Arkadaşlar aracım ilk kasa Focus lardan. Fren disklerinde eğilme var. Torna yaptırma taraftarı değilim. Yenilerini taktırmak istiyorum. Acaba Ford un orjinal fren disklerini mi taktırayım yoksa bosch fren disklerini denesem acaba bir sorun olur mu ? Fren disklerini ve balataları 10.000 km önce değiştirmiştim. Şimdi sadece fren disklerini değiştirsem olur mu yoksa balataları da değiştirmem gerekir mi?
dsik değişirken balatanında değişmesi daha iyi oluyor ama zorunlu değil. fordun motocraft diskleri pahalı ve eskisi gibi kaliteli değil diyorlar. garant iveren bir parçacı bulun derim 10 binde disk eskimez çünkü. ayrıca ben tornalı diski 35 bindir kullanıyorum titreme fealn pek yok. alacağınız diskte eğer sıcak soğu kfarkını çok yiyırsa pek uzun ömürlü olmaz yamulur
eger 10bin km'de disk yamulduysa ne yapacaginiza karar vermeden once taktirdiginiz yerle de bir gorusun derim. artik bircok ozel servis de garantili parca ve iscilik kullaniyor.
disklerin egilmesine baska bir problem yol aciyor olabilir, yenileyince de basiniza ayni sey gelebilir, once sebebini ogrenmeye calisin bence.
ben servis tavsiyesi ile disk-balata birlikte degistirmistim, ben orijinal tercih ettim ama bosch uretimi parcalardan da hic sikayet duymadim.
Şimdi kullanım hatası derler disklerin eğilmesine sebep.
Otosan'ın disklerinden uzak durmanı tavsiye ederim. Benim diskler bittiğinde Otosan'ın diski (kendileri mi yapıyorlar, başkasına mı yaptırıyorlar, nerden temin ediyorlar bilmiyorum) taktık. 1000km oldu olmadı eğildi, garantiden değiştirdik, onlar da eğildi. Tekrar garantiden değiştirmek için gittiğimizde kullanıcı hatası dediler, değiştirmediler . Tornada düzelttirdim, biraz bindim ama sonra gene eğildiler. Lanet olsun dedim. Ustam da "Abicim bu otosandan alıp taktığım bütün diskler hep böyle oldu, şu marka yan sanayi var, onu takalım, eğilme sorunu çıkmıyor" dedi. Onları taktık, ve bir daha eğilme olmadı. Üstelik Otosan'ınkinden daha ucuz. Hangi markaydı unuttum ama .
Disklerinizin eğilme sebebi seyir halinde iken ani soğumasındandır yani kısa sürelide olsa su birikintisinden geçmekle ilgilidir FORD da fren diskleri OTOSAN ve MOTORCRAFT olarak bulunur OTOSAN FORD un türkiye içinde anlaşıp yaptırdığı üründür MOTORCRAFT ise İNGİLTERE menşelidir OTOSAN olanın takım fiyatı 85.00 tl dir MOTORCRAFT olarak düşünürseniz takım fiyatı 750.00 tl dir.. ben size BENDİX tavsiye ederim ürün hem OTOSAN dan kalitelidir hemde hesaplıdır takım fiyatı 70.00 tl dir ayrıca fren disk değiştiriyorsanız balatalarıda mutlaka değiştirmelisiniz..
2004 C MAX TDCİ GHİA ARACIM 127.000 KM YE GELDİ. FREN DİSKLERİM HALA ORİJİNALLER. ÖN FREN BALATAM İSE 105.000 KM DE İLK KEZ DEĞİŞTİ. iYİ KULLANIM TARZI, ÖZENLİ BAKIM,= 100.000 KM BOYU SİZE HİZMET EDEN DİSK VE FRENLER. Sürüş karakterinizi değiştirin paranız cebinizde kalsın
bence bunun kullanımla alakası yok.bende 2001 oto. focus var.araç sıfırdan bende 110.00bindeki fordumun 4. disk değişikligi bence bu fordlarda kronik sorun.(hele focuslarda).örn 98 transporter var 280binde oda sıfırdan bizde 2 kere disk 1 kerede balata değiştirdim ki buda egilme sorunundan deil disk çok inceldigi için yani sonuç ford iyi hoş ama boş bi araba saygılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme