Şimdi Ara

Fransiz araç siparisimi iptal etmelimiyim?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
5.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben olsam iptal ederdim hocam.bir kişi bir kişidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

merak ediyorum cep telefonu kullanıyormusun? merak ediyorum bize buraya yazdığın marka bilgisayar ne malı? merak ediyorum adidas nike vb marka ayakkabı giyiyormusun....? hea sonra gelmiş fransız aracım şöyle böyle diyorsun valla helal olsun sizlere. yalnız zaten fransız malları kaliteli değil bana kalırsa git iptal et japondan şaşma derim!

Hep aynı şeyler söyleniyor.

Sen sana düşmanlık gösteren veya göstermeyen iki ülkeyi ayırt edemiyor musun? Bütün dünya bize düşman görüşü doğru değil.Japonya,Güney Kore Türkiye'ye düşmanlık beslemeyen ülkeler.Bunlar tercih edilebilir.
  • Bence fransız modelleri alınmaması lazım, parlementoda fransız millet vekilleri ekonomik yaptırımın ancak birleşmiş milletler kararı ile olabileceğini bildikleri için kesinlikle fransanın bu yasadan ötürü ekonomik olarak etkilenmeyeceğini iddia etmişlerdi çünkü biliyorlardı ki insanlar bu tip durumlarda çok dikkatli olmayacaklardı bir kaç haftalık bir gaz ile belki ufak çaplı protestolar olacaktı ama bu sonuçta küçük münferit olaylardan ibaret olacaktı. Devletler kanunlar ile anlaşmalar ile yönetilirler, devlet olarak Türkiye fransız mallarını protesto edemez çünkü bu kararı birleşmiş milletlere girerken attığımız imzalar ile verdik öyle kendi başına kararlar alıp uygulayamazsın eğer sen uygularsan tüm dünyada sana ambargo uygular ki o zaman çıra gibi yanarız Allah korusun. Örnek : Kıbrıs barış harekatından sonra Türkiyeye uygulanan ambargo sonuç : gaz kuyrukları, ekmek, sigara, çay vs. vs. kuyrukları... Kemal Sunalın filmlerine bile konu olmuştur hepimizi biliriz. Size şöyle bir örnek daha vereyim amerikalılar fransızlarla bir problem yaşamışlardı tarihte ve o zamanki amerikan başkanı (ismini hatırlamıyorum) ben devlet olarak birşey yapamam ama halkımdan rica ediyorum fransız malları almayın fransız şarabı içmeyin dedi ve o yıl içinde fransa amerikada resmen ekonomik olarak bitmişti... Şimdi bazı arkadaşlara bakıyorum hemen siyasi olarak devlet yaptırım uygulasın bana ne diyorlar yani bu demek oluyorki fransız parlementosu bunu öngörmüş olmalı demek ki az çok tahmin etmişlerdi, mesele italayanın almanyanın veya amerikanın fransadan iyi veya kötü olduğu değil mesele şuanda fransanın ekonik olarak Türkiyede canının yanmasıdır ki bu tüm ülkelere örnek olur, şuanda fransız malı alacağına git alman malı al, git italyan al, git japon al kore al ama fransız şuanda alma canı yansın, bir kişi deyip geçmemek gerek lütfen daha duyarlı olalım, bazı arkadaşlarda devleti yönetenler adam gibi olsa vs. demiş ya Allah aşkına savaş mı açalım yani fransaya şimdi, zaten büyükelçi çekildi, fransız büyükelçisi gönderilecek, askeri alanda yapılmış antlaşmalar iptal ediliyor, ortak tatbikatlar iptal edildi, bazı fransız firmalarının almış olduğu ihaleler bir bir iptal ediliyor yani devlet aslında boşta durmuyor gündemi iyi takip ederseniz görürsünüz kendiniz oturduğunuz yerden bazı insanların zihniyeti gibi herşeyi devletten beklememek gerek devlet yapsın bana ne zihniyeti kimlere ait çok iyi biliyoruz, lütfen daha duyarlı olalım derim ben, elbetteki herkesin aynı fikirde olmasını beklemiyorum...

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

merak ediyorum cep telefonu kullanıyormusun? merak ediyorum bize buraya yazdığın marka bilgisayar ne malı? merak ediyorum adidas nike vb marka ayakkabı giyiyormusun....? hea sonra gelmiş fransız aracım şöyle böyle diyorsun valla helal olsun sizlere. yalnız zaten fransız malları kaliteli değil bana kalırsa git iptal et japondan şaşma derim!

Sen sana düşmanlık gösteren veya göstermeyen iki ülkeyi ayırt edemiyor musun? Bütün dünya bize düşman görüşü doğru değil.Japonya,Güney Kore Türkiye'ye düşmanlık beslemeyen ülkeler.Bunlar tercih edilebilir.

japonya amerikanın uşağı değil evet. lütfen tarihi bir araştırın. bana azerbaycandan başka bir ülke söyle türküyeye tehtit olmayan?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

japonya amerikanın uşağı değil evet. lütfen tarihi bir araştırın. bana azerbaycandan başka bir ülke söyle türküyeye tehtit olmayan?

Bu nasıl bir zorlama bağlantıdır Allah aşkına.

• yav he. ne diyim anlıyamıyorsanız arkadaşım
  • Yüreğin ne diyor?
  • Sana kalmis kardesim yureginin sesini dinle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dediklerinize gore yasasaydik dediklerinizi duyamazdim. Bilgisayar kullanmazdim cunku. Adidas nike fransiz mali degil Turk mali diyeceksiniz, hangi Turk mali? Adidos mi(!) Hani su pazarda sadece a harfini degistirip koyduklari.. O yuzden geciniz, hayatinizi yasayiniz "tembel turk milleti uretmiyor diyeceginize kendiniz uretiniz. Bizdeki tarim kadar, onlarda da tarim yok mesela. Mesele o degil onda pamuk olur sende arpa olur karli bir politikayla takas edersin heh iste mesele o politikadir. Yani forumdasim; fransiz ingiliz italyan mallari icimizde. Onlari almamak hapishanede onune yemek koyan gardiyanin koydugu yemegi yemeyip ona trip atmak, icinizdeki isyankar ruhu ortaya cikarip biseyleri degistirebilebileceginizi zannetmektir. Gercek icimizdedir ama onu disariya cikarmak icin bilgiye kulture ihtiyacimiz vardir bu adamlar cigersiz ama yeterli kultur donanimina sahipler. Mobilden giriyorum umarim kafamdakileri dogru aktarabilmisimdir.

• eğer alternatifi olabilecek bir araç varsa etmelisin bence hocam.. şahsen ben yerinde olup da gidip aracı alsaydım sonradan içime dert olurdu.. sen de kendi muhakemeni yap içinde.. verdiğin karardan pişman olma...
  • Alacagınız alternatif aracın fiyat farkını size almayın diyen arkadaşlar karşılayacaklarsa bana kalırsa da iptal ettirin. Benim diyen milliyetçi menfaati sözkonusu oldugunda bütün milliyetçi duygularından arınacaktır. Burada boykotun en ateşli savunucuları nedense yurtdışında okuyan ya da ülkesinde vakıf üniversitesi okuyan genç arkadaşlar, eğitim için para ödediğiniz vakıflar kimlere ait, bu ülkenin en büyük şirketleri ve politik unsurları kimlere ait takip edebiliyor musunuz arkadaşlar?
    Türkiye'den çok uluslu bir şirket çıkmayacak, Türkiye'den global bir otomobil üreticisi çıkmayacak, çıksa da arkasında global markalardan bir tanesi olacak. Dünya özel şirketlerin oyun alanı, Türkiye bu oyun alanındaki basit bir oyuncaktan ibaret.
    Türk Parlamentosu ve Türk ordusu daha 6 ay önce, bugün boykot etmeye çalıştıgımız ülke ile birlikte soykırımdaydı. Bir ülkenin devlet başkanını sokaklarda linç edip masum halkı defalarca bombalayınca barış mı geldi?

• Otur iyi düşün kalbinin sesini dinle hiç kimseden tavsiye bekleme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Sana kalmis kardesim yureginin sesini dinle

Asil sorunda orda.tabikki duygularim vazgec kendi capinda fransaya bi ders ver diyor ama diger yanimda okadar ugrastin bekledin butceni zorladin artik vazgecme bundan sonrasi icin uzak dur diyo fransizlardan.cok kotu bi ikilem:((
  • Kaporamı geri vereceklerse iptal ederdim, yanacaksa etmezdim. Ne malı araç alacaksanız alın şimdiden hayırlı olsun.
  • Etmelisin bence.
  • Empati yapıyorum eğer maddi zararım olmayacaksa gider bayiye en Fransız arac almıyorum derdim.. Ha maddi zararın olacaksa para kolay kazanılmıyor Allah hayrını göstersin derim.. Ama maddi zarar olmayacaksa tepkini koy bence.. Biraz icinden geçenle alakalı konu açtığına göre icine sinmiyor diye düşünüyorum o zaman öldürücü hareketi yapmalisin 1000 kisinin yapacagı tasarrufu yapmış olursun.. 1000 tane parfum yerine bir arabasi satılmazsa bunların zararları aynı.. Asla bir kisiden ne olur demeyin
  • Bu saatten sonra hiç bir Fransız arabasını asla almam.Götürüp 1,5 Milyonluk ermenistana satsınlar...Dahası Bildiğim bütün şirketlerinin hiç bir malını almıyacağım.Büyük super.marketler, gıda sektörü, süt, yoğurt, peynir, benzin istasyonu..İisim isim hepsini biliyorum...Bana düşman olana beş kuruş para kazandırmam...Bana hor bakana hor bakarım...GURURUMLA YAŞARIM....Çok şükür..YÜZÜME TÜKÜRENE OHHHH NE GÜZEL YAĞMUR YAĞIYOR DEMEM...Kimin ne düşündüğünü iplemem....Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Ocak 2012; 1:22:37 >
  • Arkadaşım, araç Türkiye gümrüklerinden girmiş Fransa'ya parası çoktan ulaşmış olduğu için sen o aracı almazsan sadece Türkiyeli bir işletmeciye, satıcıya geçici olarak satış yaptırmamış olacaksın ve emin ol kaporanı yakacaksın. Siparişini iptal ederek Fransa'ya zarar veremezsin, Türkiyeli ithalatçıya zarar verme ihtimalin var ama kaporanı yakarak asıl zararı kendine vermiş olursun.
  • Araç içine sindiyse, fiyatta güzellik yaptılarsa siz almazsanız bile başkası alacak.

Aracı almayıp gidip Avrupa menşeili (Alman,İtalyan) bir araç alacaksanız boykotunuzun bir anlamı olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman06 -- 25 Ocak 2012; 1:25:25 >
  • Alternatifsiz bi arac almiyorsunuz. Eger citroen fanatigide degilseniz vazgecmemeniz icin bi neden yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.