şekilde dile getiriyorum . Hem insanlar burda neyin haddine neyin haddine olmadığı öğrenmeye değilde bir görüş bildirmeğe geliyor .

Kapitaliz uşağı ol gibi bir söylem çocukça . Varsa fikrin belirtirsin . Öyle kabadayı gibi ahkam kesmek ne demek .

BÖyle bir yaklaşımı doğru değil arkadaşım ( bana göre )

Konuyla alakalı olarak şunu diyim . Neden boykot gericidir(sığdır ) ?
    Şu açıdan ;

Boykot etmek demek sürü iç güdüsüne kendini fazlasıyla kaptırmak demek . Ülkemizde çoğu kişi bişeyleri boykot eder ama bunların çok azı neyi ne için boykot ettiğini bilir . Bildiklerinini doğruluğu/gerçekliği ise tatrışılır . Ama çok büyük bir kısmı neyi boykot ettiğini bile bilmez .

Ana düşünce nedir boykotta ?

Falanca ülke falanca kararlarından dolayı yanlış yaptı ?

Sonuç ;

bu yüzden o ülkenin malları alınmamalı , bütün fransızlara ve onlara ait kuruluşlara kaka gözüyle bakılmalı .

Benim sığ gördüğüm nokta burası .

Boykot ediyorsuuz , Fransız arabası almıyorsunuz , alman arabası alıyorsunuz ama dolaylı olarak fransızlara para aktarıyorsunuz . Bakın fransa bir kuzey kore değil . Etrafa tamamen kapalı kendi başına bir ülke değil . Siz 1 milyon kişi toplanıp birden bu ülkeyi boykot etseniz bundan zarar görecek olan yine sizler olacaksınız bunu untumayın . Çünkü dışa tamamen bağımlı olan ülke fransa değil türkiyedir .

Bu gün siz fransız arabası alamauız alman veya japon arabası laırız diye düşünürken fransızlarda , o zaman türklere Araba satmayız , çinlilere , araplara , amerikalılara daha çok araba satarız diye düşünür . Biraz düşünürseniz aradaki farkları anlarsınız .

• quote:

E benim için gerici = sığ ise ne yapabilirim ki . Görüşümü bu şekilde dile getiriyorum . Hem insanlar burda neyin haddine neyin haddine olmadığı öğrenmeye değilde bir görüş bildirmeğe geliyor .

Kapitaliz uşağı ol gibi bir söylem çocukça . Varsa fikrin belirtirsin . Öyle kabadayı gibi ahkam kesmek ne demek .

BÖyle bir yaklaşımı doğru değil arkadaşım ( bana göre )

Konuyla alakalı olarak şunu diyim . Neden boykot gericidir(sığdır ) ?
    Şu açıdan ;

Boykot etmek demek sürü iç güdüsüne kendini fazlasıyla kaptırmak demek . Ülkemizde çoğu kişi bişeyleri boykot eder ama bunların çok azı neyi ne için boykot ettiğini bilir . Bildiklerinini doğruluğu/gerçekliği ise tatrışılır . Ama çok büyük bir kısmı neyi boykot ettiğini bile bilmez .

Ana düşünce nedir boykotta ?

Falanca ülke falanca kararlarından dolayı yanlış yaptı ?

Sonuç ;

bu yüzden o ülkenin malları alınmamalı , bütün fransızlara ve onlara ait kuruluşlara kaka gözüyle bakılmalı .

Benim sığ gördüğüm nokta burası .

Boykot ediyorsuuz , Fransız arabası almıyorsunuz , alman arabası alıyorsunuz ama dolaylı olarak fransızlara para aktarıyorsunuz . Bakın fransa bir kuzey kore değil . Etrafa tamamen kapalı kendi başına bir ülke değil . Siz 1 milyon kişi toplanıp birden bu ülkeyi boykot etseniz bundan zarar görecek olan yine sizler olacaksınız bunu untumayın . Çünkü dışa tamamen bağımlı olan ülke fransa değil türkiyedir .

Bu gün siz fransız arabası alamauız alman veya japon arabası laırız diye düşünürken fransızlarda , o zaman türklere Araba satmayız , çinlilere , araplara , amerikalılara daha çok araba satarız diye düşünür . Biraz düşünürseniz aradaki farkları anlarsınız .

Kendinle çelişme istersen.
    Görüşünü dile getirmene kimsenin laf ettiği yok.
    Ne güzel başlamışsın halbuki sözlerine (Şu boykotçu zihniyet çok gerici geliyor bana).
    Ama kimse sığ diyemezsin.
    Boykota sığ dememişsin, "çok sığsınız arkadaşım çoook" demişsin.
    Anlatabildim mi?

Fransız mallarını boykot edersem bundan zararlı falan çıkmayız merak etme sen.
    Aman zararlı çıkarız Fransız mallarını boykot etmeyelim.
    Aman bunlar bize savaş açarlarsa yeniliriz bir yutkunalım.
    Asıl bu düşünce bana sığ geliyor.
    Aman biz bunlara bağımlıyız düşüncesi bana sığ geliyor.
    Asla şunu biz yapamayız düşünecesi bana sığ geliyor.
    Amma da ezikmişiz meğersem.
    Herşeyi yapabiliriz!!!
    Yeter ki KABULLENENLERDEN OLMAYALIM!

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Mesajimda duzeltme yaptdim tekrar yazayim dedim bayii kaporamdan 1000 lira yanacagini soyledi iptal edersem

Siz güzel güzel sorarsanız tabiki öyle derler.Zaten iptal etmeye pek niyetinizde yok anlaşılan,mırık kırınla bu işler olmaz.Hayırlı olsun ne diyeyim.

işi mırın kırına vursam konu açmazdım zaten konu başlıgında iptal etmem için neler yapalirim diye sordum aslında ama kimseden de cok cevap gelmedi.bayii gerekceyi söyledim ama sipariş sözleşmesinde de yazlı imiş iptal edilirse masraflar karşılanır diye o yuzden ne yapılailir bilemiyorum.ama bi arkdaşın yazdığı 1000 liradan ne olurku lafıda biraz komik gelid aslında belki sizlere olmaz ama 1000 lira için 1 ay çalışıyor insan..benim için az bi para değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Kendinle çelişme istersen.
    Görüşünü dile getirmene kimsenin laf ettiği yok.
    Ne güzel başlamışsın halbuki sözlerine (Şu boykotçu zihniyet çok gerici geliyor bana).
    Ama kimse sığ diyemezsin.
    Boykota sığ dememişsin, "çok sığsınız arkadaşım çoook" demişsin.
    Anlatabildim mi?

Fransız mallarını boykot edersem bundan zararlı falan çıkmayız merak etme sen.
    Aman zararlı çıkarız Fransız mallarını boykot etmeyelim.
    Aman bunlar bize savaş açarlarsa yeniliriz bir yutkunalım.
    Asıl bu düşünce bana sığ geliyor.
    Aman biz bunlara bağımlıyız düşüncesi bana sığ geliyor.
    Asla şunu biz yapamayız düşünecesi bana sığ geliyor.
    Amma da ezikmişiz meğersem.
    Herşeyi yapabiliriz!!!
    Yeter ki KABULLENENLERDEN OLMAYALIM!

Peki kabullenmedik . Mücadele ettik . Boykot yayıldıkça yayıldı . ulusal bilinç arttıkça arttı . Ee sonraa ? Renault türkiyeye ait fabrikalarda , bayilerde , servislerde çalışan binlerce türk vatandaşı ne olacak ? Zarar görmeyecek mi ? Bana bunların zarar görmeyeceğini söyleyip bu görüşe sığ diyorsan sağlam gerekçelerin olmalı . Bak ben gerekçelerimi açıkladım . Senin kileride merak ediyorum . Evet belki benim görüşümde sığdır belki . Ama bunun farkına varabilmem için ikna edici nedenlere ihtiyacım var .

• quote:

işi mırın kırına vursam konu açmazdım zaten konu başlıgında iptal etmem için neler yapalirim diye sordum aslında ama kimseden de cok cevap gelmedi.bayii gerekceyi söyledim ama sipariş sözleşmesinde de yazlı imiş iptal edilirse masraflar karşılanır diye o yuzden ne yapılailir bilemiyorum.ama bi arkdaşın yazdığı 1000 liradan ne olurku lafıda biraz komik gelid aslında belki sizlere olmaz ama 1000 lira için 1 ay çalışıyor insan..benim için az bi para değil.

Sözleşmede yazılıysa yapacak birşey yok zaten.
    O parayı yakmak bence mantıksız olur.
    Yeni aracınız hayırlı olsun.
    Bir daha almazsınız.
    Bu niyeti gösteriyor olmanız bile güzel.

• Herkese cevapları ve görüşleri için çok teşekkür ederim.bayii ile bugunden beri görüştüm ama kaporanın yanacagı için siparişten vazgecemedim.artık mecbur binicez ve bundan sonrası için kendi capımda başka şekilde tepkimi göstermeye çalışacagım.1000 lira kapora yakmam belki bazı arkadaşklara kolay gelebilir ama benim için değil çünkü kolayda kazanmadım.sagolun tekrardan!!!
  • quote:

Peki kabullenmedik . Mücadele ettik . Boykot yayıldıkça yayıldı . ulusal bilinç arttıkça arttı . Ee sonraa ? Renault türkiyeye ait fabrikalarda , bayilerde , servislerde çalışan binlerce türk vatandaşı ne olacak ? Zarar görmeyecek mi ? Bana bunların zarar görmeyeceğini söyleyip bu görüşe sığ diyorsan sağlam gerekçelerin olmalı . Bak ben gerekçelerimi açıkladım . Senin kileride merak ediyorum . Evet belki benim görüşümde sığdır belki . Ama bunun farkına varabilmem için ikna edici nedenlere ihtiyacım var .

Türkiye`de üretilenlere lafım yok benim zaten.
    Ülkenin menfaatine olduğundan ülkemizde üretilenler haricindeki Fransız mallarını boykot etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
    Bu şekilde de birçok mesajım mevcut forumda. (Bu başlıkta yazmamışım ama diğer başlıklar incelenebilir.)
    Ha olmadı ülkemizde üretilenleri de boykot ettik ve o insanlar işsiz kaldı diyelim.
    Kalifiye eleman önemlidir.
    Renault olmaz da Toyota olur, devlet teşvik eder, başka modeller üretilir vs.

Bu arada halen bir noktayı kaçırıyorsun.
    Ben sana insalara sığ dediğin için laf ettim, düşüncelerine katılıp katılmadığın için değil!!!
    Kaç kere yazmam lazım?
    Yoksa benim düşünceme katıl katılma bana ne.
    Ben seninkine katılmamışım sana ne.

Ensesine vur lokmasını al şeklinde takılmaya devam edersek ağzımızdan çok lokma kapılır.
    Her şey ekonomi değildir.

• Ben almazdım sanırım.
  • Adamın üstüne çok gidilmiş.

Madem herkes bir tavsiye vermiş bende vereyim.

Temiz bir dille değil sert bir dille siparişi iptal etmek istediğinizi ve kaporayı geri almak istediğinizi söyleyin, her yolu deneyin. Tüketici haklarını araştırın. Baktınız hiçbir şey olmuyor 500 liranız bile yansa arabayı alın gönül rahatlığıyla binin. Bundan sonra ki tüketimlerinize dikkat edersiniz, kimsenin olmadığı şekilde dikkatli olarak gıda, kozmetik sektöründe dahi fransız ürünlerinden uzak durursunuz en azından içiniz rahatlar.

Toplumumuzun anladığı şekilde milliyetçi olduğum söylenemez. Ama ne eskiden, ne şimdi 1915 olaylarını ermeni soykırımı olarak görmedim. Zor yıllar, ağır savaş şartları ve devletlerin ayakta kalmak için belirlediği farklı politikalar var. Aynı dönemlerde Erzurum'da sülalemin büyük bir kısmı ermeniler tarafından katledilmiş biri olarak Ermeniler öldüyse, Türklerde ölmüştür ve büyük bir mezalime uğramıştır diyorum. Soykırım demek işin kolayına kaçmaktır. Biz hala bu topraklardayız diye mi soykırım yapan olarak gösteriliyoruz. O zaman Erzurum Ermenistan sınırları içinde kalsaydı bugün biz de Türk Soykırımı yapıldı mı diyecektik, ya da Avrupa, Amerika bize destek olup yasa tasarıları hazırlayıp parlamentodan mı geçirecekti? Tabiki hayır. Ermeni soykırımı vardır demek ayrı, Ermeni soykırımı yoktur diyeni cezalandırmak ayrı. Düşünce özgürlüğü kısıtlanamaz. Eğer eski defterler açılacaksa bakmak lazım fransanın yaptığı katliamlara, soykırımlara. Bakalım diğer sömürgeci devletlerin yaptıklarına. Unutmadan Hocalı var birde, Hocalı Katliamı. Hala kanayan bir yara...

• Fransa hakkında gercekler:
    Fransız halkının cok cok büyük bir çoğunluğunun ermeni meselesi umrunda değildir. Türkiye de umurlarında değildir. İkinci dünya savaşında işgal altında iken ölen fransızlar sizin umurunuzda mı? E bu da onun gibi birsey.

Bu durum bir secim propogandasıdir. Daha da gelmem Davos'a gibi birseydir. Alttan her türlü iliski nasıl devam ediyor, bu da öyle...

Çıkan bu yasa anayasalarına aykırıdır. İptal olacağına kesin gözüyle bakilmaktadir. AKP'ye oy veren bir birey AKP'nin yaptıgı herseyi destekliyor mu? Hayır... Elbet desteklemedigi birseyler oluyor. Aynısı Fransız halkı için de geçerlidir. Siz Fransa'da herkes bunu konuşuyor sanıyor olabilirsiniz. Bu bizim basınımızın haberi sürekli vermesinden, dünyada da konuşulduğu dilizyonunun oluşmuş olmasından kaynaklidir. Fransizin umuru değil yoksa. Haberlerde gördüğünüz şakşakçıların Fransa'daki sayısı 100.000, destekçilerinin sayısı 1-2.000.000 civarındadır. Bir de Fransa'nın nüfusuna bakın...

Kaldı ki Sabancı ve Lafarge ortaklığı gibi dev isler varken, sizinki dünya üzerinde toz tanesi etmez. "mal almiyoruz" boykotu biraz geri kalmış bir düzen. Zira mal artık para etmiyor. Hizmet almıyoruz/ vermiyoruz diyecek cesaret de kimsede yok. En Basitinden Sabancı Lafarge ortaklığı catirdarsa banka bile batirabilir, Türkiye'de de, Fransa'da da...

Siz o yüzden yüreğinizin sesini dinleyin. Bir gün ermeni soykırım yasası çıkaracak Fransa; ama bu sekilde fikir haklarına saldırı seklinde değil ve şimdi değil. Belki 15 sene sonra... İçinize sinmiyorsa almayın, 1000tl cok para değil.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.