Şimdi Ara

Freemont mu? yoksa Zafira mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
3.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

şimdi , bu 2 arac aynı klasmanda değil .ki öneride bulunalım .
    sizin ihtiyacınızı hangisi karşılıyorsa onu alın .

Aynı klasmanda olması şartı mı var?Bu olayı anlamak güç cidden. Arkadaş iki aracı beğenmiş tercih yapmak istiyor.

aynen katıliyorum
    bende üc arac onerisi sundum parama göre hepsi model yıl farkliydi banada bole bi cvp verdiler
    gayet normal farkli segmentten tercih yapmak

freemont tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre kullanıcaksan freemont

• Freemont alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

quote:

Tabiki freemont. Ama qashqai de bak derim 7 kişiliğivar sanirim. 1.6 mmotorunda listeye eklemissincçünkü. Ama rn iyi f/p araci lodgy

X-trail olacak nissan yanlis yazmisim tasarimi çok güzel duruyor. Bir Porsche Cayenne tarzi yapmislar çok lüks bir araç havasi var

bir porsche cayenne tarzı mıdır karar sizin ama x-trail de güzel ve iddialı bir suv olmuş. tabi donanımı tam olacak full olacak denilirse fiyat 140 a doğru gidiyor malesef.

Freemont mu? yoksa Zafira mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: -epica-

Aracimi servise her götürdüğümde showroom bölümünde freemontu incelemekten alamam kendimi. Aracın tek eksiği bana göre tasarımının geride kalmış farları. Ki onun için de piyasada mercekli freemont farları bulunuyor. Onun dışında en az 7-8 kere detaylı incelemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki malzeme kalitesi, tasarım, güvenlik, donanım ve motor olarak oldukça kaliteli bir model. Pek tutulmamasinin sebebi bence fiyatı. Gerçekten de fiyatı marka imajına göre biraz yüksek. Insanlar fiata o para verilir mi diye düşünüyor. Bu arada sıfır urban donanım seviyesindeki modele 100 bin vermektense ikinci el temiz lounge donanım düşünün bence.

kesinlikle aynı fikirdeyim 2013 model kullanılmış lounge 2013 sıfır urban fiyatına denk geliyor zaten. bir de birkaç yıl sonra 2.0 dizel motor vergisi düşüyor diye duymuştum. belki vergi avantajı da sağlayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

zafirayı alırsanız pişman olursunuz garanti verebilirim.
    kırmızı eski kasa sahibi tanıdığım var tekirdağda 4 yıldır satamıyor
    onun haricinde biraz yüklenince süspansiyonları patlıyor,uzun yolda çok motor sesi alıyormuş...
    yeni kasası nasıl bilemem ancak zafira adı bile yetiyor 2.eli öldürmeye
    freemont al

ilk arabam eski model merivaydı. genişti rahattı. 1.3 dizel 98hp idi. ama çekişi iyiydi. içeriye de çok ses almazdı. tabi şimdiki kullandığım araçlara göre elektrikli direksiyonu bayaca sertti çok plastikti vs.vs.
    o dönemlerde zafira hayallerimi süslerdi. demekki pek fazla tutulmadı. scenic de zafira gibi ikinci eli zayıf diye duymuştum. araştırmalara devam.

• yahu abartmayın ALLAH aşkına freemont nere zafira nere ? 7 koltuklu , dodge alt yapılı ve fiat ın mükemmel multijet in 2,0 motoru ile suv olan freemont nere , grand scenic , c4 picasso gibi rakipleri olan ve piyasada hiç görülmeyen zafira nere ? yani doblo ile antara mı diye konu açsanız bu kadar mantıklı olurdu.
  • Freemont Urban bulamazsınız lounge donanım var şuan ve çogu 2013 model
  • Captiva flndi varisi chevy vakti burada insanlardan bi cacik olmaz çekildi. Satiyolarmi hala captiva fln onlarda da 2 litre mjet motor vardi

• quote:

Orijinalden alıntı: neshter35

quote:

quote:

Tabiki freemont. Ama qashqai de bak derim 7 kişiliğivar sanirim. 1.6 mmotorunda listeye eklemissincçünkü. Ama rn iyi f/p araci lodgy

X-trail olacak nissan yanlis yazmisim tasarimi çok güzel duruyor. Bir Porsche Cayenne tarzi yapmislar çok lüks bir araç havasi var

bir porsche cayenne tarzı mıdır karar sizin ama x-trail de güzel ve iddialı bir suv olmuş. tabi donanımı tam olacak full olacak denilirse fiyat 140 a doğru gidiyor malesef.

Freemont mu? yoksa Zafira mı?

X traile gtr motoru koycaklar juke gibi o zmn nasil bi canavar olur hocam degilmi.. Sanirim rakipsiz bi araç olur herkes onu alirdi galiba Cayenne e yetecek parasi olanlar

• Bu arada x traili yakından da gordum tasarimi gerçekten çok hos

• quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

Freemont FIAT değil Chryslerdir. Ayrıca Daha çok crossover gibi bir model.

Zafira ise MPV, 4,6 metre uzunluk ve sınıfının en güçlü dizeline sahip. Arkada tam genişlikte 3 koltuk var. Sınıfının en iyi aracı.

C-MAX 1.6 115HP motoru ile zafira'dan bir toık geride. Uzunluk zafiraya yakın ancak arkada orta koltuk yarım genişlikte.

Verso en kısa olan arkada yine tam genişlikte 3 koltuk var.

Freemont ise bunlardan çok daha farklı bir segment. 2.0 dizel motoru ile tartışmasız hepsinden ileride zaten

ancak Crossover yapısı nedeni ile iç hacim bir MPV gibi değil. Tavan mesafesi daha az.

Bana sorarsanız gerek vergi avantajı, gerek iç hacim gerek motoru ile Zafira derim. Topgear sitesinde de tam not almış bir araçtır.

2. tercih C-MAX olabilir. ancak arka koltuk yapısı nedeni ile incelenmeli.

Para sorun değil isei, farklı bir şey aranıyorsa Freemont.

Amacınıza en uygun olanı bulmak için gidin araçları test edin, inin binin bir ondan sonra kararınızı verirsiniz zaten.

tam sallamışsın chrysler ne alaka ? freemont dodge journey in avrupa versiyonudur.Fiat dodge yi kendi çatısına aldıktan sonra journey üzerinde birkaç makyaj operasyonu yaparak ( tamponlar , stoplar ve tamamen yenilenmiş iç konsol ) üzerinede yeni üretmiş olduğu multijet II 2,0 motoru koyarak freemont adı ile piyasaya sürmüştür.Yani bu araç fiat değil şöyle böyle demek saçmalıktır ayrıca chrysler değil dodge la bağlantısı vardır.Dodge firmasıda yüzde yüz fiat ın malıdır ister dodge diye üretir ister fiat logosu koyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkemre -- 4 Ocak 2015; 13:45:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

Bİrader sallamış falan demişsin de Freemont FIAT'ın kendi tasarımı yada ürettiği araç değildir. Dodge hangi markanın altında? Chrysler değil mi?

Aracın tümü aslında Chrysler tarafından Dodge markası altında geliştirilmiştir. Yani içi, dışı, yürüyeni, çekiş sistemi vs. FIAT ne yaptı, devasa Chrysler motorlarının avrupa'da bir bok yiyemeyeceğini bildiğinden gitti kendi 2.0dizelini buna monte etti.

Tamponu falan değiştirdi ki bu topamda aracın tümünü dikkate aldığında çok ufak bir oynama bir tür facelift.

Burada ne demek istediğime gelince,

FIAT'ın ürettiği araçlar malum, Linea, Doblo, Fiorino vs. Bu araçlar genel itibari ile ticari ve küçük sınıf araçlar.

FIAT'ın ürün gamında daha önce Freemont gibi bir araç yok, yani böyle bir araç üretme tecrübesi de yok.

Eğer bu araç FIAT'ın üretiiği bir crossover olsa idi kesinlikle alma derdim. Ancak Chrysler bünyesinde üretildiği için farklı değerlendirilmeli.

Cevap yazarken biraz daha mantıklı ve adabını takınarak yaz.

ya sallayıp durma fiat denince senin gibi ön yargılı tiplerin aklına hemen fiorino , doblo gelir hiç söylemessin bravo yu , 500L yi ve living i . şimdi yeni çıkan aracı 500X de b suv bu konudada tecrübesi yok senin saf mantığına göre ama ne hikmetse tüm incelemelerden testlerden övgü almış mart ayındada TR ye gelecek sen onada bir kulp bulursun bu araç fiat değil diye.Bünyesinde onlarca mükemmel firma bulunduran fiat ın tecrübesi olmayacak ha ? işte sizin gibi ön yargılı tipler yüzünden millet fiat hala şahin,doğan,palio sanıyor.

• freemont un görünüşü zafira dan daha iyi
  • arkadaşlar lütfen sakin olalım. güzel güzel herkes fikrini söylesin. Şu anda freemont ikinci elini araştırmaya başladım. x-traili de inceliyorum ancak fiyatı biraz pahalı gibi. freemont 2.0 x-trail 1.6 dizel bu arada. önerileriniz için teşekkürler.
  • yahu aklıma takıldı. Linea en çok tercih edilen araçların başında geliyor. ayrıca iki tane yakın arkadaşım kullandı çok memnundular araçlarından. Doblo ile fiorino ise hem multijet motoru ile hem de ekonomik olması ile ticari sınıfta çok çok önemli yere sahip araçlar. bu modeller vasıfsız ancak 500l living 500x brava iyi gibi bir durum oluşmuş. oysa ki fiatın bildiğim kadarıyla en çok satan modelleri doblo ve linea dır.
  • quote:

yahu aklıma takıldı. Linea en çok tercih edilen araçların başında geliyor. ayrıca iki tane yakın arkadaşım kullandı çok memnundular araçlarından. Doblo ile fiorino ise hem multijet motoru ile hem de ekonomik olması ile ticari sınıfta çok çok önemli yere sahip araçlar. bu modeller vasıfsız ancak 500l living 500x brava iyi gibi bir durum oluşmuş. oysa ki fiatın bildiğim kadarıyla en çok satan modelleri doblo ve linea dır.

dostum çok satılması iyi olduğunu anlamına gelmez linea sadece TR de üretilen ve çoğu avrupa ülkesinde satılmayan genelde şirket ve filo amaçlı bir model elbette kötü değil ama avrupa bir otomobil değil.Doblo,fiorino ise ticari araçlar zaten kendi sınıflarına göre başarılılar.Ama fiat ın punto,bravo,500 serisi ve freemont elbette linea ile bir tutulamaz hepsi TR dışındada avrupa ülkelerinde satılıp kalitelerini ispatlamış modeller.Mesela şöyle bir örnek vereyim punto,bravo,500 serisi ve freemont un hepsi n-cap testlerine girmiş ve 5 yıldız almış olmalarına rağmen doblo ve linea bu teste tabi tutulmamışlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

yahu aklıma takıldı. Linea en çok tercih edilen araçların başında geliyor. ayrıca iki tane yakın arkadaşım kullandı çok memnundular araçlarından. Doblo ile fiorino ise hem multijet motoru ile hem de ekonomik olması ile ticari sınıfta çok çok önemli yere sahip araçlar. bu modeller vasıfsız ancak 500l living 500x brava iyi gibi bir durum oluşmuş. oysa ki fiatın bildiğim kadarıyla en çok satan modelleri doblo ve linea dır.

dostum çok satılması iyi olduğunu anlamına gelmez linea sadece TR de üretilen ve çoğu avrupa ülkesinde satılmayan genelde şirket ve filo amaçlı bir model elbette kötü değil ama avrupa bir otomobil değil.Doblo,fiorino ise ticari araçlar zaten kendi sınıflarına göre başarılılar.Ama fiat ın punto,bravo,500 serisi ve freemont elbette linea ile bir tutulamaz hepsi TR dışındada avrupa ülkelerinde satılıp kalitelerini ispatlamış modeller.Mesela şöyle bir örnek vereyim punto,bravo,500 serisi ve freemont un hepsi n-cap testlerine girmiş ve 5 yıldız almış olmalarına rağmen doblo ve linea bu teste tabi tutulmamışlardır.

Evet, ilaç mümessillerinin çoğunda Linea var, kiralama şirketlerinde de Linea var. bu yüzden olsa gerek. n-cap testi olayını bilmiyordum. şimdi baktım freemont n-cap ten %83 almış.
    http://tr.euroncap.com/tr/results/fiat/freemont/2011/449.aspx
    çoğunlukla oy kazanamayan zafira ise %94almış.
    http://www.euroncap.com/tests/opel_vauxhall_zafira_2005/217.aspx

Zafira daha güvenli daha ucuz ancak daha tipsiz olarak hala bir köşede bekliyor
    x-trail ise %86 almış
    http://tr.euroncap.com/tr/results/nissan/x_trail/561.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neshter35 -- 4 Ocak 2015; 23:27:00 >

• quote:

7 kişilik araç bakıyorum.
    Freemont 2.0 MULTIJET 170 HP 2WD 6MT URBAN DONANIM 100.490tl iken
    Opel Zafira 1.6 DTH 136 HP Dizel MT Enjoy Active Prestij 89.424tl ye satılıyor
    hangisini almalıyım? ikinci elde çok zarar eder miyim? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

Hocam Subaru Forester ve Grand C-Max kullanan birisi olarak Freemont'u sürerken daha fazla keyif alacağınızı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

quote:

7 kişilik araç bakıyorum.
    Freemont 2.0 MULTIJET 170 HP 2WD 6MT URBAN DONANIM 100.490tl iken
    Opel Zafira 1.6 DTH 136 HP Dizel MT Enjoy Active Prestij 89.424tl ye satılıyor
    hangisini almalıyım? ikinci elde çok zarar eder miyim? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

Hocam Subaru Forester ve Grand C-Max kullanan birisi olarak Freemont'u sürerken daha fazla keyif alacağınızı düşünüyorum.

subaru forester göğüs tasarımını çok tutmadım ama c-max çok iyi tasarlanmış tabi google da çıkan gerçekten Türkiye de satılan model mi bilemiyorum.
    Çekindiğim noktalardan birisi de şu: Freemont dış tasarımı çok çok iyi ancak ön göğüs biraz fazla yüksek gibi, biraz kaba geliyor. ama araç devasa boyutlarda tabi benim görüşüme göre. öte yandan c-max göğüs tasarımı sanki kokpit gibi veya karşınızda robocop varmış gibi filan duruyor. tarz ve zevk meselesi tabi. ama araçlar arasında da bariz boyut farkı mevcut. 7 kişilik olarak freemont daha rahat olur diye düşünüyorum. araştırmaya devam.

Freemont mu? yoksa Zafira mı? Freemont mu? yoksa Zafira mı? Freemont mu? yoksa Zafira mı? Freemont mu? yoksa Zafira mı?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.