Arkadaşım, araç Türkiye gümrüklerinden girmiş Fransa'ya parası çoktan ulaşmış olduğu için sen o aracı almazsan sadece Türkiyeli bir işletmeciye, satıcıya geçici olarak satış yaptırmamış olacaksın ve emin ol kaporanı yakacaksın. Siparişini iptal ederek Fransa'ya zarar veremezsin, Türkiyeli ithalatçıya zarar verme ihtimalin var ama kaporanı yakarak asıl zararı kendine vermiş olursun.
İsin bu yönünden bakmamistim aslinda..
Kişiden kişiye değişen bir durum.... alan kişiyi eleştirmem. Ama son hadise olmasa bile Fransa'nın eskiden beri tutumu nedeniyle ben şahsen almam... çok cazip olsa da almam... peki fransa düşman da diğerleri dost mu? 1- Almanlar : Türkleri katledenlere örtülü destek veren , naziler yetiştiren, AB ye Türkiye'nin girmemesi için çalışan (girmesi iyi-kötü tartışılır ayrı mesele), vakıflar aracılığıyla iç işlerimize karışmak, teröre örtülü destek.. Opel-vw-mercedes-audi almak?
2- ABD ? 3- Çin? 4-İtalya? 5-İsveç? 6-İsrail? ve Yahudi kaynaklı üretimler.. bunlar da çok temiz değil yani.. Yerli üretim %100 yerli üretim... Şart..
Ben citroen kullanıcısı bir kişi olarak siparişi iptal etmenizi tavsiye ederim . Zamanında olaya bu gözle bakıp doğru karar vermediğim için de pişmanım açıkçası. Ürünlerini almamanin Fransızlara iyi bir uyarı olacağını düşünüyorum. İşsiz kalan her fransız yöneticilerinin başını agritacaktir.
quote:
Orijinalden alıntı: alpmax
Kişiden kişiye değişen bir durum.... alan kişiyi eleştirmem. Ama son hadise olmasa bile Fransa'nın eskiden beri tutumu nedeniyle ben şahsen almam... çok cazip olsa da almam... peki fransa düşman da diğerleri dost mu? 1- Almanlar : Türkleri katledenlere örtülü destek veren , naziler yetiştiren, AB ye Türkiye'nin girmemesi için çalışan (girmesi iyi-kötü tartışılır ayrı mesele), vakıflar aracılığıyla iç işlerimize karışmak, teröre örtülü destek.. Opel-vw-mercedes-audi almak?
2- ABD ? 3- Çin? 4-İtalya? 5-İsveç? 6-İsrail? ve Yahudi kaynaklı üretimler.. bunlar da çok temiz değil yani.. Yerli üretim %100 yerli üretim... Şart..
Son derece haklisiniz aslinda yerli uretim sart....zaten yerli alternetif olsa iptal degil hic bulasmazdim ama alternatif olmayan urunlerde beni cok ilgilendirmedi hangi ulkeye ait oldugu cunku biz bize bile dost olamadik ki diger ulkeler(avrupa -israil abd ve digerleri) olsun.ama bu fransanin yaptigi biraz haddini astigi icin icim rahat edemedi dogrumu yapiyorum diye.
biz bi ara sokaklarda italya bayrakları, sonra fransa bayrakları, sonra abd bayrakları, sonra israil bayrakları yakıyorduk..ne zaman dı ozamanlar hatırlayan var mı?ha bi ara almanya nın bi yasa teklifi vardı...Almanyadaki türk vatandaslarımızın uyumunu sağlamak( asimile etmek) için..ne oldu ozaman..vw de kuyruk mu azaldı..mavi marmaradan sonra israili protesto ediyoduk. noldu? arkadasım bu işler böle olmaz....protesto kavramı örgütlü toplumlar da işe yarar.ama malesef bizim ülkemizde 'örgüt' kavramı her zaman sakıncalı görülmüş ve daha başlamadan baltalanmıstır kapitalist sistemlerde bu tür örgütlenmeler(ortak düşmanı boykot etme) lümpen sınıf boyutunda olur. oda tam bir örgütlenme olamaz, küçük çaplı protestolarda kalır.. lümpen( Lümpen sınıf, tüketim alışkanlıklarının esir aldığı; tüketme dışında, başkasının üretimini mirasyedi misâli tüketen; mevcûdiyetlerinin hiçbir anlamı olmayan, irâdelerinin üzerine yatarak münzevileşmeyi tercih eden; hiçbir duruşu, tavrı, projesi olmayan insanlardan oluşmaktaydı...bknz. wikipedia) lerin çoğunlukta olduğu ülkelmizde bu protestolar bi b.ka yaramaz... örneğin bu aksam haberlerde vardı: itü lü öğrenci cumhurbaşkanının üniversiteye gelişini protesto etmek için cebine 3 yumurta almış.polis aramasında yımırtalar bulunmuş..4 gün gözaltında kalmıs..11 yıl hapsi isteniyordu. memleketimin güzel insanları ne protestosundan bahsediyorsunuz..kaçırdık o treni..ileri demokrasi ve köküne kadar kapitalizm ile yönetilen ülkemde fransa yı boykot edecez ha..
neyse benim önerim (BENCE) aracı rahatlıkla alman..kapitalizmin tadını cıkartalım...zevk almaya bak..
Kapitalizmin tadı Citroen ise Sosyalizmin tadı Lada mı acep?
thy gidip milyar dolarlık airbus alımını durdurmadan iptal etmezdim
quote:
Orijinalden alıntı: Ykaraca
Kaporamı geri vereceklerse iptal ederdim, yanacaksa etmezdim. Ne malı araç alacaksanız alın şimdiden hayırlı olsun.
Arkadasa katiliyorum. Kaporoyu herhangi bir bahane ile geri alabiliyorsan al. Ama yakma kaporoyu. Al keyifle bin. Benzini total den alma.
quote:
Orijinalden alıntı: alpmax
Kapitalizmin tadı Citroen ise Sosyalizmin tadı Lada mı acep?
sosyalizmin tadı bir zamanlar ladaydı, kendileri üretiyordu...
quote:
Orijinalden alıntı: rumelian
quote:
Orijinalden alıntı: Ykaraca
Kaporamı geri vereceklerse iptal ederdim, yanacaksa etmezdim. Ne malı araç alacaksanız alın şimdiden hayırlı olsun.
Arkadasa katiliyorum. Kaporoyu herhangi bir bahane ile geri alabiliyorsan al. Ama yakma kaporoyu. Al keyifle bin. Benzini total den alma.
Görüsecegim sabah bayii ile bakalim ne tepki vericekler ilk siparis esnasinda aslinda sormuslardi eminmisiniz diye sizin icin gelicek filan demislerdi.bakalim.total mi kesinlikle hayir..
Aracı beğendiyseniz ve alternatifiniz yoksa iptal etmeyin.
Sonuçta büyük firmalar milli duygulardan çok kendi kazançlarını düşünürler.Citroen fransa hükümetiyle pararlel düşünmek zorunda olan küçük bir işletme değil. fransa tasarıyı kabul etse de etmese de citroen sadece ekonomik olarak ne kadar etkileneceğini düşünür. Yani siz citroen alınca fransa dan çok citrone para kazandırmış oluyorsunuz.
Protesto edeceğiz diye ülkemizdeki fransız şirketlerini kapatıp, çalışan vatandaşlarımızı mağdur etmek yerine,devletin fransa ile ekonomik ilişkileri kesmesi ve israil gibi davranıp başkalarını pek tınlamamamız yeterli.
Alternatif olarak bakacağınız bir başka modelin de sizi aynı şekilde tatmin edeceğini düşünüyorsanız iptal edebilirsiniz. Kaporayı geri alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Citroen'i çok sevdiyseniz, vazgeçtiğiniz zaman aklınız ondan kalacaksa alın.
quote:
Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi
thy gidip milyar dolarlık airbus alımını durdurmadan iptal etmezdim
macemre'nin yazdıkları doğru. Bu şekilde satıcı ve siz mağdur olursunuz.
Ben olsam zaten o plazadan içeri girmezdim.
fransayı protesto etmek için değil, sırf kalitesizliğin dolayı bile iptal bence. Citroen pejo alıp o kadar pişman olan varken hala nasıl alıyorsunuz? Sağını solunu janjanlı yapınca çok mu güzel görünüyor? Gidin japon alın, alman alın. En azından daha kalitelidir, paranızın karşılığını daha iyi alırsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: macemre
Arkadaşım, araç Türkiye gümrüklerinden girmiş Fransa'ya parası çoktan ulaşmış olduğu için sen o aracı almazsan sadece Türkiyeli bir işletmeciye, satıcıya geçici olarak satış yaptırmamış olacaksın ve emin ol kaporanı yakacaksın. Siparişini iptal ederek Fransa'ya zarar veremezsin, Türkiyeli ithalatçıya zarar verme ihtimalin var ama kaporanı yakarak asıl zararı kendine vermiş olursun.
Böyle bir mantık olamaz.Diyelimki şu dakikadan itibaren kimse almadı o aracı.O aracın bedeli ne kadar,40 bin lira.Türkiye'nin kaybı bu kadardır.Ama o araç alındığında yenisi girecek sınırdan,bir tane daha alındığında başka bir araç daha girecek.O zaman Türkiye'nin kaybı ne olacak? Bunu düşünemeyecek kadar sığ bir insanmısın? Bu nasıl bir yaklaşımdır anlayamıyorum gerçekten.Birde "Fransa'ya zarar veremezsin" demişsin.Söylermisin başka türlü nasıl zarar veriririz Fransaya? Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya mı bakalım diyorsun bu mudur yani?
iptal ettirince yerine alabileceğin yerli otomobil olmadığı için boşa iptal ettirme bence
Arkadaşım,kaporanı alabiliyorsan siparişi iptal et kaporanı alamazsan zaten onlara bir zarar vermemiş olursun çünkü zarar bedelini kapora olarak senden almış olurlar.Fransa bu çıkardığı yasayı yutana kadarda bir daha Fransız malı kullanma.İşin özü budur.
-"1 haftaya unutulur"
-"Biz ne protestolar gördük"
gibi aciziyet içeren yorumlara odaklanma.Unutulursa unutulsun,sen hatırlıyorsan unutulmamıştır.
quote:
Orijinalden alıntı: MYılmaz4646
iptal ettirince yerine alabileceğin yerli otomobil olmadığı için boşa iptal ettirme bence