Şimdi Ara

Freedos Z500'e Windows 8 Nasıl Kurarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pcdepo.com'dan Lenovo Ideapad Z500 serisi bir bilgisayar aldım. Freedos olmasından dolayı ucuz bu yüzden burayı tercih ettim. Ne olacak canım freedos'sa, ben kurarım Windows 8 diyordum fakat kuramıyorum.

Win 8 Pro format DVD'm var. İlk olarak yüklemeye çalıştığımda, windows'un yükleneceği diski seçme kısmına kadar geldim fakat disk seçemedim. şöyle bir hata aldım; "Windows cannot be installed to this disk. The Selected disk has an MBR Partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT."

Bu sorunu internetten araştırdığımda çözüm bu linkteki çözümü denedim. EFİ seçeneğini kapattım bios'dan ve tekrar başlattığımda disk seçme ekranına geldiğimde diski seçebildim, windowsu yüklemeye başladı ve ben de oldu bu iş basitmiş derken yüklemenin ortasında tekrardan bir hata verdi; hata

Freedos bir bilgisayara Windows 8 veya 7 fark etmez 64 bit sürümünü sorunsuzca nasıl yükleyeceğim? Kalakaldım böyle :D Pazar akşamı şehir dışına çıkıyorum okul için halletmem gerek o zamana kadar. Bilgisi olan bir arkadaş yarım ederse hiç fena olmaz.

Teşekkürler şimdiden.

• Geldiğin aşamada diski komple sil...Sonra (isteğe bağlı olmak üzere diski ikiye bölebilirsin) ..Eğer ikiye bölersen ilk kısmı seçip kuruluma devam et..

Windows o aşamada hard Diski 4 parçaya ayıracak (ikisi senin ayırdığın iki tanede kurulum için) ayırırken aynı zamanda diskin formatınıda değiştirir.Sende kuruluma devam edersin..

Anlayacağın..Diski tamamen silip kuruluma devam edince Windows kendine göre biçimlendiriyor.

Win 8 GPT formatı olan diske kurulduğu için uyarı veriyor senin diskte...Diskinin şu anki formatı MRB...O ikaz yazısıda bunu anlatıyor Diski GPT formatına çevir diye..Sen tamamen sil o çevirir..
  • Diski tamamen silip tek 1 disk hâline getirdim ve format cd'sini takıp disk seçme ekranına kadar geldim. Shitf + F10 kombinasyonu ile CMD komut istemcisini açıp, sırasıyla; diskpart, list disk, select disk, clean ve convert gpt komutlarını girip format atacağım diski gpt formatına çevirdim. yaklaşık 465 gb bomboş bir GPT formatlı diskim oldu. Bunu bölüp 100 gb'lık bölüme windows'u kurmaya başladım ve devam ederken tekrar %97 de takıldı, fotoğraftını atmıştım yukarıda. O hatayı veriyor...

"Beklenmekdik bir hata oldu, yüklenen kaynağın doğrulandığından emin olun ve tekrar deneyin" gibi bir çevirisi var Türkçe'ye. Ben bu Windows 8 Pro sürümünü internetten indirdim ve dvd tool aracılığıyla .iso dosyasını DVD'ye yazdım. Yani bu indirdiğim Win 8 Pro. düzgün çalışıyor mu çalışmıyor mu emin değilim. 64 bit olduğu için evdeki 32bit pc'mde de deneyemiyorum. Sizce Format DVD'im mi hatalı yoksa yepyeni PC'nin HDD'si mi bozuk? Boot ekranında HDD testi yapabileceğim bir program lazım sanırım. CMD komut istemcisinden chkdsk yaptığımda bir hata almıyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum ya 1 gün içerisinde hâllolması lazım :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefaTarim35 -- 21 Eylül 2013; 14:33:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SefaTarim35

Diski tamamen silip tek 1 disk hâline getirdim ve format cd'sini takıp disk seçme ekranına kadar geldim. Shitf + F10 kombinasyonu ile CMD komut istemcisini açıp, sırasıyla; diskpart, list disk, select disk, clean ve convert gpt komutlarını girip format atacağım diski gpt formatına çevirdim. yaklaşık 465 gb bomboş bir GPT formatlı diskim oldu. Bunu bölüp 100 gb'lık bölüme windows'u kurmaya başladım ve devam ederken tekrar %97 de takıldı, fotoğraftını atmıştım yukarıda. O hatayı veriyor...

"Beklenmekdik bir hata oldu, yüklenen kaynağın doğrulandığından emin olun ve tekrar deneyin" gibi bir çevirisi var Türkçe'ye. Ben bu Windows 8 Pro sürümünü internetten indirdim ve dvd tool aracılığıyla .iso dosyasını DVD'ye yazdım. Yani bu indirdiğim Win 8 Pro. düzgün çalışıyor mu çalışmıyor mu emin değilim. 64 bit olduğu için evdeki 32bit pc'mde de deneyemiyorum. Sizce Format DVD'im mi hatalı yoksa yepyeni PC'nin HDD'si mi bozuk? Boot ekranında HDD testi yapabileceğim bir program lazım sanırım. CMD komut istemcisinden chkdsk yaptığımda bir hata almıyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum ya 1 gün içerisinde hâllolması lazım :/

Başka bir windows ile dene...Büyük ihtimal indirdiğin Windows'ta hata var.

• şunu bir dene Linux mint usb disk oluştur ve sistemini usb den başlat masaüstünde kur simgesine tıkla diski ntfs veye fat veya Linux formatında biçimlendir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.