Şimdi Ara

Fren balatası kaç km'de değişir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
2
Favori
256.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aracım 2006 model, sıfır aldım, şuan 190 binde, hala orjinal disk ve balataları kullanıyorum, diskte aşınma 1-1.5 mm. anca, balatalar yarıda bile değil, disk yüzeyi düzgün dalgalanma yok, aşınma düzgün, çok fren kullanmam yola göre basarım, freni durmaya yakın kullanırım sert frende yapmam, yolu okurum yani, 10 15 binde nasıl bitiyor balata anlamış değilim....
  • Aracimin ön balatalarını degistereli 4 ay oldu bu surecte en fazla ikibin km yapmisimdir oda belki ama degistirdigim balata malesef erimis gitmis 4 ay icinde neyse balatadandir dedim acilim vardi dugune giderken ses yapmaya basladi100 lira verip degistirdim genel bi kontrol yaptirmadim ama usta disklerin incelmis dedi neyseki arada. 1 ay gecti suan firene bastigimda yine ugultu sesi geliyor anladimki bebim arabanin arka ferenleride tutmuyor sadece on tutunca 1 ayda bitiyor simdi komple ön disk arka ferenler ön balata yenide hepsi degismesi lazim die dusunuyorum ama param olmadigi icin suanda oyle biniyorum ön balata tam bitene kadar devam yanii

Sizce blbu kisa surede bitmesi normal degilmi ön balatanin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimelle

aracım 2006 model, sıfır aldım, şuan 190 binde, hala orjinal disk ve balataları kullanıyorum, diskte aşınma 1-1.5 mm. anca, balatalar yarıda bile değil, disk yüzeyi düzgün dalgalanma yok, aşınma düzgün, çok fren kullanmam yola göre basarım, freni durmaya yakın kullanırım sert frende yapmam, yolu okurum yani, 10 15 binde nasıl bitiyor balata anlamış değilim....
    190..000 km ve hala yarıda balatalar

Bu nasıl bir sürüş ki bu kadar dayanmış balatalar

Merak ettim doğrusu çok

• Merhaba arkadaşlar,

Bende 2016 model Opel mokkax araç var kayınpederde de 2016 mokka, 2. Yıl bakımı geldi, benimki 21.000km de, kayınpederinki 18.000 km.de, ikisinin de fren balatalarını değiştirmek istediler, bu bana inandırıcı gelmedi, bilmiyorum siz ne dersiniz?

Teşekkürler ..

• quote:

Orijinalden alıntı: komador

Balataların değişimi km ile sınırlı değildir freni çok sık kullanırsın balata çabuk biter Balatalar biitmeye yakın değiştirilir.Bitmeye yakın olup olmadığını her lastik değişiminde kontrol edebilirsiniz.
    Aracım 2011 hyundai elantra 76000 km de dün ön teker bilyesi değişirken balatalara baktım et kalınlığı 1 cm ye yakındı fren tutmasından da
     Fren balatası kaç km'de değişirsorun yok ama değişim vakti geldi diye düşünüyorum aracımın üzerindeki balata Orjinal fabrikada takılan balata yani 9 yıllık fren balatası.

• Arkadaslar merhaba, aracim 2013 model duster. 86 bin km.de ve su ana kadar hic balata degisimi olmadi, frenlerin tutmasi gayet iyi. Ön balatalarin ara ara et kalinligina bakiyorum, hala 4-5 mm var gibi gorunuyor. 10-20 bin km de balata degisimine hayret ediyorum.

Freni gereksiz kullanmam, isiklarda motor freni ile yavaslarim. Size de tavsiye ederim.

• kabaca ortalama kullanımda 50-60 bin km dayanır . servis veya tamirci daha erken bitmiş derse şüpheyle yaklaşın. 20-30binde fren bitmez . jantın arasından görünüyorsa gözle kontrol edin cetvel kalınlığına gelince değiştirmek lazım o da 1 - 1,5 mm gibi bişeydir sanırım .

diskler de ortalama 2 balata değişiminde değiştirilir .diskiniz eski, 80-90 la giderken frene bastınız pedalda bir titreme var disk değişim zamanı gelmiştir. onun haricinde janttan gözle muayene de yapabilirsiniz disk artık içine girdiyse değişecek.

• şu kadar ömrü var diye bir şey yok, ben arabayı sıfır aldım 2013 de clio4, şu an 118 binde araç ve baskı balatalar hala yeni gibi diskler pırıl pırıl duruyor, balatalar da çok az bir aşınma var o kadar.

ama bir de şirket aracım var şehir dışı yola gittiğim onunda balatalarını 20bin de değişiyoruz çünkü araç günlük 12 saat trafikte. yani aracın kullanımı önemli.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.