2002 polo sahibiyim. aynı gün iki kez kasise yaklaşıp da fren pedalına sert bastığımda pedal ayağımın altından çıkıverecekmiş gibi titredi.sonra tekrar sert fern yaptığımda aynısı olmadı. ayrıca bazen 1. vitese tam geçmiyor, siz vitese geçti sanıp da kalkışa geçince cırlama sesi geliyor, tekrar debriyaja basıp vitesi 1.e takınca geçiyor.marş dinamosu motor soğukken ilk çalıştırma anında cırrrr diye bir ses çıkarıyor.elektrikçiye gittim söktü bir şey yok deyip temizledi taktı. 3-5 gün iyi idi, sonra yine cırrr sesi gelmeye başladı aynı tairciye gittim, baskı balata bitiyor oradan çıkan toz marşa gidiyor dedi. ne olabilir?
Bence frenin titremesi ABS'nin devreye girdiğini gösterir. Yani sorun yok bence...
fren pedalına sert bastığınızda duymuş olduğunuz titreme ABS sistemdir.Demekki çalışıyor ki titreme var .Böylece kontrol de yapmış oldunuz. Vitese geçerken çıkan cırlama diye bahsettiğiniz ses vitese geçiriken debriyaj pedalına tam basmadığınızda veya rölanti devriniz yüksek ise olabilmektdir ve şanzıman için oldukça zararlı bir şeydir.Sakince devrin rölantiye düşmesini bekleyin ve sonra vitese takmayı deneyiniz.Devir yüksek olduğunda birinci vites veya geri vitesi geçmekte isteksiz davranacaktır.Debriyaj balatanız bitmiş ise de bu tür vites geçmeme problemleri olabilmektedir.
iyi sürüşler
arkadaşlar teşekkür ediyorum ama fren deki titreme abs den farklı bir titreme. snaki fren de pek iyi tutmuyor.
firen disklerini bir göster bide balatalara bakar sorunu çözerler debrajın altında paspasa dikkat et onu iyice geri çek
durma mesafesinin uzadığını düşünüyor musunuz ? durma mesafesi uzamış ise durum farklı olabilir.Ancak Abs titremesi çok barizdir , bunu ayırt etmek kolaydır.Bunun dışında oluşan titremeler diskin yamulması tabir edilen şekilde olabilmektedir.Bunu da disk değişimi veya taşlaması ile tamir edilebilmesi mümkündür. Eğer durma mesafesi uzadıysda veya frenler iyi tutmuyorsa o zaman westinghouse sistemine odaklanmak gereklidir.Ayrı bir konudur zaten.
quote:
Orjinalden alıntı: aytaklar
arkadaşlar teşekkür ediyorum ama fren deki titreme abs den farklı bir titreme. snaki fren de pek iyi tutmuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme