Şimdi Ara

Fransızcası iyi olanlar yardımcı olabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıfırdan B1 düzeyinde Fransızca öğrenmek ne kadar zaman alır? İngilizceden daha mı zor,İngilizce bilmek kolaylık sağlar mı(birçok İngilizce kelimenin Fransızca kökenli olması sebebiyle)

Bu konuda bildiğiniz iyi kaynaklar,youtube kanalları varsa sıfırdan başlayan tavsiye eder misiniz?

• bonjour le pen macron baguette

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herhangi bir dili sıfırdan B1 düzeyine getirmek zaman alır. Bir de çalıştığınız dil dünyadaki en zor dillerden biri. Eğer İngilizce biliyorsan işin daha kolay olur. Bence gramer olarak tense'lere göz gezdir sonra metin çözümlemesine yumul. Takıldığın yerde kelimeleri not al, gramer eksiğiyse o konuya çalış. Çok yeni seviye olduğun için bir öğretmenle birlikte yapman veya internette paralı veya parasız böyle birini bulman gerek. Fransızcayla bir ilgim olmadığı için kimi tavsiye edebilirim bilmiyorum. Araştırıp bulacaksın gibi duruyor.

• tek başına b1 1 yıl sürer

• Gözünüzde büyütmenin hiçbir faydası yok. Öncelikle karar vermeniz gereken şeyin neden fransızca öğrenmek istediğiniz olduğunu düşünüyorum. Akademik amaçlarla mı öğrenmek istiyorsunuz? Eğer isteğiniz buysa okuduğunu anlama, kompleks metinleri çözümleme gibi becerilere yoğunlaşmanız gerekir. Eğer orada yaşamayı düşünüyorsanız, bu kapsamlı bir süreç gerektirir ve açıkçası ilk aşamada gereksiz bir hedef olur. İngilizceniz iyiyse ingilizce üzerinden öğrenmeye çalışmak ciddi kolaylık ve hız sağlayacaktır. Onun dışında günlük bazı programlar aracılığıyla pratik yapmak önemli. Örneğin, Slow News in French app'ini kullanarak fransızca haberleri yavaşlatılmış şekilde dinleyebilirsiniz. Malum gramer applerini kullanabilirsiniz. Language Reactor uzantısıyla ingilizce/fransızca simültane çeviri ile dizi film izleyebilirsiniz ki bence çok faydalı eğer günlük dile de aşinalık kazanmak istiyorsanız. Ama en başta belirttiğim gibi yapmanız gereken en önemli şey hedef odaklı davranmanız, neden dili öğrenmek istediğinizi spesifik olarak belirlemeniz olmalı bana göre öteki türlü ilerleme kaydedilse de unutulması çok daha kolay oluyor.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt

Tavsiyeniz için teşekkürler.Fransa'da erasmus yapmak istiyorum.Belki imkan olursa orada iş bulup çalışmak da isterim.Birkaç sene zamanım var b1 düzeyinde öğrenmek için(b1 düzeyinde dil bilmek şartı var).Yaz aylarında boşum ve yaz okulunda dil dersleri almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D4489390 -- 27 Haziran 2022; 23:14:56 >
  • okul arkadaşım fransızcayı 0dan yaz tatilinde ileri seviyeye çıkarmıştı

senin ne kadar emek vermene bağlı 2-3 ay içinde de iyi bir seviyeye çıkarabilirsin ama tatilinde feragat etmen gerek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Serin hikaye diyecem de tanıdık artık seni :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızca basım bir Voltaire kitabı alarak üçerli/dörderli sayfalara bölüp Türkçeye çevirmeye deneyebilirsiniz. İlk sayfayı sadece telaffuza dikkat edip sesli şekilde okuyup ikinciyi okurken anlamaya çalışarak üçüncü sayfayı da çevirerek üstünde çalışabilirsiniz. Epey öğretici olmuştu benim için. Neden Voltaire çünkü yazdığı Fransızca yalın ve söz oyunları yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 27 Haziran 2022; 23:27:13 >
  • edito textbooklarını öneririm

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

hocam bırak buraları birkaç gün sonra final sınavınız var ona çalış az kaldı  

• MertayKardes kullanıcısına yanıt

ne final sınavı benim okul haziranda bitti 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Haziran 2022; 14:2:24 >
  • MertayKardes kullanıcısına yanıt

stajlarda tüm stajların finali yok her stajın finali o stajın sonunda, gelişimi de sanırsam mayısın ortasında vermiştik onu mu kastettin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Haziran 2022; 14:4:19 >
  • İngilizce kelime bilginin iyi olması avantaj sağlar bana sağlamıştı ama kısa sürede büyük sonuç beklenmez fransızcada b1 olabilecek seviyeye harcanacak sürede ingilizcede kabiliyete bağlı b2-c1 olunur

tek başına öğrenilip yol alınacak bir dil değil youtube yetersiz bu konuda

bir de bu tarz soruları buradan çok reddit üzerinden sorarsanız daha faydalı olur sallayan biri gelmiş bile :D

• static85youtube
    Funny scenes of Joey attempting to speak French from s10e13 of Friends. Enjoy!
    https://www.youtube.com/watch?v=DqwzvtjeYBQ&feature=youtu.be
  • Ingilizce bariz fayda sagliyor da benim gibi iki dili mix etmemeye dikkat etmen lazim, yakin olsalar da telaffuzlar filaj birbirine girebiliyor İngilizcedeki hallere cok alistiysan

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam siz neden fransızca öğreniyorsunuz gsü hukuk mu yoksa  

• Benim ortaokuldan fransizcam var zaten, epfl e degisime gidicem onun için geri hatırlıyorum su an

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

GPA'niz kaç? epey yüksek olmalı epfl'e gidebiliyorsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D4489390 -- 28 Haziran 2022; 15:10:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.