Şimdi Ara

Freedos'a Windows 8 kuramıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sipariş ettiğim lenovo z500 dizüstü bilgisayar bugün elime geçti. Freedos yüklü, Windows 8 kuramıyorum. Win 8 yükleme ekranında, hard diskin seçildiği yerde, adamlar hard diski 6 parçaya ayırmış. 2'si ayrılmamış alan, 1'i 1.5 gb'lık - büyük ihtimalle one key recovery alanı- gerisi de boş alanlar.

Boş alanlara Windows yükleyemiyorum, disk türü mbr diyor gpt olmalı diyor.
    Ayrılmamış alanlara yeni bölüm oluşturamıyorum, hata veriyor.

Bütün diski ve alanları silsem mbr den gptye çevrilir mi? Ama o zaman da one key recovery özelliğini kullanamam heralde. Ne yapmalıyım?

• domaingate D kullanıcısına yanıt
    diskin uefi kurulum için bölümlenmiş. bu şekilde bölümlemede gpt türü disklere yapılabiliyor.diye biliyorum.
    yani diskin zaten gpt olması lazım. ama hala hatayı veriyorsa gpt ye çevilebilirsin. ama gpt ye çevirme işleminde
    diskin tamamen boş olması gerekiyor. yani o bölüntülerdeki veriler (varsa) silinir. bi ekran görüntüsü olsaydı iyi olurdu.

şu şekilde yaparsın.

yükleme ekranında shift+ f10 a bas (asusta böyle lenovo yu bilmiyorum) komut istemcisi açılcak

disk part enter
    list disk enter (diskler listelenecek hdd nin numarasına bak eğer birden fazla disk varsa genelde 0 oluyor)
    select disk 0 enter
    clean disk enter ( diski siliyor)
    convert gpt enter
    exit enter
    exit enter komut istemcisi kapanınca yenile butonuna tıkla

yükleyeceğin bölüü seç dene bakalım olacakmı.

• domaingate D kullanıcısına yanıt
    Ben aynen öyle yapmıştım.Kurulum aşamasında HDD'yi tamamen silmiş ve ondan sonra ikiye bölmüş ve kurlumu birinci bölüme yapmıştım.(HDD yi kurduktan sonrada bölebildiğin için hiç bölmesende sıkıntı yok) Tamemen temizlenmiş bir HDD'ye win 8 kurlurken kendi dosyalarının ve formatını otomatikmen oluşturuyor zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgürluk allaha kulluktur

diskin uefi kurulum için bölümlenmiş. bu şekilde bölümlemede gpt türü disklere yapılabiliyor.diye biliyorum.
    yani diskin zaten gpt olması lazım. ama hala hatayı veriyorsa gpt ye çevilebilirsin. ama gpt ye çevirme işleminde
    diskin tamamen boş olması gerekiyor. yani o bölüntülerdeki veriler (varsa) silinir. bi ekran görüntüsü olsaydı iyi olurdu.

şu şekilde yaparsın.

yükleme ekranında shift+ f10 a bas (asusta böyle lenovo yu bilmiyorum) komut istemcisi açılcak

disk part enter
    list disk enter (diskler listelenecek hdd nin numarasına bak eğer birden fazla disk varsa genelde 0 oluyor)
    select disk 0 enter
    clean disk enter ( diski siliyor)
    convert gpt enter
    exit enter
    exit enter komut istemcisi kapanınca yenile butonuna tıkla

yükleyeceğin bölüü seç dene bakalım olacakmı.

Konuyu hortlatmis olacagim ancak hocam verdigin bilgi sayesinde bilgisayara windows 10u kuruyorum. Yalniz ilk komut birlesik yazilinca bende diskpart komutu geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaten diskpart şeklinde birleşik yazılacak. Ben yanlış yazmışım kusura bakma. Gerisi aynen devam.
  • Ona uygun sürümü kurmalı veya diski çevirmelisin. Arkadaşlar anlatmış zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.