Şimdi Ara

FreeNas için sistem ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hasilyus Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evime nas bulut sistemi kurmayı düşünüyorum fakat donanim konusunda pek de bi bilgim yok.
    enaz 4 adet sata girisli uygun fiyatli mini anakart tavsiyesi ve az güç harcayan freenas sistemini 6 hdd bağlı oldugu zaman bile rahatlıkla sistemi calistirabilecek uygun fiyatlı bi işlemci tavsiyesinde bulunmanizi rica ediyorum. Birde böyle bi sistem kurduktan sonra evde 7/24 çalıştığı zaman elektrik faturasına fazla yük olurmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• enes122 E kullanıcısına yanıt
    Bunun icin bir bilgisayar toplamaya gerek yok.
    google da wdmycloud ex4 yazip teknoseyir in incelemesini seyrederseniz bir fikir edinebilirsiniz. Bu alet hem telefonlari hemde pc leri yedekledigi icin isinize yarayacagini dusunuyorum. Elektrik kesilmesine karsi cok onemli ise kucuk boyutlu ups cozum olacaktir.
    Edit: elektrik kesintisi olarak algilamisin pardon. Bu aletin elektrik faturasina bir etkisi olmaz cunku 4 hdd aliyor ve 16tb kapasitesi var. Diskleri kendi icinde raid olarak calistirdigi icin okuma yazma hizida yuksek.
    Dn: forumun azizligine ugradik yine link ekliyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 7 Şubat 2016; 5:45:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Bunun icin bir bilgisayar toplamaya gerek yok.
    google da wdmycloud ex4 yazip teknoseyir in incelemesini seyrederseniz bir fikir edinebilirsiniz. Bu alet hem telefonlari hemde pc leri yedekledigi icin isinize yarayacagini dusunuyorum. Elektrik kesilmesine karsi cok onemli ise kucuk boyutlu ups cozum olacaktir.
    Edit: elektrik kesintisi olarak algilamisin pardon. Bu aletin elektrik faturasina bir etkisi olmaz cunku 4 hdd aliyor ve 16tb kapasitesi var. Diskleri kendi icinde raid olarak calistirdigi icin okuma yazma hizida yuksek.
    Dn: forumun azizligine ugradik yine link ekliyemiyorum.

1600 tl çok yüksek değil mi

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası max 500tl ye kadar (diskler haric) ikinci el veya sıfır uygun parcalarla bi sistem toplamayi düşünüyordum. Nas cihazları çok pahali

• selmand kullanıcısına yanıt
    Nas olayini girince olay farklilasiyor. En ucuz 900 kusure kadar fiyat bulabilmistim bu alette.
    1600 elbette ev kullanicisi icin pahali fakat birde soyle dusunun; artik mekanik hdd ler kasalarin disina cikmaya basladi. Cunku sistemin en yavas parcalari onlar kaldi.

• enes122 E kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz butce belirtmediginiz icin o urunu onerdim.
    Benim demek istedigim eve cloud sistem kurmak icin daha uygun cozumler var. Sizin dediginiz sekilde yapmak icin pc nin devamli acik kalmasi gerekecek.
    Bu cihazlarin olayi uzerinde kendi islemcileri bulunuyor, bir nevi sistem kurmus gibi oluyorsunuz.
    Madem makina kuracaksiniz, o zaman ya ikinci elden ucuz yollu bir sistem bulmanizi yada u serisi islemcili bir makina toplamanizi tavsiye ederim.

• Modemler var usb çıkışlı bende huawei var misal ona harici disk takılıp yapılırmı, ben uğraştım yapamadım bi ara.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş için apulu sistem
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.