Selamlar, Son 3 senedir tek iş alanı olarak Dijital Pazarlama ve özellikle en önemli kanalı olan Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) konusunda hizmet, eğitim, ürün ve danışmanlık sunarak geçimimi sağlıyorum. Aşağıya Freelancer platformlardan sadece birine ait kayda geçen ticaretlerimi bırakıyorum. Genel olarak SEO, serbest çalışan olma, şahıs şirketi vb. vb. istediğinizi sorabilirsiniz arkadaşlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İch hab keine lust -- 8 Mayıs 2023; 1:51:36 > |
Freelancer'ım Soruları Alayım (SS'li)
-
-
1) siz de bolca manipülasyon yapıyor musunuz ?
2) aylık gelir ?
-
20 dolara insanların zengin olacağı eğitimlerden veriyor musunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SEM de yapıyor musun hocam? Hiç bu konuya kaymak gibi bir düşüncen oldu mu?
-
Ne zamandır yapıyorsun ?
Web Developer olarak ilerleyen 6 ay içinde oraya da el atmak istiyorum fakat rekabet çok olur kaygısıyla vakit ayıramıyorum.
Sadece Türkçe ile iletişim kurabileceğin insanlarla mı çalışıyorsun ?
Upwork hesabı açmak istiyorum fakat speak konusunda zayıfım bu aralar ona yatırım yapıyorum eğer yabancılara çalışıyorsan bu konuda gözlemleri paylaşır mısın ?
İlk zamanlarda kendini piyasaya nasıl pazarladın ?
İlk müşterini nasıl buldun ?
Hangi platformları kullanıyorsun ? Platformlar hakkında değerlendirme yapar mısın ?
Aklıma geldikçe soracağım yazdım seni
Bir işe harcadığın vakit ve aldığın ücret konusunda bilgi verir misin ?
Ödeme yöntemlerini nasıl gerçekleştiriyorsun ?
-
Kullandığın platformların komisyon oranları neler ?
-
Bence metin 2 de 55 levele çar kasıp satıp zurna almalı hocam
Komisyon zurna dürüm
Ben de olmak üzerine çalıştım ama bazen boş veriyorum. Yükselmek için ne tavsiye edersin
-
Yurtdışı platformlarına çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız Hintli lamerları atlatıp öne nasıl geçiyorsunuz?
1-) Manipülasyon kısmının ucu açık hocam, yaptığım işin kalitesi konusunda kesinlikle yalan söylemiyorum. Zaten iş alımı öncesi müşteriye benzer diğer müşterilerden örnek iş sonu raporları iletiyorum, sende de bunlar bunlar olacak diyorum. Ancak tabii pazarlama taktikleri vardır, bunlar uygulanabilir. Ne gibi? ''Fiyatlar kademeli olarak artacak'', ''Hediyeler ilk X müşteri için'' gibi.
2-) Serbest çalışan olduğum için değişiyor ancak son 3 yıldır en kötü dönemimde bile asgari ücretin altına düşmedim. Ortalama 15 K diyebiliriz aylık gelire. Küçük şehirde yaşadığım ve iş konusunda çok kasmadığım için yeterli oluyor.
-
:D :D
Hayır eğitimlerimin hiçbiri gelir garantisi sunmuyor. Gelire yönelik değil. SEO konulu eğitimlerim var.
-
Sadece kendim için yapıyorum hocam. O alana kayma değil de ikisini bir arada yürütme düşüncem olmuştu birkaç sene evvel, ancak çok proje hiç projedir felsefesi geçerli oldu. Ortalık karışıyor, tek bir alandan ilerlemek daha iyi.
Ancak SEM kısmına ilginiz olduğu için sorduysanız sabit ücret+ kar üzerinden prim gibi anlaşmalar ile iyi paralar kazanabilirsiniz. Bu tür anlaşmaları yapacağınız firmalarla yüzyüze görüşüyor olmanız veya sözleşme yapmanız vb. lazım. Herkese güven olmuyor.
-
- 7 Yıldır ilgileniyorum, son 3 yıldır tek işim bu.
- Web dev. üzerinde yoğunlaşmanı öneririm hocam. Hepsi bir arada olmuyor artık sürekli yeni şeyler çıkıyor, takip etmek, gelişmek gerekiyor.
-Evet sadece Türkiye piyasasına çalışıyorum şu an. Fiverr veya Upwork üzerindeki fiyatlar benim fiyatlarımın oldukça altında kalıyor, Hintliler sağolsun.
-Upwork'te belli bir seviyeye ulaşana dek ölü fiyatlara katlanmak gerekiyor maalesef, zamanın varsa deneyebilirsin.
-İlk zamanlarda satış yaptığım kategoride başarılı olan insanların ilanlarını inceledim, yaptıkları şeyleri öğrenerek ''Başarılı olanı taklit et'' felsefesi ile ilerledim, tabii ki ilk zamanlarda rekabet avantajı yaratmak için fiyat olarak ve sunulan hediyeler açısından daha bonkör davrandım.
-İlk müşterimi SS'deki platform üzerinden bulmuştum, ilanım üzerinden ulaşmıştı.
-R10.net üzerinde oldukça aktifim, kendime ait kanallar üzerinden de içerik pazarlama, info marketing gibi faaliyetler yürütüyorum, oradan da müşteri akışım oluyor. R10 dışındaki platformlarda devasa komisyonlar var ve müşteriler hiçbir şeyden anlamıyor, uğraşmaya değmez olduklarını düşünüyorum, özellikle marka adı vermek istemem ama bi**** var mesela, bunu bilhasssa önermem.
-
Bu sabit olmuyor büyük ölçüde. Ama saatlik danışmanlık veriyorum mesela onun fiyatı sabit, 275 TL saati.
Ödeme yöntemlerinde sınır yok, banka havalesi olur, sanal posum var, oradan kredi kartı ve taksitle dahi ödeme alabiliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İch hab keine lust -- 9 Mayıs 2023; 11:51:20 > -
R10'da komisyon yok. Ancak premium üyelik ve reklamlar var.
-
Hangi alandasın hocam grafik tasarım mı?
Hepsinin farklı dinamikleri var ama grafik tasarım alanında çok çok fazla kişi var. İşin kötüsü güzel yapmalarına rağmen çok düşük fiyatla iş yapanlar da var. Yani bu da demek oluyor ki bir niş oluşturup oradan ilerlemelisiniz.
Pazarlama da bilhassa önemli sizin için, şu ücretsiz eğitimi izleyebilirsiniz:
udemyÜcretsiz Dijital Pazarlama Eğitimi - Freelancerlar İçin Temel Pazarlama Eğitimihttps://www.udemy.com/course/freelancerlar-icin-temel-pazarlama-egitimi/ -
Ben çalışmıyorum ama arkadaşlarım ''Niş'' ilanlar oluşturarak atlatıyorlar hintlileri :)
-
Onu botlara yaptırıyorlar hocam zaten trollediğini biliyorum ama :)
Benzer içerikler
- nesquik kilo aldırır mı
- viski diş ağrısına iyi gelir mi
- a4 poster yapma sitesi
- dolgulu diş çekilir mi
- sansiro erkek parfüm tavsiye
- yeşil nasim
- 5g nedir zararları
- kasım indirimleri ne zaman
- türk çay emojisi
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X