Şimdi Ara

Fransiz araç siparisimi iptal etmelimiyim?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
5.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çok arkadaşımızın da belirttiği üzere, çok beğendiysen o arabayı al.Fransa'nın ermeni tasarısını kabul etmesini elbette ki kınıyorum ancak Almanya,İtalya,Çin vb. ülkelerin üretimini gönül rahatlığıyla alıyoruz...Neden?Onlar babamızın oğlu mu?Bence bir Fransa'nın dünya görüşü ile bir Almanya'nın görüşü arasında zerre kadar fark yoktur.Alman malını gözünü kırpmadan alan, Fransız malını boykot eden zihniyet, bana garip geliyor,hem de çok garip...
  • aklınızda başka alternatifiniz varsa yani 2araç arasında kalıp citroeni seçtiysen diğer seçeneğe yönel ama başka bişey yoksa aklında içinde kalması daha kötü olur al
  • kapora alma ihtimalin varsa kaporayı alın iptal edin
    yoksa sıfır aracın zevkini çıkarmaya bakın

• kaporayı alabilirsen iptal et ve parayı aldıktan sonra sebebini de söyle

reno-citro ve pug gibi markaların hiç mi muadili yok sanki piyasada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 25 Ocak 2012; 13:55:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Fransız'ları boykot edicem diye şuna binene kadar Fransız'larla kanka olmayı tercih ederim;

Fransiz araç siparisimi iptal etmelimiyim??

Adamlar yarın çatır çatır senden toprak ve tazminat isteyecek.

O zaman görürsün kanka olmayı.

Tabii onlar senle kanka olursa görürsün.

Guzel soyledin bazilarimin dunyadan haberi yok maalesef :( Alacaginiz fransiz urunlere alternetif baska urunler varsa onlara yonelin arkadaslar fransiz urunlerini almamaliyiz bu bizim cikarimiz icin onemli ;) illaki fransiz almak isteyenlerde renault,un turkiyede uretilen modelleri tercih edebilirler sonucta bu fabrika ulkemizde ve bizim insanimiz calisiyor..

• forumda olaylara bu kadar FRANSIZ olan insanın olduğunu tahmin etmiyordum
  • devlet milyar dolarlık yolcu uçağı,savaş ıçağı ihalelerini iptal etmedikce sen 30.000 liralık siparişi iptal etsen ne olur
  • ben olsam etmezdim,

yıllar geçti, geçmişe bakıyorumda hiçbirşey değişmiyor iyi yönde, patinaj çekip duruyoruz

artık HERŞEY siyasi oyun olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ken_618

Ya arkadaş ben bu siyasi oyunlara neden alet olduğumuzu anlayamıyorum,adam başkanlık seçimi için bir kampanya başlattı ki bunun en önemli adımlarından biri ermeni lobisinin takdirini kazanmak olduğunu bilecek kadar zeki de bir adam.Biz kalktık devletlerin düşmanlığından bahsediyoruz.Yok öyle bir dünya arkadaşlar,çevirin yoldan geçen bir fransızı sorun Türkiye nerede diye bakalım kaç kişi size gösterebilecek.Fare dağa küsmüş dağın haberi yok.Artık böyle bir eylem çeşidi yok"ona kızdım onun malını almayım,buna tırt oldum bunu kötüleyeyim".Bu davranış biçimi masturbasyondan öteye gitmez.Bizler bizim de birer üyesi olduğumuz halkımızı şuna niye tepki vermiyorsun diye hor görme,ya da şunun malını niye alıyorsun diye küçümseme hakkımızı şu anda bizi her türlü pozisyonda düzen hükümetimizi başımıza getirdiğimiz zaman kaybettik zaten ki değil elin adamını protesto etmesini bekleyelim.Vergileri koyuyorlar çıt yok,benzini kendi halkına ağzından salyalar saçarak vergisinin vergisini alarak satıyorlar hala etrafta koyun sesleri,göbeğini kaşıyarak emeklilik yaşayan milletvekiline yüzde bilmem kaç yüz zam veriyorlar ama memurunu açlık sınırında yaşatıyorlar tepki yok. Üstüne "istikrar var elhamdülillah" deyip biat etmeler.Sonra da haydeee yürüyün vatan elden gidiyor şu fransanın yaptığına bak.Yok öyle bir dünya arkadaş.

Sen al arabanı arkadaşım,paşalar gibide bin.

ermeni lobisinin gönlü hoş olsun diye bize ve atalarımıza hakaret edilmesini hoş karşılıyorsunuz.

fransızlar dağ bizler fare oluyoruz.

siz olaya fransızsınız

sorması ayıp fransız vatandaşımısınız?

• 1Ay onceki olaylardan rahatsiz olmadiysan simdi ikilemde kalmaman lazim. Kazasiz gunlerde kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Al gönül rahatlığıyla bin arkadaşım sanki 1 araba almayınca o ülke batacak mı? Kaldı ki adamların fabrikası burda.

Damlaya damlaya göl olur.
    Sadece forumu takip edenler Fransız aracı almasa ya da siparişini iptal etse ciddi ses getirir.

Gidip Alman alınca ne oluyor? Merkel her dakika sana laf sokuyor o zaman sorun yok.

Saçma sapan boykotlar bunlar.

Sen almıyorsun devlet polis arabası olarak sivil araç Fluence alıyor. Mart ayında ilk elektrikli Fluence yine kamu kuruluşlarına verilecek. Çoğu siyah plakalı araçlar Megane ve Fluence.

Sen vatandaş olarak 1 tane almazsın devlet tek seferde 1000 tane alır o farkı kapatır.

Onu sen Alman aracı alanlara söyle arkadaşım.

http://forum.donanimhaber.com/m_56668440/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56668623

Sen vatandaş olarak üzerine düşeni yapıp gerekli kamuoyu oluşturursan baştakilere de sıra gelecektir elbet.

Fransız'ları boykot edicem diye şuna binene kadar Fransız'larla kanka olmayı tercih ederim;

Fransiz araç siparisimi iptal etmelimiyim??

Yalnız burada dikkatimi çeken şey şuna bineceğime fransızlarla kanka olurum dediği araçta sanki fransız araçlarından kötü bir araç, bahsedilen araç Honda en baba fransız aracından on kere daha arabadır o "şuna" dediğin araç, resmen fransız hayranısın sen, ya ne arabası araba, ne kendileri adam, ne kaliteli birşeyleri var küstah bir millet, aynı diğer avrupalılar gibi ama şuan derdimiz fransayla kendimizce bir hesap görmek, sözüm meclisten dışarı kimse üstüne alınmasın hani bir söz varya sen eşşek olursan semer vuran çok olur diye diyecek birşey bulamıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: emtue

1Ay onceki olaylardan rahatsiz olmadiysan simdi ikilemde kalmaman lazim. Kazasiz gunlerde kullan

Bir ay oncesi ile simdiki durum cok farkli hocam bi ay once 557 uyeden 60 kisi katilmisti mecliste ve gecmisti ama senatodan kesinlikle gecmiyecegini dusunmustum.

• Arkadaşların bazıları bir tane araçtan birşey olmayacağından bahsetmiş.
    Evet bir araç ile olmaz tabiiki, ama toplum olarak devlet insiyatifi dışında örgütlenip Fransız mallarını tüketmemeyi başarabilirsek güzel bir mesaj verebilmiş oluruz.
    Sadece otomobil değil ki olay.
    Gıdadır, giyimdir, kozmetiktir, otomobildir vs vs...
    Bunlar satmamaya başladığında tepkimizi göstermiş oluruz.
    Nihayetinde devletin uçak, askeri malzeme vs almama kararı kadar etkili olmayacak olsa da yine de yeterli etkisi olacaktır.
    Ayrıca halk bu kararlılığını gösterirse devlet de buna çok sessiz kalmaz diye düşünüyorum.

Her şey birey olarak göstereceğimiz kararlılıkla başlar.
    Yoksa birey olarak ne yapabiliriz ki? diyerek hiçbir yere varamayız.

Unutarak kanıksayarak ne kadar devam edebiliriz ki?
  • seviyosan al bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz112

quote:

Orijinalden alıntı: ken_618

Ya arkadaş ben bu siyasi oyunlara neden alet olduğumuzu anlayamıyorum,adam başkanlık seçimi için bir kampanya başlattı ki bunun en önemli adımlarından biri ermeni lobisinin takdirini kazanmak olduğunu bilecek kadar zeki de bir adam.Biz kalktık devletlerin düşmanlığından bahsediyoruz.Yok öyle bir dünya arkadaşlar,çevirin yoldan geçen bir fransızı sorun Türkiye nerede diye bakalım kaç kişi size gösterebilecek.Fare dağa küsmüş dağın haberi yok.Artık böyle bir eylem çeşidi yok"ona kızdım onun malını almayım,buna tırt oldum bunu kötüleyeyim".Bu davranış biçimi masturbasyondan öteye gitmez.Bizler bizim de birer üyesi olduğumuz halkımızı şuna niye tepki vermiyorsun diye hor görme,ya da şunun malını niye alıyorsun diye küçümseme hakkımızı şu anda bizi her türlü pozisyonda düzen hükümetimizi başımıza getirdiğimiz zaman kaybettik zaten ki değil elin adamını protesto etmesini bekleyelim.Vergileri koyuyorlar çıt yok,benzini kendi halkına ağzından salyalar saçarak vergisinin vergisini alarak satıyorlar hala etrafta koyun sesleri,göbeğini kaşıyarak emeklilik yaşayan milletvekiline yüzde bilmem kaç yüz zam veriyorlar ama memurunu açlık sınırında yaşatıyorlar tepki yok. Üstüne "istikrar var elhamdülillah" deyip biat etmeler.Sonra da haydeee yürüyün vatan elden gidiyor şu fransanın yaptığına bak.Yok öyle bir dünya arkadaş.

Sen al arabanı arkadaşım,paşalar gibide bin.

ermeni lobisinin gönlü hoş olsun diye bize ve atalarımıza hakaret edilmesini hoş karşılıyorsunuz.

fransızlar dağ bizler fare oluyoruz.

siz olaya fransızsınız

sorması ayıp fransız vatandaşımısınız?

Anlattıklarımın neresinden bu durumu hoş karşıladığımı çıkarttınız? Cümlelerime şekil itibariyle bakmışsınız anlam itibariyle değil.Ben öncelikle kendi kapımızın önünü süpürmekten bahsediyorum olanlara tepkisiz kalmaktan değil.Siz de kusura bakmayın ama bizim durumumuza fransız kalmışsınız.

• Nekadar boykot edersek edelim EN FAZLA 2 yıl sonra gidilecek türk hava yollarına
    AIRBUS siparişi verilecek.

gelişmemiş bi ülke neyine güvenip boykot yapabilir
    -kendi arabası mı var
    -kendi uçağımı var sanki türkiyenin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HasanFFF -- 25 Ocak 2012; 13:48:58 >
  • Bir ülkenin meclisinin aldığı bir karardan o ülkenin tüccarını ve insanını sorumlu tutmak hayli tehlikeli ve faşistçe bir yaklaşımdır.

Total CEO'su almadı ya bu kararı, veya Loreal Türkiye'de çalışan alt düzey bir Fransızın suçu yok heralde? Ama işinden olacak belki de, suçsuz çocukları ve torunları ödeyecek bedeli, Sarkozy ve zihniyetine ise halk kadar bedel ödetilmiş olmayacak.

Bugün başbakan davosta "one minüte" dedi diye veya bakan, gazetecinin uzattığı karikatürü "uygun bi yerine sok" dedi diye veyaveya bugün hala isimsiz mezarlarda kimliği belirsiz onbinlerce "türk olmayan" ceset çıkıyorsa, veyaveyaveya tutuklu gazeteci sayımız çağlar gerisi irandakinden bile fazlaysa, ithalat yaptığım ülkeler bana boykot mu uygulamalı? Ben mi söyledim o lafları devlet mi? Ben mi öldürdüm o insanları devlet mi?, Ben mi suçluyum devlet mi? Ben devlet miyim? Sordunuz mu o "soysuz" Citroen Türkiye sorumlusuna, Sarkozy'e mi oy vermiş?

Olası bir "boykotlaşma" durumunda bundan en çok biz zararlı çıkarız. Fransanın Türkiyeye ihracatı 6.2 milyar euro, ithalatı ise 5.4 milyar euro. Fransanın toplam ihracatının türkiyenin yaklaşık 4 katı oldugu düşünülürse, bir ambargo durumunda bizim bundan daha zararlı çıkacağımız kesin. Adam senin tekstil ürününü almayı keserse senin anan bacın kardeşin işsiz kalıcak. Yani cengaver fedainin tek yaptığı kendi bacısını işinden etmek olacak.

Sen 2012 yılında kendi beyin ve iş gücünle tek bir araba markası çıkaramama beceriksizliğini göstermişsen, 120 yıl öncenin teknoloji ve ekonomisiyle marka yaratmış fransıza mahkumsun demektir. Bugün alman, amerikan alırsın belki, yarın onlar da soykırımı kabul ettiğinde ne yapacaksın? at arabasına mı bineceksin?

Yanlışa yanlışla karşılık vermek artık bizde alışkanlık olmuş. Türkiyenin yapması gereken, Fransaya kızmak veya boykot etmek yerine, Fransa ve diğer sömürgeci milletlerin tarihte ve günümüzde yaptığı soykırımları tanımak ve tanımayanlara ceza getirmek olmalı. Tabi ki adil siyaset gereği kendi yaptığı ve yapmakta olduğu soykırımlar ve süikastler de kabul edilmeli, özür dilenmeli ve bedel ödenmelidir.

Bir kez daha tarih tekerrür etti, tribüne oynandı ve yanlış yapıldı. Bizler de biricik vatanımızın biricik vatanseverleri olarak alışılagelmiş şekilde bu oyunun parçası olacağız, fransız malı almayacağız, onlardan nefret edeceğiz, forumlarda 7 sülalelerine küfür edeceğiz. Kabarmış ve tatmin olmuş milliyetçilik duygumuzla akşam evimize gidip muhteşem yüzyıl izleyeceğiz.

Aferim bize

• quote:

Orijinalden alıntı: saitates

quote:

Orijinalden alıntı: emtue

1Ay onceki olaylardan rahatsiz olmadiysan simdi ikilemde kalmaman lazim. Kazasiz gunlerde kullan

Bir ay oncesi ile simdiki durum cok farkli hocam bi ay once 557 uyeden 60 kisi katilmisti mecliste ve gecmisti ama senatodan kesinlikle gecmiyecegini dusunmustum.

Senatonun bize karsi ne sempatisi var ki? Bu tasariyi gundeme almalari dahi dusmanliklarini gosteriyor. Totalden %5 indirimli kredi kartim var zorda kalmadikca almiyorum(evimin dibi). Sahsi cabam ve gorusumdur, 1 ay once abim adina sattigim c4 vtryi satana kadar catladigim gibi arizalarindan da bikmistim. Fransizlar konforlu ve donanimli olsalarda narin araclar ve karaktersiz insanlar tarafindan uretiliyorlar.

Yukarida bir arkadas dogru soylemis bu saatten sonra parasi odenmis bir seyi iptal etmek galeriye haksizlik.

Tepki icin siparis koduyla Fransa'ya bu mali icime sinmeyerek mecburen aliyorum diye bir mail at, en azindan memnuniyetsizligini gostermis olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: SUBARU
    ....
    Yanlışa yanlışla karşılık vermek artık bizde alışkanlık olmuş. Türkiyenin yapması gereken, Fransaya kızmak veya boykot etmek yerine, Fransa ve diğer sömürgeci milletlerin tarihte ve günümüzde yaptığı soykırımları tanımak ve tanımayanlara ceza getirmek olmalı. Tabi ki adil siyaset gereği kendi yaptığı ve yapmakta olduğu soykırımlar ve süikastler de kabul edilmeli, özür dilenmeli ve bedel ödenmelidir.
    ....

Başkalarının yaptığı soykırımları tanımakta problem yok da, tanımayanlara ceza getirmekte problem var.
    Demokrasiden bahsediyorsak bunu yapamayız.
    Fransa`nın da yapamıyor olması lazım.
    Anayasa mahkemesi ne diyecek göreceğiz.
    İfade özgürlüğünü kısıtlamış oluyorlar çünkü.

Boykotlaşmada da zarar görmüyorum açıkçası.
    Onur daha önemli geliyor bana.
    Aslında olay sadece Fransa da değil.
    Soykırımı tanıyan ülkeler belli.
    Bunlardan da zorunlu olmadıkça mal almamalıyız bence.

Bu tarz tepki vermenin faşizan bir tarafı olduğunu da düşünmüyorum.
    Devletim beceremiyorsa tepki vermeyi, halk olarak ben veririm.
    Fransa`daki suçsuzları da pek düşünemeyeceğim kimse kusura bakmasın.

Fazla milliyetçi veya fazla duygusal olabilir bu yaklaşımım.
    Ama benim gibi düşünenlerin birleşip tepkisini göstermesi gerektiği kanaatindeyim.
    Doğrudur veya yanlıştır farketmez...

• Şu boykotçu zihniyet çok gerici geliyor bana . hani Bir iki kişiyle ne olur demiyorum . Komple saçma diyorum . Yahu 21 yy .da yaşıyorsunuz hala boykot tu bilmem neydi uğraşıyorsunuz . Kapitalist sistemde büyük şirketlerin devletlerin değil şahısların tekelinde olduğunu bilmiyorsunuz . Günümüz ekonomisinin küresel bir ekonomi olduğunu , aldığımız maaşların verdiğimiz vergilerin dolaylı yada doğrudan bütün dünyayı dolaştığını bilmiyorsunuz .

Çok sığsınız arkadaşım çoooookk .
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.