Şimdi Ara

ingilizcesi çok iyi olanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ingilizcesi gerçekten çok iyi olan birini arıyorum. benim gibi okuduğunun/duyduğunun yarısını anlayıp yarısını anlamayanlar değil, gayet rahat bir şekilde dili kullanabilenler. mümkünse özelden danışmak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Danışacağım konuyu buradan danışırsan ve bu konunun başkalarının da işine yaramasına izin verirsen cevap veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Danışacağım konuyu buradan danışırsan ve bu konunun başkalarının da işine yaramasına izin verirsen cevap veririm.

izin veririm de bir noktadan sonra mesele herkesin kendi imkanlarına gelecek. sorun değil burada da olur.

yurtdışına çıkmadan (imkanım yok) iyice nasıl geliştirebilirim? uzun süredir uğraşıyorum, witcher 3'ün bir kısmını çevirdim ama hala istediğim seviyeye yaklaşamadım bile. kendi seviyem nedir onu da bilmiyorum. internetteki sınavlarda tutup cümlenin içinden kelime çıkartıp boşluğu doldur diyo öyle dil mi ölçülür :) öncelikli 2 sorum evdeyken nasıl geliştiririm? (ielts'den 6.5 - 7 puan yapabilecek kadar) ikinci sorum da şu kitabı anlayan biri ne seviyededir (bunu rahatça anlıyorum):http://english-e-reader.net/onlinereader/the-man-with-the-golden-gun-ian-fleming/

• Linkteki kitap, iyi derecede İngilizce bilgisi gerektiren bir kitap değil. Komplike cümleler ya da edebi bir dile sahip değil. Bu nedenle, o kitabı referans almamalısın.

İkinci konu, ki bunu dil öğrenmek isteyen herkesin mutlaka uygulaması gerekir; ana dilini iyi bilme zorunluluğu. Yani, eğer sen kendi dilinde sıfat, zarf ya da zamirin anlamını bilmezsen, öğrenmeye çalıştığın dilin eğitimini aldığın sırada, bilmediğin kavramlarla boğuşur ve ancak ezberleyerek günü kurtarırsın. Yani, ana diline özen göster.

Asıl konu ise, dil öğrenimindeki en önemli kural olan pratik yapmadır. Kitap okuyarak futbol oyunculuğunu geliştiremeyeceğin gibi, pratik yapmadan herhangi bir dili de öğrenemezsin. Okursun, anlarsın ama dilin asıl amacı olan konuşma işlevini yerine getiremezsin. Bu nedenle, okuma ve yazmaya önem verirken, konuşmayı kesinlikle geri plana itmemelisin.

Pratik için önerebileceğim bir kaynak site yok, fakat biraz uğraşarak internetten arkadaş edinebilir ve bu arkadaşlarınla devamlı iletişim kurarak pratik ihtiyacını karşılayabilirsin.

İELTS gibi sınavlar da zaten okuma, yazma, anlama ve konuşma gibi farklı soru içeriklerine sahiptir ve gerçekten kaliteli sınav türleridir. Senin ezberlediğin kelimelerle ilgilenmeyip "Kelime işini nasıl olsa halledersin. Bakalım, altyapın ve pratik zekan nasıl?" mantığı ile işleyen sınavlardır.

• Konuyu ingilizce açsaydın trolleri elerdin

• tzakhi T kullanıcısına yanıt
    Yurt dışına çıkmadan speaking bi yere kadar gelişir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ticari olarak dili satan kurumların ölçütlerine göre değil de dilin seviyesine göre söylüyorum; kitabın en azından tek sayfası upper– intermediate civarında. Grameri rahatça çözümleyebiliyorsan sen de en az bu seviyedesin. 3–5 kelime eksiği büyük sorun değil.

Eklemeyi unuttum, asıl "İngilizce" bu seviyelerde başlıyor. Konuşma kısmı da çok farklı bi' boyut. Senkronize olarak ilerletmezsen okuduğun-anladığının %30-50 kısmını konuşurken kullanabilirsin ki bu rahatsız edicidir (kendimden biliyorum). Kendi diline hakim olman da şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roby -- 12 Şubat 2016; 20:28:50 >
    Kitap okuyorsun zaten, tavsiye edebileceğim şeyler;
    İnsanların yabancılarla konuşup karşılıklı dil geliştirdikleri bir uygulama vardı onu kullanabilirsin. (Sen onlarla Türkçe onlar senle İngilizce konuşuyor gibi birşeydi.)
    lyricstraining.com adresinde şarkıları dinlerken kendini geliştirmeni sağlayacak bir sistem var.
    İnterneti ve bilgisayarı onlar gibi kullanabilirsin. Mesela arayüzleri İngilizce yapıp yabancı sitelerde tartışmak.
    Haberleri yabancı sitelerden veya bizim sitelerin yabancı sürümlerinden kontrol etmek.
    Dizileri ingilizce altyazılı dinlemek veya çevirmeyi denemek. (Dil öğrencileri bunu yapıyor çoğunlukla.)

Evden diyorsan bunlar aklıma geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.