Şimdi Ara

Fren disklerine WD 40 sıkma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

beynini ameliyatla aldıran bir arkadaşım aracn fren disklerine WD 40 sıkmış , farkında olmadan kendi kendine komplo kurmuş

sizce bunun temizlenmesi içn ne yapılabilir.kaçgünde wd 40 tamamen özelliğini yitirmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 19 Ocak 2014; 19:56:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fren Disklerine WD-40 Sıkılabilir mi?

Fren sistemleri araçların güvenli bir şekilde çalışması için hayati önem taşır. Fren diskleri ve balataları, aracın hızını yavaşlatmak veya durdurmak için birlikte çalışır. WD-40, çok amaçlı bir yağlayıcıdır ve bazı durumlarda fren sistemlerinde kullanımı konusunda endişeler vardır.

WD-40 Fren Balatalarına Sıkılmamalıdır

WD-40, fren balatalarına asla sıkılmamalıdır. Balatalar, aracı durduran sürtünme malzemesidir. WD-40, balatalardaki sürtünme katsayısını azaltarak frenleme performansını olumsuz etkileyebilir. Bu, daha uzun fren mesafelerine ve artan durma sürelerine yol açabilir.

WD-40 Fren Disklerine Sınırlı Kullanımla Sıkılabilir

WD-40, pası ve kiri temizlemek için fren disklerine sınırlı kullanımla sıkılabilir. Ancak, disklerin çalışma yüzeylerine WD-40 temas etmemesine dikkat edilmelidir. Disklerin çalışma yüzeylerinde WD-40 kalıntısı, fren balatalarıyla temas ettiğinde sürtünmeyi azaltabilir.

Balata Spreylerini Kullan

Fren sistemlerinde yağlama için özel olarak tasarlanmış balata spreyleri kullanılmalıdır. Bu spreyler, balataların hareketli parçalarını yağlar ve pas oluşumunu önler. WD-40 gibi çok amaçlı yağlayıcılar, fren sistemleri için uygun değildir.

Sonuç

Fren disklerine WD-40 sıkmak, sınırlı kullanımla pası ve kiri temizlemek için uygun olabilir. Ancak, WD-40 asla fren balatalarına sıkılmamalıdır, çünkü bu durum sürtünmeyi azaltarak frenleme performansını olumsuz etkileyebilir. Fren sistemlerinin yağlanması için özel olarak tasarlanmış balata spreyleri kullanılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir şey olmaz.Yavaş gitmek koşuluyla ara ara frene bassın ,1-2 km sonra aşırı sıcaktan dolayı zaten temizlenir.

• Fren ve balata temizleyicisi sıksın çözer wd-40'ı.
  • Ben de sen sıkmak istiyorsun da onun için konu açıyorsun sandım

Diyecektim ne adamlar var ya...

Kendi kendine temizlenir o... Arkadaş da demiş, ara ara frene bassın diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Ben de sen sıkmak istiyorsun da onun için konu açıyorsun sandım

yahu bide iyi bişey yapmış gibi anlatıyor neymiş kiri pası söküyormuş :D

dedim hele bi kamyonun altına gir seni arabadan kazımak için wd 40 ı kullanırm

• Bez veya üstübü gibi bir şeyle mümkün olduğunca temizlesin belli bir süre sonra uçacaktır.Hangi amaçla sıkmış acaba merak ettim W40 parlayıcı bir maddedir ısı olan yerlere sıkmak pek mantıklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Ben de sen sıkmak istiyorsun da onun için konu açıyorsun sandım

yahu bide iyi bişey yapmış gibi anlatıyor neymiş kiri pası söküyormuş :D

dedim hele bi kamyonun altına gir seni arabadan kazımak için wd 40 ı kullanırm

Halbuki o disklerdeki pas aracı kullandıkça temizleniyor.. :)

Ben de geçen aracına zift geldiği için heryerini cifle temizleyen bir abi görmüştüm

Cif dedi ama belki de çamaşır suyu da olabilir, boya mahvolmuştu...

Boya korumacılar çok uğraşmıştı, ama o noktadan aracı geriye döndürebilmişlerdi.. Araç son kasa Mondeo idi... Çok ilginç çözümleri var memleketim insanının.

Bizim bir tanıdığımız da, kuş gribi salgını sırasında yumurtayı çamaşır suyuyla yıkadığını söylemişti

Yumurtanın gözenekleri olduğunu, aynen içine geçeceğini söyleyip epey bir dalga geçmiştik... Şaşırtıcı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Disk fren ses çıkartıyor.
    12 yıl önce açıldı
    Fren Disk ve Balata
    5 yıl önce açıldı
    Disk balata seçimi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdide balata spreyi sıksın :)

Bu iş sanki şeye benzedi ' bizim bir arkadaş uyuz oldu ona ilaç alıyorum. '
  • Hiç bir şey olmaz.
    WD40'ın yağlayıcı etkisi çok az zaten.
  • Birşey olmuyor, bir süre sonra kendisi gidiyor, ilk birkaç basışta tutmuyor hissi verebilir.
    Ben de eski aracımda bijon yuvalarındaki pasları alsın diye sıkarken disklere gelmişti, bir süre sonra normale dönmüştü.
  • Azıcık sert frenler yapsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sert fren ywpsin bisey kalmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fren yapmak tehlikeli.

Tabii ki tutmamazlık yapmaz frenler fakat güvensizlik hissi verir. WD40 sıktığı yerlere bol bol balata spreyi sıksın 10-15 saniye sonra sıkıntı kalmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.